یک «فرمانده جهادی» در شهر هرات به دست افراد مسلح کشته شد

نعیم جمشیدی سال‌ها در مسند فرمانده نیرو‌های خیزش مردمی علیه طالبان فعالیت داشت

محمد نعیم جمشیدی از فرماندهان جهادی در هرات بود- ارسالی ایندیپندنت فارسی

افراد مسلح ناشناس عصر یکشنبه، ۱۹ آذر (۱۰ دسامبر)، یکی از «فرماندهان جهادی» را در استان هرات به قتل رساندند. محمد نعیم جمشیدی عصر یکشنبه، زمانی که از مرکز شهرستان رباط سنگی در شمال شهر هرات، به سوی خانه‌اش در حرکت بود، هدف  تیراندازی دو فرد موتورسیکلت‌‌سوار قرار گرفت. به گفته نزدیکان نعیم جمشیدی، او همراه با یکی از ساکنان روستای چهاردره هدف قرار گرفته و شخص مزبور زنده مانده است. 

یکی از بستگان نزدیک نعیم جمشیدی با حفظ نامش به ایندیپندنت فارسی گفت که پس از تسلط طالبان بر افغانستان، فرمانده جمشیدی از فعالیت‌های نظامی دست کشیده و به زندگی عادی رو آورده بود. هنوز اطلاعی از هویت عوامل و انگیزه قتل جمشیدی در دست نیست. گروه طالبان نیز هنوز در این باره اظهارنظر نکرده‌اند. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

نعیم جمشیدی از نیرو‌های جهادی در جنوب غرب افغانستان بود. او وابسته به قوم جمشیدی بود و در دوران جهاد، با حزب جمعیت اسلامی همکاری داشت و جزو نیرو‌های وفادار به محمد اسماعیل خان، فرمانده قدرتمند جهادی، بود. در دوران حکومت جمهوری، نعیم جمشیدی در چهارچوب نیرو‌های پلیس محلی در منطقه چهاردره شهرستان رباط سنگی فعالیت می‌کرد. زمانی که نعیم جمشیدی فرمانده نیروی خیزش مردمی منطقه بود، گروه طالبان بار‌ها به او حمله کرده و با نیروهایش درگیر شده بودند، ولی نتوانسته بودند پیروز شوند. 

بر این مبنا، می‌توان احتمال داد که طالبان برای انتقام از فعالیت‌های گذشته جمشیدی، او را به قتل رسانده باشند. 

از چندی پیش، ‍وقوع قتل‌های زنجیره‌ای به امنیت هرات آسیب زده است. هفته گذشته افراد مسلح ناشناس در دو حمله جداگانه، چند روحانی اهل تشیع را به قتل رساندند. در حمله نخست، دو روحانی کشته شدند و چند روز بعد نیز بار دیگر افراد مسلح ناشناس، پنج تن را، از جمله دو روحانی شیعه دیگر، به قتل رساندند. 

گروه طالبان در تلاش برای سرپوش گذاشتن بر این حمله‌ها، آن‌ها را به دشمنی‌های قدیمی ربط می‌دهند؛ هرچند، قتل روحانیون اهل تشیع به داعش نسبت داده می‌شود. اما اغلب شهروندان قتل فرماندهان جهادی سابق را بیشتر به طالبان نسبت می‌دهند و نتیجه انتقام این گروه از چهره‌های جهادی می‌دانند.

سازمان‌های حقوق ‌بشری، از جمله گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل، از افزایش قتل‌های کور در افغانستان ابراز نگرانی کرده و از طالبان خواسته است که در عرصه تامین امنیت شهروندان افغانستان بیشتر تلاش کنند.