پلیس آلمان اعلام کرد که در تظاهراتی که گروه اسلامگرای «مسلم اینتراکتیو» (Muslim Interaktiv) روز شنبه یازدهم مه (۲۲ اردیبهشت) در هامبورگ برگزار کرد، حدود دو هزار و ۳۰۰ نفر شرکت کردند.
این گروه حامی استقرار خلافت اسلامی است و مقامهای آلمانی آن را بهعنوان یک گروه افراطی دستهبندی کردهاند؛ در نتیجه تنها تحت شرایط خاصی که برای آنها در نظر گرفته شد، توانستند تظاهرات برگزار کنند و به گزارش رسانههای آلمانی، مقامهای این کشور تنها اجازه دادند راهپیمایی روز شنبه با شعار «مخالفت با سانسور و دیکتاتوری عقیده»، تحت شرایطی سختگیرانه از جمله ممنوعیت نفرتپراکنی یا خشونت برگزار شود. علاوه بر این به آنها گفته شد که حق ندارد موجودیت اسرائیل را انکار کنند و اجازه ندارند پرچم اسرائیل را آتش بزنند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
همچنین به این گروه از تظاهراتکنندگان اعلام شد که دعوت به خلافت اسلامی در آلمان به صورت کلامی، تصویری یا نوشتاری ممنوع است. این دستور پس از صادر شد که در تظاهرات قبلی این گروه در اواخر آوریل، آنها تابلوهایی در دست داشتند که عبارت «خلافت راهحل است» روی آن دیده میشد.
در تصاویر منتشرشده از دومین تجمع حامیان خلافت اسلامی در هامبورگ، حاضران بنرها و پلاکاردهایی با عبارتهای «سانسورشده» و «منعشده» در دست دارند.
شرکتکنندگان در تظاهرات روز شنبه که بیشتر آنها مرد بودند، با حضور پرتعداد نیروهای پلیس، در نزدیکی ایستگاه راهآهن مرکزی تجمع کردند. بنابر اعلام پلیس، در مراسم روز شنبه برخلاف میل برگزارکنندگان، فقط یک تجمع ثابت و بدون راهپیمایی، مجاز بود. در همین حال، پلیس از برگزاری یک تظاهرات متقابل با حدود ۱۰۰ شرکتکننده خبر داد.
تجمع روز شنبه در حالی برگزار شد که نانسی فایزر، وزیر کشور آلمان، اطمینان داده بود نهادهای امنیتی تظاهراتکنندگان را بهدقت زیر نظر خواهند داشت. او با اشاره به اینکه «پلیس اجازه دارد در صورت لزوم فورا و بهشدت مداخله کند»، تاکید کرد: «در آلمان حقوق برابر برای زنان، آزادی مذهب و آزادی بیان وجود دارد. هرکس ترجیح میدهد در یک خلافت و در نتیجه در عصر حجر زندگی کند، مخالف ارزشهای آلمان است. ما از قانون اساسیمان با ابزار قانون اساسی دفاع میکنیم.»
طرفداران گروه مسلم اینتراکتیو، دومین تجمع را پس از آن شکل دادند که بیش از یک هزار نفر در تظاهرات مشابه ماه گذشته در هامبورگ شرکت کردند و با خشم سراسری در آلمان و محکومیت ازسوی سیاستمداران مواجه شدند.
هفته گذشته صدها نفر در واکنش به تظاهرات اسلامگرایان به خیابانهای هامبورگ رفتند تا مخالفتشان با فعالیت گروههای اسلامگرای افراطی و حمایتشان از دموکراسی را اعلام کنند.
«خلافت» نوعی حکومت مذهبی است که تحت رهبری یک رهبر معنوی یا خلیفهای اداره میشود که ادعا میکند جانشین پیامبر اسلام است. در تاریخ اسلام چند نمونه از این نوع حکومت وجود داشته است، اما جدیدترین و بحثبرانگیزترین نمونه را گروه داعش (دولت اسلامی) در بخشهای وسیعی از سوریه و عراق ایجاد کرد.
مقامهای آلمان معتقدند گروه مسلم اینتراکتیو که در سال ۲۰۲۰ تاسیس شد، وابسته به سازمان حزبالتحریر (HuT) است که در سال ۲۰۰۳ پس از ترویج خشونت و کشتار یهودیان فعالیتش ممنوع شد.