آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، به مناسبت روز جهانی زن هشدار داد که «بدن زنان به میدان جنگ سیاسی تبدیل شده است».
او از رهبران جهان خواست که در مبارزه برای برابری جنسیتی و حمایت از حقوق زنان متحد باشند. گوترش در عین حال تاکید کرد که برای مقابله با چالشهایی که زنان جهان پیوسته با آن روبهرو هستند باید متعهد بود و اقدامهای فوری و جامع در این زمینه کرد.
به گزارش عربنیوز، دبیرکل سازمان ملل خاطرنشان کرد که امسال سیامین سالگرد بیانیه تاریخی پکن است که حقوق زنان را به عنوان حقوق بشر تثبیت کرد و خواستار برابری، توسعه و صلح برای همه زنان شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او گفت که از آن زمان تاکنون پیشرفتهایی حاصل شده است، ازجمله اینکه تعداد بیشتری از دختران در مدارس تحصیل میکنند و زنان بیشتری در مناصب قدرت قرار دارند، با این حال مسیر برابری جنسیتی همچنان پر از موانع است.
گوترش افزود: «زنان حصارها را کنار زدهاند، محدودیتها را از بین بردهاند و جوامع را دگرگون کردهاند. با این حال، این دستاوردها تا برابری واقعی هنوز فاصله دارند.»
او بر تاثیراتی که بحرانهای جاری جهان بر زنان میگذارند تاکید کرد و گفت، انواع خشونت مبتنی بر جنسیت، نابرابری اقتصادی و بسیاری مشکلات دیگر از چالشهاییاند که زنان هنوز با آن روبهرو هستند.
گوترش گفت: «هر ۱۰ دقیقه یک زن به دست شریک زندگی یا یکی از اعضای خانوادهاش کشته میشود. در همین حال، ۶۱۲ میلیون زن و دختر در مناطقی زندگی میکنند که درگیر جنگههای مسلحانهاند و حقوقشان در چنین شرایطی نادیده گرفته میشود. کمتر از دو سوم زنان در سراسر جهان در بازار کار فعالیت دارند، که آنها هم بسیار کمتر از مردان درآمد دارند.»
او افزود که ابزارهای دیجیتال نیز با اینکه فرصتهای برابر را وعده میدهند، اغلب صدای زنان را خاموش میکنند و به تعصب و آزار و اذیت زنان دامن میزنند.
گوترش گفت: «بدن زنان به میدان جنگ سیاسی تبدیل شده است. خشونت آنلاین در حال افزایش است و به خشونت واقعی تبدیل شده است. ما به جای رسیدن به حقوق برابر، شاهد جریانهای زنستیزانهایم و در برابر این وضعیت نباید تسلیم شویم بلکه باید با آن مقابله کنیم.»
او با بیان اینکه بهرغم مشکلات راهحلهایی نیز در دسترس است، به «ابتکار برجستهسازی» (Spotlight Initiative) سازمان ملل اشاره کرد که در سال ۲۰۱۶ راهاندازی شد. به گفته گوترش، این ابتکار گامهای مهمی در مبارزه با خشونت مبتنی بر جنسیت برداشته و به تحصیل یک میلیون دختر در مدرسه کمک کرده است.
گوترش راهاندازی «فراخوان برابری جنسیتی» را بخشی از تلاشهای مستمر سازمان ملل برای پیشبرد اهداف برابری جنسیتی معرفی کرد؛ ابتکاری که هدف آن دفاع و پیشبرد حقوق زنان و دختران است.
او همچنین پیشرفت سازمان ملل متحد در برابری جنسیتی را تصدیق و خاطرنشان کرد که از سال ۲۰۲۰ این سازمان به تعادل جنسیتی در مناصب رهبری ارشد دست یافته است. او گفت که این موضوع ثابت میکند تغییر سازمانها از طریق اقدام متعهدانه و هماهنگ دسترسیپذیر است.
با این حال، گوترش هشدار داد که کارهای بسیاری هنوز انجام نشده و لازم است که دولتها و سازمانهای مختلف گامهای متعدد و پیوستهای را برای پیشبرد برابری جنسیتی بردارند.