پاکستان: هند به زودی به ما حمله می‌کند

دبیرکل سازمان ملل در گفتگو با وزیر خارجه هند و نخست‌وزیر پاکستان خواستار کاهش تنش‌ها شد

نیروهای امنیتی در مرز هند و پاکستان، ۲۵ آوریل ۲۰۲۵ ـ رویترز

همزمان با ادامه تنش‌ها میان هند و پاکستان در پی حمله مرگبار اخیر در منطقه پهلگام کشمیر، پاکستان روز چهارشنبه اعلام کرد «اطلاعات موثقی» دارد که نشان می‌دهد هند قصد دارد به زودی اقدام نظامی را آغاز کند.

سه‌شنبه گذشته، گردشگران عمدتا هندی در منطقه کوهستانی پهلگام کشمیر هدف تیراندازی مهاجمان مسلح قرار گرفتند و دست‌کم ۲۵ شهروند هند و یک تبعه نپال جان باختند. بازماندگان این حادثه در گفتگو با رسانه‌های هندی توضیح دادند که مهاجمان قربانیان را از میان گروهی از افراد جدا کردند و پس از دانستن از اینکه آنان هندو هستند، به آنان تیراندازی کردند.

دولت هند کشور پاکستان را مسئول این کشتار دانسته و مردم هند اعتراضات گسترده‌ای را در برخی شهرها به راه انداخته‌اند. خواجه محمد آصف، وزیر دفاع پاکستان روز سه‌شنبه از احتمال وقوع جنگ میان هند و پاکستان خبر داد و گفت: «احتمال حمله هند به پاکستان و ایجاد درگیری نظامی بسیار آشکار است.»

افزایش تنش در روزهای گذشته میان این همسایه‌های مسلح به سلاح هسته‌ای، نگرانی‌های جهانی را به همراه داشته است.

به گزارش رویترز، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه در تماس با سوبرامانیام جایشانکار، وزیر خارجه هند و شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان خواستار کاهش تنش‌ها شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل طی بیانیه‌ای اعلام کرد: «گوترش ضمن ابراز نگرانی عمیق از افزایش تنش‌ها میان هند و پاکستان بر ضرورت اجتناب از رویارویی که می‌تواند پیامدهای فاجعه‌باری به همراه داشته باشد، تاکید کرد. او همچنین آمادگی خود را برای میانجی‌گری در جهت تلاش برای کاهش تنش‌ها اعلام کرد.»

کشور هند سه مهاجم، از جمله دو تبعه پاکستانی، را به عنوان «تروریست»هایی که شورش خشونت‌آمیزی را در کشمیر با اکثریت جمعیت مسلمان آغاز کرده‌اند، شناسایی کرده است. اسلام‌آباد هرگونه نقشی را در این حادثه رد کرده و خواستار تحقیقات بی‌طرفانه شده است.

این رقبای قدیمی که در سال ۱۹۴۷ از هند استعماری بریتانیا شکل گرفتند، پس از حمله کشمیر اقداماتی را علیه یکدیگر آغاز کرده‌اند، به طوری که هند یک معاهده مهم اشتراک آب‌ را به حالت تعلیق درآورده و پاکستان حریم هوایی خود را به روی خطوط هوایی هند بسته است.

پاکستان می‌گوید «اطلاعات موثق» نشان می‌دهد که هند قصد دارد «به بهانه ادعاهای بی‌اساس و ساختگی دخالت در حادثه پهلگام» در «۲۴ تا ۳۶ ساعت آینده» علیه این کشور اقدام نظامی انجام دهد.

اسلام‌آباد در بیانیه‌ای در اوایل روز چهارشنبه اعلام کرد که تروریسم را در همه اشکال محکوم می‌کند و «مطمئنا و قاطعانه» به هرگونه اقدام نظامی از سوی هند پاسخ خواهد داد.

نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند، قول داده است که مهاجمان پهلگام را تعقیب و مجازات کند.

یک منبع دولتی به رویترز گفت که قرار است کمیته امنیت کابینه هند، متشکل از مودی و وزرای کشور، دفاع و دارایی، اواخر امروز تشکیل جلسه دهد. این دومین جلسه این کمیته از زمان حمله روز ۲۲ آوریل در کشمیر خواهد بود.

یک منبع دولتی دیگر نیز گفت که مودی به فرماندهان نظامی‌اش اعلام کرده است آنها در مورد واکنش به حمله پلهگام آزادی تصمیم‌گیری دارند. این دو کشور در گذشته بارها بر سر کشمیر با یکدیگر درگیر شده‌اند، اما قتل عام هفته گذشته تنش‌ها را تشدید کرده است.

همزمان با افزایش نگرانی‌ها، تیراندازی‌های جزئی بین ارتش دو کشور در امتداد مرز گسترش یافته است. ارتش هند اعلام کرده است که به تیراندازی «بی‌دلیل» از چندین پست ارتش پاکستان در حوالی نیمه‌شب سه‌شنبه پاسخ داده است. با این حال این ارتش جزئیات بیشتری ارائه نداد و هیچ تلفاتی گزارش نکرد. ارتش پاکستان نیز در این زمینه اظهارنظر نکرده است.

افزون بر اظهارات هشدارآمیز آنتونیو گوترش درباره تبعات فاجعه‌بار درگیری نظامی میان هند و پاکستان، ایالات متحده نیز از این دو کشور خواسته است تنش‌ها را تشدید نکنند. انتظار می‌رود مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، به زودی با همتایان خود در هند و پاکستان صحبت کند.

بریتانیا نیز خواستار حفظ آرامش میان جوامع هندی و پاکستانی کشور خود شده و از شهروندانش خواسته از هرگونه سفر غیرضروری به جامو و کشمیر خودداری کنند.

هند با اکثریت هندو، پاکستان با اکثریت مسلمان را به تامین مالی و تشویق ستیزه‌جویی در کشمیر متهم می‌کند. کشمیر منطقه‌ای است که هر دو کشور ادعای مالکیت کامل آن را دارند اما بر بخشی از آن حکومت می‌کنند. اسلام‌آباد می‌گوید که فقط از درخواست کشمیری‌ها برای خودمختاری حمایت دیپلماتیک می‌کند.

ده‌ها تبعه پاکستانی ساکن هند، روز چهارشنبه، پس از تصمیم دهلی‌نو مبنی بر دستور خروج تقریبا همه شهروندان پاکستانی از این کشور، به سمت گذرگاه زمینی اصلی بین هند و پاکستان حرکت کردند.

مهلت خروج شهروندان پاکستانی از هند - به استثنای کسانی که با ویزای پزشکی در آن کشورند- روز یکشنبه به پایان رسید، اما گزارش‌ها حاکی از آن است که تا روز چهارشنبه هنوز برخی از خانواده‌های پاکستانی موفق به عبور از مرز هند نشده‌اند.

بیشتر از جهان