کاردینالهای واتیکان روز چهارشنبه وارد جلسه محرمانه میشوند تا روند انتخاب پاپ جدید را پس از درگذشت پاپ فرانسیس آغاز کنند. آنها در حالی وارد این فرآیند میشوند که حدس و گمانهای زیادی درباره انتخاب رهبر بعدی کاتولیکهای جهان وجود دارد و پیروان این مذهب امیدوارند پاپ بعدی بتواند کلیسای جهانی دچار اختلافنظر را متحد کند.
به گزارش رویترز، در آیینی که به قرون وسطی برمیگردد، کاردینالها پس از مراسم عشای ربانی عمومی در کلیسای سنت پیتر، در کلیسای سیستین واتیکان صفآرایی میکنند و جلسه محرمانه را برای تعیین جانشین پاپ فرانسیس، آغاز میکنند.
قرنهاست که هیچ پاپی در روز اول جلسه محرمانه انتخاب نشده است، بنابراین رایگیری میتواند چند روز ادامه یابد تا یکی از کاردینالهای کلاه قرمز کلیسا اکثریت دو سوم لازم را برای تبدیل شدن به دویست و شصت و هفتمین پاپ به دست آورد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
روز چهارشنبه فقط یک رایگیری وجود خواهد داشت و پس از آن، کاردینالها میتوانند تا چهار بار در روز رای دهند. آنها برگههای رای خود را خواهند سوزاند و دود سیاهی که از دودکش سقف کلیسا بلند میشود، نشاندهنده رایگیری بینتیجه است. پس از به نتیجه رسیدن رایگیری، دود سفید و بلند شدن صدای ناقوسها نشان میدهد که کلیسایی با ۱.۴ میلیارد پیرو، رهبر جدیدی دارد.
نفوذ پاپ فراتر از کلیسای کاتولیک است و در بحبوحه درگیریها و اختلافات جهانی، واکنشهایی نشان میدهد که به باور عدهای، هیچ رهبر جهانی دیگری نمیتواند با آن برابری کند.
با توجه به همین جایگاه است که در مراسم عشای ربانی در کلیسای سنت پیتر در صبح چهارشنبه، قبل از ورود به جلسه محرمانه، کاردینالها دعا کردند که خداوند به آنها کمک کند پاپی پیدا کنند که «مراقبت دقیق» را بر جهان اعمال کند.
در خطبهای که روز چهارشنبه بیان شد، جیووانی باتیستا ره، کاردینال ایتالیایی، به همتایان خود گفت که باید در انتخاب پاپ جدید «هر ملاحظه شخصی» را کنار بگذارند و «فقط خیر کلیسا و بشریت» را در نظر داشته باشند. این کاردینال ۹۱ ساله وارد این گردهمایی که مختص کاردینالهای زیر ۸۰ سال است، نخواهد شد.
کاردینالها در روزهای اخیر ارزیابیهای متفاوتی از آنچه در پاپ بعدی به دنبال آن میگردند، ارائه دادهاند. در حالی که برخی خواستار تداوم دیدگاه پاپ فرانسیس مبنی بر گشودگی و اصلاحات بیشتر شدهاند، برخی دیگر گفتهاند که میخواهند بیش از گذشته سنتهای قدیمی را بپذیرند.
۱۳۳ کاردینال از ۷۰ کشور وارد کلیسای سیستین خواهند شد که رکوردی جدید است، در حالی که این تعداد در آخرین گردهمایی محرمانه در سال ۲۰۱۳، ۱۱۵ نفر از ۴۸ کشور بود؛ رشدی که نشاندهنده تلاشهای پاپ درگذشته برای گسترش دامنه نفوذ کلیسا به مناطق دورافتاده با کاتولیکهای کم است.
تاکنون نام هیچ نامزد قطعی و مشخصی شنیده نمیشود اگرچه کاردینال پیترو پارولین ایتالیایی و کاردینال لوئیس آنتونیو تاگل فیلیپینی پیشتازان احتمال رسیدن به این مقام در نظر گرفته میشوند. اگر هیچ یک از این دو نتوانند بیشترین آرا را به دست بیاورند، احتمال دارد که آرا به سمت سایر مدعیان تغییر کند و انتخابکنندگان احتمالا بر اساس جغرافیا، قرابت اعتقادی یا زبانهای مشترک متحد شوند.
در میان سایر نامزدهای بالقوه، ژان مارک آولین فرانسوی، پیتر اردو مجارستانی، رابرت پرووست آمریکایی و پیرباتیستا پیزابالا ایتالیایی حضور دارند.
در این فرآیند، مانند قرون وسطی، کاردینالها از ارتباط با افراد خارجی در طول گردهمایی محرمانه منع خواهند شد و واتیکان اقدامات پیشرفتهای را برای تضمین محرمانگی، از جمله دستگاههای پارازیت برای جلوگیری از هرگونه استراق سمع، انجام داده است.
میانگین مدت زمان ۱۰ گردهمایی محرمانه اخیر کمی بیش از سه روز بوده و هیچ کدام بیش از پنج روز طول نکشیده است. گردهمایی محرمانه سال ۲۰۱۳ فقط دو روز طول کشید. با این همه، کاردینالها این بار به دنبال جمعبندی سریع مسائلاند تا از ایجاد این تصور که دچار اختلاف شدهاند یا کلیسا سرگردان است، جلوگیری کنند.
حدود ۸۰ درصد از کاردینالهایی که روز چهارشنبه وارد کلیسای سیستین میشوند، از سوی پاپ فرانسیس منصوب شدهاند و این موضوع، احتمال این را افزایش میدهد که جانشین او به نحوی سیاستهای مترقی او را بر خلاف مخالفت شدید سنتگرایان ادامه دهد.