ایلان ماسک، غول حوزه فناوری و میلیاردر آمریکایی، در سفر دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، به عربستان سعودی او را همراهی میکرد و در کاخ الیمامه در ریاض کنار رئیسجمهوری آمریکا و شاهزاده محمد بن سلمان دیده شد.
به گزارش العربیه، ماسک که مدیرعامل شرکتهای تسلا، اسپیساکس و بنیانگذار شرکت نوآفرین هوش مصنوعی اکسایآی (XAI) است، در جریان حضور در مجمع سرمایهگذاری عربستان سعودی و آمریکا، مجموعه کتابی در ژانر علمی-تخیلی توصیه کرد و آن را «بهترین تصویر از آینده هوش مصنوعی» توصیف کرد. این توصیه بازتاب گستردهای در رسانههای اجتماعی پیدا کرد.
در این مجمع، مدیران غولهای فناوری مانند متا، اوپنایآی، آمازون و انویدیا نیز حضور داشتند. هوش مصنوعی محور توجه اصلی این همایش بودــ بهویژه در پی راهاندازی شرکت «هیوماين» که ریاست هیئتمدیره آن را شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، بر عهده دارد. این شرکت وابسته به صندوق سرمایهگذاری عمومی عربستان سعودی و هدف آن توسعه و مدیریت فناوریها و راهکارهای هوش مصنوعی و سرمایهگذاری در این بخش است. این شرکت همچنین قصد دارد یکی از پیشرفتهترین مدلهای زبانی بزرگ عربی را توسعه دهد و روی نسل جدید مراکز داده و زیرساختهای رایانش ابری نیز سرمایهگذاری کند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
مجموعهای که ایلان ماسک در مجمع معرفی کرد «کالچر» (The Culture) نام دارد و نوشته ایان ام. بنکس، نویسنده اسکاتلندی، است. این مجموعه بهدلیل دنیای خیالی گسترده، عمق فلسفی، و فضای پیچیدهاش شهرت دارد.
مجموعه کالچر ده رمان را شامل میشود که بین سالهای ۱۹۸۷ تا ۲۰۱۲ منتشر شدهاند و داستان آن در جامعهای میانستارهای بهنام «کالچر» در عصر پساکمیابی (post-scarcity) رخ میدهد.
در این مجموعه، تمدنی پیشرفته به تصویر کشیده میشود که بدون دولت یا شرکتهای سلطهگر، در فضا سفر میکند و هوش مصنوعی فوقالعاده پیشرفته و خودآگاه آن را اداره میکندــ این هوش مصنوعی مسئول هدایت سفینهها، زیستگاههای فضایی و اغلب بخشهای جامعه است.
این مجموعه نشان میدهد که چگونه جامعه کالچر فقر، جنگ و بیماری را از میان برده و آزادی تقریبا کاملی برای شهروندان فراهم کرده است. از دیدگاه این جهان، عناصر کلیدی جامعه اقتصادی است که از طریق هوش مصنوعی نیازهای انرژی و مواد بهآسانی تامین میشود. نکته جالب این است که معمولا هوش مصنوعی اخلاقمدارتر و مسئولتر از انسان است.
این سیستم غالبا غیرمداخلهگر است، مگر در شرایط خاص– شبیه سازمانی پیچیده مانند سیآیای اما با حفظ آزادی فردی، تا جایی که افراد میتوانند جنسیت، بدن، سن و سبک زندگیشان را آزادانه انتخاب کنند.
بنکس در طول عمرش ۱۳ رمان علمی-تخیلی نوشت که ۹ عنوان در همین مجموعه کالچر قرار دارند، بهعلاوه مجموعه داستان کوتاهی به نام «وضعیت هنر» (۱۹۹۱) که در همین دنیا میگذرد.