رویترز گزارش داد که الکساندر دبرینت، وزیر کشور آلمان، در اظهاراتی تازه در مورد لزوم اخراج مجرمان محکومشده اهل افغانستان، خواستار توافق مستقیم با رژیم طالبان در افغانستان شد.
این مقام آلمانی در گفتگو با مجله فوکوس که چهارشنبه ۱۱ تیرماه منتشر شد، اعلام کرد که قصد دارد مستقیما با طالبان برای پذیرش مهاجران افغان که از آلمان اخراج میشوند، توافق کند. تلاشهای پیشین دولت آلمان برای برقراری روابط مستقیم با رژیم طالبان به منظور سر بازگرداندن مجرمان افغان با انتقادهایی مواجه شده بود، اما دولت آلمان اکنون بهصراحت درباره این قصد خود صحبت میکند و این اقدام را تلاشی برای مبارزه با جرائم و مهار تهدیدهای امنیتی میداند.
روند بازگرداندن مهاجرانی که به دلیل ارتکاب جرائم مختلف محکوم شدهاند یا حق اقامت در آلمان را از دست دادهاند، در اوت ۲۰۲۱ و با بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان متوقف شد، اما پس از وقوع چند حادثه از جمله حمله یک مهاجر افغان به تجمع مخالفان اسلام در شهر مانهایم در ژوئن ۲۰۲۴ که به کشته شدن یک افسر پلیس و زخمی شدن دستکم پنج نفر دیگر انجامید، تلاشها برای از سرگیری روند بازگرداندن مجرمان افغان از سر گرفته شد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به این ترتیب، آلمان در اوت ۲۰۲۴ پس از توقفی طولانی، روند بازگرداندن مجرمان افغان محکومشده به کشورشان را از سر گرفت و در نخستین اقدام، ۱۸ نفر را که به جرائم مختلف محکوم بودند، به کابل فرستاد. گزارشهایی هم مبنی بر فرستادن این مجرمان به کشور سوم منتشر شد و مقامهای آلمان با مقامهای ازبکستان نیز در این مورد گفتگو کردند، اما هنوز در این زمینه اقدامی انجام نشده است.
دولت آلمان هم اعلام کرده بود که روند بازگرداندن مجرمان افغان را به کمک «شرکای منطقهای کلیدی» خود انجام میدهد. با این حال، اکنون وزیر کشور آلمان خواستار برقراری روابط مستقیم با طالبان شده است تا روند بازگرداندن مجرمان افغان تسهیل شود. دبرینت گفت: «ایده من این است که ما مستقیم با افغانستان توافقهایی داشته باشیم تا بازگرداندن (مهاجران) ممکن شود.» او خاطرنشان کرد که هنوز «به طرفهای سومی نیاز داریم» تا با افغانستان گفتگو کنند، «اما این نمیتواند راهحلی دائمی باشد».
دبرینت از حزب محافظهکار آلمان است. رهبران این حزب در انتخابات فوریه وعده دادند که روند اخراج مهاجران به افغانستان و سوریه را آغاز کنند، برنامههای پذیرش درخواست پناهجویی کارکنان محلی سابق سازمانهای آلمانی در افغانستان را متوقف کنند و روند پیوستن خانوادههای مهاجر را به حالت تعلیق درآورند.
وزیر کشور آلمان همچنین گفت که آلمان با حکومت جدید سوریه در تماس است تا روند بازگرداندن مجرمان سوری را نیز تسهیل کند. سوریها و افغانها دو گروه جمعیتی بزرگ مهاجرانیاند که در یک دهه اخیر وارد آلمان شدهاند. بر اساس گزارش اداره مهاجرت آلمان، در سال ۲۰۲۴، تعداد ۷۶ هزار و ۷۶۵ سوری و ۳۴ هزار و ۱۴۹ افغان برای دریافت اقامت در آلمان درخواست دادهاند.