بر اساس یک تحلیل علمی که روز چهارشنبه منتشر شد، حدود دو هزار و ۳۰۰ نفر در ۱۲ شهر اروپایی به دلیل تبعات ناشی از موج گرمای شدید در این قاره که هفته گذشته پایان یافت، جانشان را از دست دادند.
به گزارش رویترز، این مطالعه ۱۰ روز منتهی به دوم ژوییه را بررسی کرد که طی آن بخشهای بزرگی از اروپای غربی با گرمای شدید مواجه شدند، به طوری که دمای هوا در اسپانیا به ۴۰ درجه سانتیگراد رسید و آتشسوزیهای جنگلی در فرانسه رخ داد.
آتشسوزی جنگلهای جنوب شرق فرانسه روز سهشنبه، همزمان با وزش شدید باد، به بندر تاریخی مارسی رسید. به طوری که شعلههای آتش در حومه مارسی تعدادی از خانهها و کارگاهها را در برگرفت و با وجود شروع عملیات اطفای حریق هوایی، تا بامداد چهارشنبه همچنان ادامه یافت.
بر اساس مطالعات دانشمندان کالج امپریال لندن و دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن، تغییرات اقلیمی سبب شدند موج گرما شدیدتر و کشندهتر از گذشته باشد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دکتر بن کلارک، محقق کالج امپریال لندن، در این زمینه گفت: «تغییرات اقلیمی گرمای هوا را به میزان قابلتوجهی شدیدتر و خطرناکتر از گذشته کرده است و باید درباره تبعات آن آگاه بود.»
در این مطالعه ۱۲ شهر از جمله بارسلونا، مادرید، لندن و میلان را تحت پوشش قرار گرفت؛ مناطقی که محققان گفتند تغییرات اقلیمی میانگین دما را تا چهار درجه سانتیگراد افزایش داده است.
محققان در این بررسی از مدلهای اپیدمیولوژیک تثبیتشده و دادههای مرگومیر ثبتشده برای تخمین تعداد مرگومیرها استفاده کردند که نشاندهنده مرگومیرهایی است که دلیل اصلی آنها گرما بوده است، از جمله اگر قرار گرفتن در معرض آفتاب و تشدید بیماریهای زمینهای.
دانشمندان گفتند که از روشهای بررسی سریع تعداد مرگومیر تخمینی استفاده کردهاند، زیرا بیشتر مرگومیرهای مرتبط با گرما به طور رسمی گزارش نمیشوند و برخی دولتها این دادهها را منتشر نمیکنند.
سرویس تغییرات اقلیمی کوپرنیک اتحادیه اروپا روز چهارشنبه در یک گزارش ماهانه اعلام کرد که ماه میلادی گذشته سومین ژوئن گرم ثبتشده سیاره زمین بود و پس از ماه مشابه در سالهای ۲۰۲۴ و ۲۰۲۳، در رتبه بعدی قرار گرفت.
این نهاد گزارش داد که اروپای غربی گرمترین ژوئن خود را پشت سر گذاشت، به طوری که بخش عمدهای از این منطقه تحت «فشار گرمایی بسیار شدیدی» قرار گرفت. این عبارت برای شرایط دمای ۳۸ درجه سانتیگراد یا بیشتر تعریف میشود.
محققان موسسات بهداشتی اروپا در سال ۲۰۲۳ گزارش دادند که طبق تحقیقات جدید، ممکن است تا ۶۱ هزار نفر در موجهای گرمای شدید این قاره در سال ۲۰۲۲ جانشان را از دست داده باشند. به گفته آنها، این ارقام نشان میدهد که تلاشهای کشورها برای مقابله با گرما ناکافی است.
افزایش انتشار گازهای گلخانهای در جو سبب شده است که میانگین دمای سیاره زمین با گذشت زمان افزایش یابد. دانشمندان میگویند سوزاندن سوختهای فسیلی یکی از علل تغییرات اقلیمی است و جنگلزدایی و شیوههای صنعتی از دیگر عوامل موثر در آن به شمار میروند.
سازمان هواشناسی جهانی هفته گذشته تایید کرد که جهان باید با موج گرما سازگار شود، زیرا بخشهایی از اروپا در آغاز تابستان شاهد افزایش شدید دما هستند. این آژانس سازمان ملل متحد اعلام کرد که مردم باید در آینده به دلیل تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیتهای انسانی، برای موجهای گرمای بدتر، مکررتر و شدیدتر آمادگی داشته باشند.
بنا به گزارش واحد تغییرات اقلیمی کوپرنیک، قاره اروپا با سرعتی دو برابر میانگین جهانی در حال گرم شدن است و سریعترین قاره جهان از نظر گرمایش محسوب میشود. اداره هواشناسی ملی بریتانیا هم با استناد به دادههای ثبتشده خبر داد که این کشور گرمترین ژوئن خود تاکنونــ دستکم از سال ۱۸۸۴ــ را پشت سر گذاشته است.