کیم جونگ اون بر «حمایت بی‌قید و شرط» از روسیه تاکید کرد

وزیر خارجه روسیه پس از سفر سه روزه به کره شمالی عازم چین شد

رسانه‌های دولتی کره شمالی روز یکشنبه گزارش دادند که کیم جونگ اون، رهبر این کشور، در دیدار با دیپلمات ارشد روسیه اعلام کرده که کشورش آماده است «بی‌قید و شرط» از تلاش‌های مسکو برای پایان‌دادن به درگیری در اوکراین حمایت کند.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، به کره شمالی سفر کرده بود، کشوری که طی جنگ روسیه با اوکراین نیرو و سلاح در اختیارش قرار داده و متعهد به حمایت نظامی بیشتر از مسکو شده است.

خبرگزاری رسمی کره شمالی (KCNA) گزارش داد که لاوروف در جریان این سفر با چو سون هوی، همتای کره شمالی خود، دیدار و گفتگو کرده است و دو طرف بیانیه مشترکی صادر کرده و بر حمایت متقابل از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی یکدیگر تاکید کرده‌اند.

روز شنبه نیز رسانه‌های روسی گزارش دادند که لاوروف در دیدار با کیم، روابط دو کشور را «رابطه برادرهایی مبارز و شکست‌ناپذیر» توصیف و از رهبر کره شمالی به دلیل اعزام نیرو به روسیه تشکر کرده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

 روابط روسیه و کره شمالی در طول دو سال گذشته و همزمان با جنگ در اوکراین، به طرز چشمگیری عمیق‌تر شده است، طوری که پیونگ یانگ بیش از ۱۰هزار نیرو و سلاح برای حمایت از کارزار نظامی مسکو به روسیه اعزام کرده است.

روز یکشنبه، بخش اطلاعاتی وزارت دفاع کره جنوبی به پارلمان این کشور گزارش داد که کره شمالی همچنان مهمات توپخانه‌ای را برای روسیه تامین می‌کند و تاکنون نیز حدود ۱۲ میلیون گلوله به آن کشور ارسال کرده است.

پیش‌تر گروهی متشکل از ۱۱ کشور عضو سازمان ملل متحد این مهمات مربوط به توپخانه‌ و پرتابگرهای راکت را حدود ۹ میلیون گلوله تخمین زده بودند.

دولت کیم متعهد شده است که حدود شش هزار مهندس و نیروی عمرانی نظامی را نیز برای کمک به بازسازی منطقه کورسک به روسیه اعزام کند.

پس از این دیدار، سرگئی لاوروف صبح روز یکشنبه ۲۲ تیر برای شرکت در نشست وزرای خارجه سازمان همکاری شانگهای وارد شهر تیانجین چین شد.

این نشست در روزهای ۱۴ و ۱۵ ژوئیه برگزار می‌شود و به گفته سخنگوی وزارت خارجه روسیه، مرحله‌ای کلیدی برای آمادگی نشست سران در اواخر ماه اوت خواهد بود. لاوروف همچنین دیدارهایی دوجانبه با برخی همتایان خود خواهد داشت.

از سوی دیگر، همزمان با شدت‌گرفتن حملات روسیه علیه اوکراین، کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا در جریان بررسی پیش‌نویس لایحه اختیارات دفاع ملی برای سال مالی ۲۰۲۶، با اختصاص ۵۰۰ میلیون دلار کمک امنیتی به اوکراین موافقت کرده است. این لایحه با اکثریت قاطع به تصویب رسید و بخشی از آن به تمدید ابتکار کمک امنیتی به اوکراین تا سال ۲۰۲۸ اختصاص دارد.

براساس مفاد این لایحه، سقف بودجه مجاز برای این ابتکار از ۳۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۲۵ به ۵۰۰ میلیون دلار افزایش یافته است. هدف از این کمک‌ها تقویت توان دفاعی اوکراین در برابر تهاجم نظامی روسیه است که از سال ۲۰۲۲ آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

در این لایحه کمیته نیروهای مسلح سنا ضمن رد کردن پیشنهاد دولت ترامپ برای بازنشسته کردن ناوگان جنگنده‌های ای‌ـ۱۰ (A‑10)، مصوب کرده است که شمار این هواپیماها نباید در سال مالی ۲۰۲۶ از ۱۰۳ فروند کمتر شود تا توان عملیاتی ناوگان پشتیبانی هوایی نزدیک (ای‌ـ۱۰) نیروی هوایی حفظ شود.

روسیه اندکی پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، از ارسال سلاح‌های دفاعی بیشتر به کی‌یف خبر داد و از ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، انتقاد کرد، حملات پهپادی به اوکراین را شدت بخشید.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، گفته است این حملات نشان‌دهنده لزوم اعمال تحریم‌های شدید بر روسیه است. او به‌ویژه درخواست کرد که منابع درآمدی که روسیه برای تامین مالی جنگ از آ‌نها استفاده می‌کند، تحریم و بر خریداران نفت روسیه فشارهای شدید اعمال شود.

اروپا نیز در سوی دیگر و به طور جداگانه، در حال تنظیم یک بسته تحریمی جدید علیه مسکو است.

بیشتر از جهان