دومین حضور عمومی خامنه‌ای پس از جنگ: نه‌تنها از آمریکا نمی‌ترسیم، بلکه آن‌ها را می‌ترسانیم

رهبر جمهوری اسلامی مدعی شد که «هر گاه سانسورهای خبری برطرف شود، مشخص خواهد شد ایران چه ضربه بزرگی به آمریکا وارد کرده است»

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی‌ــ عکس از وب‌سایت خامنه‌ای

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز چهارشنبه ۲۵ تیر با حضور در میان جمعی از مقام‌های قوه قضاییه، درباره جنگ ۱۲ روزه با اسرائيل سخن گفت و بار دیگر مدعی پیروزی در این جنگ شد.

خامنه‌ای که در روزهای جنگ اسرائیل با جمهوری اسلامی در مخفیگاه پنهان بود و پس از جنگ هم تنها دو حضور عمومی از پیش اعلام نشده داشته است. او پیش از این سخنرانی، شامگاه شنبه چهاردهم تیرماه پس از ۲۲ روز غیبت از زمان آغاز جنگ، در انظار عمومی حاضر شده بود.

رهبر جمهوری اسلامی که حتی برای خواندن نماز میت فرماندهان کشته‌شده سپاه پاسداران نیز حضور نیافت، در دومین سخنرانی عمومی خود از زمان جنگ ۱۲ روزه، مدعی «نقش بر آب شدن محاسبات و نقشه‌های متجاوزان» شد و به «اتحاد عظیم ملت ایران با همه اختلاف سلائق سیاسی برای دفاع از ایران عزیز» اشاره کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او در حضور پیشینش در مراسم عزاداری شب عاشورا هم تلاش کرده بود احساسات ملی‌گراینه ایرانیان را تحریک کند و  از محمود کریمی، مداح حکومتی، خواست که ترانه «ای ایران» را بخواند. این نخستین‌ بار بود که در مراسمی رسمی با حضور رهبر جمهوری اسلامی، ترانه‌ای با مضمون ملی اجرا می‌شد؛ آنچه کاربران شبکه‌های اجتماعی ناشی از ترس و واهمه از دست دادن مقام و دلیل توسل به مضامین ایران‌دوستی را هم حفظ قدرت دانستند.

در عین حال، اگرچه طی سال‌های گذشته، میراث فرهنگی و هویت تمدنی ایران اغلب در حاشیه سیاست‌های رسمی و ایدئولوژیک جمهوری اسلامی قرار داشت، پس از حمله اسرائیل، موجی کم‌سابقه از رجوع به نمادهای ملی با نقش‌آفرینی مستقیم رسانه‌ها و نهادهای حکومتی شکل گرفت و این روزها از نصب بنرها و مجسمه‌ آرش کمانگیر گرفته تا پخش گسترده سرودهای میهنی، تصویری تازه از «ایران‌گرایی حکومتی» را شاهدیم.

رهبر جمهوری اسلامی در بخش دیگری از سخنرانی‌ روز چهارشنبه‌اش، اسرائیل را «سگ زنجیری آمریکا» تشبیه کرد و گفت: «ایران به جایی رسیده است که نه تنها از آمریکا نمی‌ترسد، بلکه آن را می‌ترساند.»

به‌رغم نمایش ضعیف نیروهای دفاعی جمهوری اسلامی در مقابل حملات اسرائيل و آمریکا در جریان جنگ اخیر، خامنه‌ای تاکید کرد که «هم دوستان و هم دشمنان بدانند ملت ایران در هیچ میدانی به صورت طرف ضعیف حاضر نخواهد شد». او مدعی شد: «ما از همه ابزارهای لازم همچون منطق و نیروی نظامی برخورداریم؛ بنابراین چه در میدان دیپلماسی و چه در میدان نظامی، هرگاه وارد شویم، با دست پر وارد خواهیم شد.»

این اظهارات در حالی است که ارتش اسرائيل اعلام کرد جمهوری اسلامی در طول این جنگ، حدود ۵۵۰ موشک بالیستیک و یک هزار پهپاد به سمت اسرائیل شلیک کرد که پدافند هوایی اسرائیل و آمریکا بیشتر موشک‌ها را رهگیری کردند. دقت این رهگیری حدود ۹۰ درصد گزارش شد که تقریبا مشابه نرخ رهگیری حملات آوریل و اکتبر ۲۰۲۴ جمهوری اسلامی به اسرائیل است.

در عین حال، از آغاز حملات ارتش اسرائیل و کشته شدن ده‌ها فرمانده نظامی ارشد و میان‌رده جمهوری اسلامی، هنوز هیچ‌یک از نهادهای حاکمیتی به روال سابق بازنگشته‌اند و دیدارها، نشست‌ها و جلسات علنی یا متوقف شده‌اند یا مخفیانه، بدون اعلام قبلی و تحت تدابیر امنیتی شدید برگزار می‌شوند. مراسم رسمی، سفرهای استانی و مراسم مرتبط با مناسبت‌ها نیز به حالت تعلیق درآمده‌اند.

خامنه‌ای در اظهاراتش مدعی شد که «جمهوری اسلامی پاسخی کوبنده‌ به اسرائیل داده است» و گفت که «اسرائیل به آمریکا متوسل شد، چون فهمید از عهده جمهوری اسلامی برنمی‌آید».

به‌رغم گفته‌های رهبر جمهوری اسلامی، ارتش اسرائیل گزارش داده که در بحبوحه جنگ، با نابودی بیش از ۸۰ «باتری» پدافند هوایی جمهوری اسلامی، به برتری هوایی دست یافت و جمهوری اسلامی در طول جنگ نتوانست هیچ جنگنده اسرائیلی را سرنگون کند. در عین حال بنا بر اعلام ارتش اسرائيل، حملات هوایی‌ به جمهوری اسلامی «خسارت قابل‌توجهی» هم به تاسیسات غنی‌سازی هسته‌ای نطنز و اصفهان وارد کرد. ایالات متحده هم سایت زیرزمینی فردو را با بمب‌های سنگرشکن هدف قرار داد. علاوه بر این‌ها، به ده‌ها سایت دیگر مرتبط با برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی از جمله راکتور غیرفعال آب سنگین اراک و چندین مرکز تولید سانتریفیوژ هم حمله شد.

رهبر جمهوری اسلامی در ادامه ادعاهای تازه‌اش، تاکید کرد که حمله به پایگاه العدید قطر حمله به نقطه‌ای «بسیار حساس» بود. او مدعی شد که «مرکز موردتهاجم ایران مرکز فوق‌العاده حساس آمریکا در منطقه بود و هرگاه سانسورهای خبری برطرف شود، مشخص خواهد شد که ایران چه ضربه بزرگی وارد کرده است».

خامنه‌ای صحبت‌هایش را با تهدید به اینکه «ضربات بزرگ‌تری نیز می‌توان به آمریکا و دیگران وارد کرد» ادامه داد. این در حالی است که پیش از این، دونالد ترامپ در واکنش به ادعای خامنه‌ای مبنی بر پیروزی در جنگ، گفته بود: «علی خامنه‌ای، به‌اصطلاح رهبر معظم کشور جنگ‌زده ایران، باید چنین آشکار و احمقانه بگوید که در جنگ با اسرائیل پیروز شده، در حالی که می‌داند گفته‌اش دروغ است و این طور نیست. کشورش ویران شد و سه سایت هسته‌ای شیطانی‌اش نابود شدند.»

ترامپ در آن زمان، با اشاره به اینکه از محل اختفای رهبر جمهوری اسلامی اطلاع داشته و مانع کشته شدن او شده است، افزود:‌ «من دقیقا می‌دانستم که او کجا پناه گرفته است و نگذاشتم اسرائیل یا نیروهای مسلح ایالات متحده به زندگی او پایان دهند. من او را از یک مرگ بسیار زشت و ننگین نجات دادم.»

 یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق اسرائیل، هم در نامه‌ای سرگشاده خطاب به خامنه‌ای به جزئیات اشراف اطلاعاتی اسرائیل در ایران پرداخت و تاکید کرد: «ما همه‌جا هستیم، همه‌چیز را می‌بینیم و می‌شنویم و از برنامه‌ها و گفتگوهایتان اطلاع داریم.»

وب‌سایت رهبر جمهوری اسلامی در واکنش به نفوذ اطلاعاتی اسرائیل، آن را «اغراق‌آمیز» عنوان کرد.

خامنه‌ای در بخش دیگری از اظهاراتش در حضور مدیران قوه قضاییه، گفت: «اظهار وفاداری به نظام و تایید و حمایت از سیاست‌های کلی ضروری و مفید است اما نباید اختلاف‌نظرهای موجود و این جناح و آن جناح کردن را که کاری مضر است، غلیظ کرد.» او مدعی شد: «امکان اعتراض یک نفر به یک مسئول در قضیه‌ای نظامی یا دیپلماسی وجود دارد، اما باید با لحن قابل‌قبول و پس از تحقیق و اطلاع‌یابی، انجام شود.»

چنین گفته‌هایی در حالی است که مجلس شورای اسلامی در ادامه سیاست‌های سرکوبگرانه جمهوری اسلامی، به‌تازگی طرحی را با عنوان «تشدید مجازات همکاری با دولت‌های متخاصم» تصویب کرده است که امکان متهم کردن افراد به جاسوسی را تسهیل می‌کند. حامیان این طرح جدید که در کمتر از یک هفته پس از آغاز درگیری نظامی میان جمهوری اسلامی و اسرائیل به تصویب رسید، آن را ابزاری برای مقابله با «نفوذ دشمن» معرفی می‌کنند، در حالی که تحلیلگران و نهادهای حقوق بشری آن را بستری خطرناک برای جرم‌انگاری فعالیت‌های شهروندی، رسانه‌ای و اجتماعی می‌دانند.

طبق اظهارات رسمی، بر اساس این طرح، حتی ارسال عکس یا فیلم به رسانه‌های خارج از ایران، یا اظهار نظر در شبکه‌های اجتماعی درباره مسائل امنیتی، می‌تواند مصداق «افساد فی‌الارض» تلقی و مشمول مجازات اعدام شود.