پرونده رسوایی کره جنوبی؛ دوومیدانی ایران در آستانه تعلیق قرار گرفت

«حکم تعلیق و محرومیت طولانی‌مدت» از حضور در تمامی مسابقات بین‌المللی در انتظار فدراسیون دوومیدانی ایران خواهد بود

پنج عضو تیم ملی دوومیدانی ایران که به اتهام تعرض و سرقت در کره جنوبی بازداشت شدندــ ایندیپندنت فارسی

یکی از مدیران وزارت ورزش و جوانان جمهوری اسلامی روز چهارشنبه ۲۵ تیر در گفتگو با ایندیپندنت فارسی خبر داد که پس از رسوایی تعرض سه ملی‌پوش دوومیدانی ایران به دختری در کره جنوبی، حالا دوومیدانی ایران در آستانه تعلیق و محرومیت سنگین قرار گرفته است.

بنا بر این گزارش، مسئولان کمیته جهانی المپیک و فدراسیون جهانی دوومیدانی در هفته گذشته، با ارسال ایمیل‌های جداگانه به کمیته ملی المپیک و فدراسیون دوومیدانی ایران، توضیحات شفاف و دقیق این نهادهای ورزشی را درباره پرونده تعرض امیر مرادی، حسین رسولی و مسعود کامران به زن ۲۷ ساله اهل شهر گومی کره جنوبی خواستار شدند.

منبع مطلع ایندیپندنت فارسی می‌گوید در این ایمیل‌ها، با اشاره به «جواب مثبت آزمایش‌های گرفته‌شده از دو ورزشکار و یک مربی ایرانی» در مرحله تحقیق برای بررسی ادعای قربانی، تاکید شده است که پس از برگزاری جلسات دادگاه تا یک ماه آینده و سپس صدور رای، در صورت قطعی شدن محکومیت ورزشکاران ایرانی، «حکم تعلیق و محرومیت طولانی‌مدت» از حضور در تمامی مسابقات بین‌المللی در انتظار فدراسیون دوومیدانی ایران خواهد بود.

پیش از این، یکی از اعضای تیم ملی دوومیدانی ایران روز ۲۱ خرداد در گفتگو با ایندیپندنت فارسی خبر داد که نتیجه تمام آزمایش‌های پزشکی از سه ملی‌پوش متهم به تعرض جنسی و زندانی در کره جنوبی، مثبت بوده است. او توضیح داد: «اعضای خانواده بازداشتی‌ها و وکیل فدراسیون اعلام کردند جواب تمام آزمایش‌های مرحله‌ای دی‌ان‌ای و معاینه فیزیکی از امیر مرادی، حسین رسولی و مسعود کامران که با نتیجه آزمایش‌ها از شاکی مطابقت داده شد، مثبت اعلام و به دادگاه کره جنوبی ارائه شد. در نتیجه پیش‌بینی می‌شود مجازات حبس طولانی‌مدت در انتظار این سه نفر باشد.»

همچنین بنا بر اطلاعات دریافتی، امیر زمان‌پور، دیگر ملی‌پوش ایرانی که جزو بازداشتی‌ها بود و سپس با منفی اعلام شدن جواب آزمایش و رضایت شاکی، از زندان آزاد شد، تا زمان برگزاری دادگاه و صدور حکم نهایی، حق ندارد از کره جنوبی خارج شود.

این در حالی است که ایندیپندنت فارسی روز ۱۲ خرداد هم در اشاره به پرونده‌ای جدا از حواشی حضور کاروان دوومیدانی ایران در مسابقات آسیایی کره جنوبی، گزارش داده بود که مهدی هفت‌چشمه به جرم سرقت گوشی یکی از ورزشکاران خارجی بازداشت و با پرداخت جریمه مالی به شاکی و البته دریافت حکم محرومیت از سوی اتحادیه دوومیدانی آسیا، پس از چند ساعت، آزاد شده است.

تمامی این گزارش‌ها را رسانه‌های کره جنوبی و مقام‌های ایرانی پس از گذشت چند روز، تایید کردند. در تازه‌ترین نمونه، وب‌سایت آوش‌مدیا در ایران، روز سه‌شنبه ۲۴ تیر به نقل از یکی از مسئولان کمیته المپیک تایید کرد که «متاسفانه تمام آزمایش‌ها و تحقیقات تاکنون به ضرر ورزشکاران خاطی ایرانی بوده است».

در این گزارش همچنین آمده است: «از طریق وزارت ورزش و جوانان و فدراسیون دوومیدانی، مکاتباتی با وزارت امور خارجه صورت گرفت و دو وکیل کره‌ای از طریق سفارت جمهوری اسلامی در سئول مسئول رسیدگی به پرونده تجاوز ملی‌پوشان دوومیدانی شدند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

یک منبع آگاه در فدراسیون دوومیدانی ایران در روز ۶ تیرماه به ایندیپندنت فارسی خبر داد که با وجود تلاش‌های عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، و احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان، دولت و دستگاه قضایی کشور کره جنوبی حاضر نشدند سه ورزشکار ایرانی بازداشتی در کره جنوبی را به ایران مسترد کنند.

این پرونده از زمانی به یک رسوایی جنجالی در ورزش ایران تبدیل شد که یکی از اعضای تیم ملی دوومیدانی ایران نخستین‌بار در روز ۱۱ خرداد، در گفتگو با ایندیپندنت فارسی، جزئیات ماجرای تعرض و اسامی پنج ورزشکار و مربی ایرانی را که به اتهام‌های «تجاوز و سرقت» در کره جنوبی بازداشت شدند، فاش کرد.

با این حال شروین اسبقیان، معاون وزیر ورزش و از نزدیکان مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری ایران، در یک گفتگوی تلویزیونی، از این افراد دفاع کرد و گفت: «این‌ها فرزندان ایران‌اند. مرتکب قصور، اشتباه و تخلف بزرگی شدند، اما پیگیری‌هایی انجام می‌گیرد که بتوانیم این افراد را به کشور برگردانیم.»

احمد دنیامالی و معاونانش هم تاکنون در مقابل درخواست‌های چندین ماهه صدها نفر از قهرمانان، مربیان و پیشکسوتان دوومیدانی ایرانی برای برکناری احسان حدادی از ریاست این فدراسیون مقاومت کرده و پس از افشای خبر رسوایی در کره جنوبی نیز با درخواست استعفای حدادی موافقت نکرده‌اند.

منبع مطلع ایندیپندنت فارسی علاوه بر بیان جزئیات پرونده اخیر، خبر داده بود که سال گذشته در مسابقات قهرمانی غرب آسیا که در شهر بصره عراق برگزار شد هم یک ملی‌پوش تیم دوومیدانی مردان ایران به یک عضو تیم زنان ایران تعرض کرد، اما در نهایت با اعلام رضایت آن دختر جوان، ماجرا مخفی ماند.

قوه قضاییه جمهوری اسلامی پیش از این در سال ۱۳۹۵، احسان حدادی، رئيس فدراسیون دوومیدانی جمهوری اسلامی، را به اتهام تجاوز به یک زن ورزشکار ایرانی به تحمل ۱۰۰ ضربه شلاق، سه ماه حبس و تبعید به جنوب ایران محکوم کرد، اما او در نهایت در سایه ارتباطاتش با مقام‌های ارشد، توانست از تحمل شلاق و حبس رهایی یابد و حتی از تیرماه ۱۴۰۳ صندلی ریاست فدراسیون دوومیدانی را نیز تصاحب کند.

در ماه‌های گذشته، صدها ملی‌پوش، ورزشکار و مربی رشته‌های مختلف دوومیدانی ایران در اعتراض به فساد مالی گسترده در فدراسیون دوومیدانی، سوءرفتارها و مشکلات اخلاقی حدادی و معاونانش، اعزام نکردن ورزشکاران به مسابقات بین‌المللی، بسته شدن در ورزشگاه‌های دوومیدانی به روی ورزشکاران و برخوردهای غیرقانونی و سلیقه‌ای با قهرمانان، چندین تجمع اعتراضی برگزار کرده‌اند.

بیشتر از ورزش