بر اساس یک پژوهش جدید، خالی گذاشتن صندلیهای ردیف وسط هواپیما، خطر ابتلای مسافران به کووید-۱۹ را کاهش میدهد.
مطالعات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای عفونی آمریکا (سیدیسی) نتیجهگیری کرده است که خالی نگه داشتن صندلی وسط، احتمال سرایت ویروس به مسافران را، ۲۳ تا ۵۷ درصد کم میکند.
در آغاز همهگیری ویروس کرونا، گفته شد که خالی گذاشتن صندلیهای ردیف وسط هواپیما با هدف حفظ فاصله اجتماعی، میتواند یک راهحل (در جلوگیری از سرایت ویروس) باشد اما در بلندمدت، هیچیک از شرکتهای هواپیمایی به این توصیه عمل نکردند.
در ایالاتمتحده، در حال حاضر فقط شرکت هواپیمایی دلتا صندلیهای میانی خود را خالی نگه داشته است که شرکت یادشده هم این سیاست را از تاریخ ۳۰ آوریل، لغو خواهد کرد.
پژوهشگران در «سیدیسی» و دانشگاه دولتی کانزاس، به منظور اندازهگیری گستره پخش ریزذرهها در داخل هواپیما، از مانکنهایی که در کابینهای ساختگی هواپیما با دستگاههای مصنوعی تنفس میکردند، بهره گرفتند اما این آزمایش، بر اساس پژوهشهای پیشین در سال ۲۰۱۷ انجام شد و در آن از ماسک صورت استفاده نشده بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در این گزارش آمده است: «این دادهها حاکی از آن است که افزایش فاصله میان مسافران و کاهش تعداد آنها میتواند به شکل بالقوه، از قرار گرفتن آنان در معرض کووید-۱۹ بکاهد. حفظ فاصله فیزیکی بین مسافران هواپیما از جمله اعمال سیاست خالی نگه داشتن صندلیهای ردیف وسط میتواند خطر در معرض سارس کوو-۲ قرار گرفتن را کاهش دهد.»
به گفته یک کارشناس سازمان بهداشت جهانی، با توجه به استفاده از سیستمهای پیشرفته تصفیه هوا، سفرهای هوایی با در نظر گرفتن انتشار ویروس کرونا، «نسبتا بی خطر» است.
دکتر دیوید ای فارنی، رئیس اداره پزشکی مرکز پاسخدهی جهانی MedAire Worldwide به ایندیپندنت گفت: «با توجه به وجود سیستمهای عالی تصفیه هوا در هواپیماهای مسافربری پیشرفته و این که عامل اصلی سرایت (عفونتهای دستگاه تنفسی)، تماس مستقیم یا ترشحات دهان و بینی در هوا است، خطر اصلی متوجه مسافرانی است که با فرد بیمار در یک ردیف، یا یک ردیف عقبتر یا جلوتر نشستهاند.»
در بریتانیا، از ماه ژوئن سال ۲۰۲۰ استفاده از ماسک صورت در وسایل حملونقل عمومی از جمله هواپیما اجباری شده است.
© The Independent