چهار سناتور آمریکایی در نامهای به آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد، خواستار اعمال تحریمهایی علیه رهبران طالبان شدند و از جمله بر ضرورت جلوگیری از سفرهای آنان تاکید کردند.
چهار سناتور پرنفوذ آمریکایی روز پنجم مرداد، در نامه خود به دبیرکل سازمان ملل متحد، نوشتهاند که گروههای بزرگی از زنان افغانستان به علت نقض حقوق بشر در افغانستان از سوی طالبان، از سازمان ملل متحد میخواهند تا فشارها بر طالبان را افزایش دهند و آنان را در برابر برخوردهایشان پاسخگو بسازند.
جیم ریچ، رییس کمیته روابط خارجی مجلس سنای ایالات متحد امریکا، جین شاهین، جانی ایرنست و باب منیندز در نامه خود به دبیر کل سازمان ملل متحد، طالبان را به نقض شدید حقوق بشر و حمله به زنان در افغانستان متهم ساخته و گفتهاند که طالبان باید در قبال اقدامات خود پاسخگو باشند.
به گفته این چهار سناتور، در حالی که زنان در افغانستان به دستور طالبان نمیتوانند از خانه بیرون بروند، اما طالبان طبق معافیتی که در سال ۲۰۱۹ میلادی برای انجام گفتگوهای صلح دریافت کرده بودند، هنوز هم به گونهای آزادانه به سفر میروند.
این سناتورها از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواستهاند که سفرهای خارجی اعضای گروه طالبان را متوقف سازد.
این چهار سناتور آمریکایی، طالبان را به سوءاستفاده از معافیت سفری متهم میکنند که سازمان ملل به آنها اعطا کرده است. امضاکنندگان نامه افزودهاند در حالی که معافیت سفر برای طالبان نتوانسته گفتگو های معناداری را در پی داشته باشد و باعث احترام این گروه به حقوق بشر شود، طالبان از این معافیت سوء استفاده و برای برقراری روابط دیپلماتیک، به چین و روسیه سفر کردهاند.
سناتوهای آمریکایی از دبیر کل سازمان ملل متحد خواستهاند اگر پیشرفتهای فوری و چشمگیری در وضعیت حقوق بشر و احترام به حقوق دختران و زنان افغانستان به دست نیاید، این شورا باید از ایجاد محدودیت بر سفرهای اعضای گروه طالبان حمایت کند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
شورای امنیت سازمان ملل متحد در حدود یک ماه پیش معافیت سفر ۱۳ مقام طالبان را برای دو ماه دیگر تمدید کرد. این شورا معافیت سفر تنها دو مقام وزارتهای آموزش و پرورش و تحصیلات عالی طالبان را تمدید نکرده است.
چهار سناتور آمریکایی در نامه خود از آنتونیو گوترش خواستهاند که تلاش کند تا طالبان در سازمان ملل متحد صاحب کرسی نشود اقدامات سختگیرانهتری در قبال آنان انجام گیرد.
درنامه سناتورهای آمریکایی آمده است که طالبان دولت انتخابی افغانستان را سرنگون و حقوق بشر را در افغانستان نقض کردهاند و اکنون تلاش دارند تا مشروعیت بینالمللی نیز به دست آورند.
طالبان از هنگام تسلط بر افغانستان تا کنون محدودیتهای سختی را برای شهروندان افغانستان به ویژه زنان ایجاد کردهاند.
نقض حقوق بشر و اعمال محدودیتها بر مردم افغانستان باعث شده که جامعه جهانی به تندی از طالبان انتقاد کند.
در حال حاضر طالبان تلاش دارند از سوی جامعه جهانی به رسمیت شناخته شوند اما هیچ کشوری تا کنون این گروه را به رسمیت نشناخته است.