امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک، در نامهای به دبیرکل این سازمان دست داشتن جمهوری اسلامی در حمله سایبری به زیرساختهای آلبانی را رد کرد.
نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل در این نامه نوشت: «جمهوری اسلامی ایران هرگونه انتساب حمله سایبری ادعایی به زیرساختهای آلبانی را قاطعانه رد و محکوم میکند. در نتیجه، اتهاماتی که به ایران وارد شده است، کاملا بی اساس بوده و رد میشود.»
ایروانی در این نامه مدعی شد: «اینگونه ادعاهای ساختگی و کذب تنها با جعل و فرضیات طرح شده با اهداف سیاسی مطرح شده است. علاوه بر این، با توجه به ماهیت و ویژگیهای فنی فضای سایبری، ایران نسبت به امکان طراحی و اجرای طیف وسیعی از سناریوهای حمله سایبری توسط شواهد جعلی و ساختگی برای انتساب این حملات به دولتها هشدار میدهد.»
آلبانی جمهوری اسلامی را به حمله سایبری به سیستمهای دیجیتال و دولتی این کشور در ماه ژوئیه متهم کرد و مناسبات دیپلماتیک خود با تهران را قطع کرد. سازمان پیمان نظامی آتلانتیک شمالی، «ناتو» نیز در بیانیهای حملات سایبری حکومت ایران به زیرساختهای آلبانی را محکوم کرد و گفت که این پیمان به حمایت از این کشور و افزایش توان دفاعی در برابر حملات سایبری متعهد است. آلبانی از سال ۲۰۰۹ عضو پیمان نظامی «ناتو» شده است.
ایروانی در مقابل اما جمهوری اسلامی را قربانی حملات سایبری دانست و با اشاره به حملات سایبری علیه تاسیسات هستهای ایران گفت: «جمهوری اسلامی ایران از دیرباز هدف اصلی و قربانی اصلی حملات سایبری زیرساختی بوده است که در ارائه خدمات عمومی و دولتی اختلال ایجاد کرده است. حملات استاکس نت و دوکو به تاسیسات صلح آمیز هستهای ایران و همچنین حملات اخیر به زیرساختهای صنعتی مانند صنایع فولاد و پتروشیمی نمونههایی از این حملات سایبری هستند. همچنین رژیم صهیونیستی بارها به دخالت خود در این حملات جنایتکارانه که از حمایت بی دریغ آمریکا برخوردار شده، اعتراف کرده است.»
پیش از این نیز سفارت جمهوری اسلامی ایران در بروکسل، روز جمعه، در واکنش به بیانیه ناتو، این پیمان را به سكوت در برابر «حملات سایبری علیه تاسیسات زیرساختی و هستهای ایران» متهم کرد و گفت که ناتو و متحدانش به استقرار «یک فرقه تروریستی» در یک کشور عضو ناتو چشم بستهاند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
ایروانی در این نامه به حملات سایبری سازمان مجاهدین خلق علیه جمهوری اسلامی اشاره کرده است. کشور آلبانی پس از خروج سازمان مجاهدین از عراق به یکی از اصلیترین پایگاههای این گروه تبدیل شده است. حدود سههزار تن از اعضای این سازمان در اردوگاهی در حومه پایتخت آلبانی به سر میبرند.
ایروانی با اشاره به این موضوع اعلام کرد که این سازمان، اقدام به اجرای حملات سایبری به زیرساختهای دیگر کشورها از داخل خاک آلبانی است و مدعی شد این گروه چندین حمله سایبری علیه زیرساختهای ایران با کمک و حمایت برخی از کشورها انجام داده است.
نماینده دائم ایران در سازمان ملل با تهدید احتمال مقابله به مثل و اقدام علیه جمهوری اسلامی پس از این حمله سایبری گفت: «جمهوری اسلامی ایران ضمن هشدار نسبت به هرگونه اقدام تحریک آمیز و غیر موجهی که تحت پوشش ادعاهای بی اساس انجام میشود، حق ذاتی خود را برای پاسخگویی، مطابق حقوق بینالملل و منشور ملل متحد، به هرگونه تهدید، حمله یا اقدام غیرقانونی که منافع، زیرساختهای حیاتی و غیرنظامی آن هدف قرار دهد، به تناسب و هر زمان که لازم بداند، محفوظ میدارد.»
او همچنین با اعتراض به پلیس آلبانی، مدعی شد که پلیس این کشور اصل مصونیت اماکن دیپلماتیک و کنسولی و همچنین تعهدات کشورها براساس کنوانسیون ۱۹۶۱ وین در مورد روابط دیپلماتیک و کنوانسیون ۱۹۶۳ وین در رابطه با روابط کنسولی را زیر پا گذاشته است. او اعلام کرد که پلیس آلبانی با توسل به زور و بدون رضایت ایران وارد نمایندگیهای دیپلماتیک ایران در تیرانا شدند.
در جریان این اتفاق وزارت خزانهداری آمریکا، اقدام به تحریم وزارت و وزیر اطلاعات و امنیت جمهوری اسلامی ایران، بر اساس دستور اجرایی ۱۳۶۹۴ کرد.
قبلا وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی بر اساس فرمانهای اجرایی دیگری و به دلیل حمایت از گروههای تروریستی و همچنین مسئولیت و همدستی در نقض جدی حقوق بشر علیه مردم ایران، از سوی وزارت خزانهداری آمریکا تحریم شده بود.
پیشتر در روز پنجشنبه، ۱۷ شهریور، وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد که چهار شرکت و یک فرد در ایران -شرکت «خدمات فرودگاهی سفیران»، «پرآور پارس»، «شرکت طراحی و ساخت موتور هواپیما»، «شرکت بهارستان کیش»، و همچنین رحمتالله حیدری که مدیر عامل «بهارستان کیش» و از اعضای هیئتمدیره آن است، تحریم میشوند.