یک شهروند افغان در فرانسه هنگام برخورد با ژنرال قمر جاوید باجوا، رئیس ستاد پیشین ارتش پاکستان، ژنرالهای پاکستانی را به حمایت از جنگ در افغانستان متهم کرد.
او با ضبط ویدیو از برخورد خود با باجوا، از او میپرسد که بر چه اساسی «جهاد در افغانستان» روا است، در حالی که خودش برای گردش و تفریح به اروپا آمده است.
این شهروند افغان میگوید: «[باجوا] با همسرش ازکلیسا بیرون آمد. ۴۰ سال گفتند که جهاد در افغانستان روا است، اما دخترش با لباس غیراسلامی گشتوگذار میکند و خودشان جهاد را در افغانستان جایز میدانستند.»
اما قمر جاوید باجوا هویت خود را انکار میکند و از این شهروند افغان میخواهد که فیلم گرفتن از او را متوقف کند، وگرنه به پلیس شکایت خواهد کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
شهروندان افغان از عملکرد حکومت و ژنرالهای پاکستان در راستای حمایت از ادامه جنگ در افغانستان خشمگیناند و اسلامآباد را از عوامل اصلی سرنگونی حکومت پیشین افغانستان میدانند.
زمانی که طالبان پس از دو دهه جنگیدن با حکومت افغانستان و نیروهای غربی حامی آن، در اوت ۲۰۲۱ بر کشور تسلط یافتند، قمر جاوید باجوا، رئیس ستاد کل ارتش پاکستان بود.
او از حامیان اصلی طالبان و طرفدار جنگ این گروه در افغانستان بود و مقامهای پیشین کابل، از ارتش پاکستان انتقاد میکردند که برای دستیابی به صلح همکاری نمیکند. آنان ادعا میکردند که ارتش و سازمان استخبارات پاکستان، افزون بر دادن پناهگاههای امن به طالبان در قلمرو این کشور، کمک مالی و تسلیحاتی نیز برای اعضای این گروه فراهم میکند.
اینک نیز خانوادههای برخی از مقامهای کنونی طالبان، در پاکستان سکونت دارند و مقامهای این گروه هرازگاهی پنهانی به پاکستان سفر میکنند.
پاکستان در چهار دهه گذشته بارها از مخالفان نظام پیشین افغانستان حمایت، و آنها را به براندازی حکومت تشویق میکرد.
ارتش و سازمان استخبارات، نهادهای قدرتمندی در ساختار حکومت پاکستاناند و گفته میشود که این دو نهاد در تعیین سیاستها و روند تحولات داخلی این کشور هم تاثیر زیادی دارند، و هر دو نهاد به حمایت از طالبان متهماند.