جانت یلن، وزیر خزانهداری ایالات متحده، روز پنجشنبه گفت که حفظ روابط بین ایالات متحده و چین برای اینکه بتوانند در چالشهای جهانی با هم همکاری کنند، بسیار حیاتی است. او در حالی این اظهارات را بیان کرد که جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، شی جین پینگ، رهبر چین را دیکتاتور خوانده بود.
یلن در یک کنفرانس مطبوعاتی در پاریس با اشاره به اظهارات بایدن گفت: «من فکر میکنم بایدن و من هر دو معتقدیم که حفظ ارتباطات برای رفع سوءبرداشتها و محاسبات اشتباه، حیاتی است. ما باید تا جایی که ممکن است با هم کار کنیم.»
به گزارش آسوشیتدپرس، یلن اخیرا از بهبود روابط بین ایالات متحده و چین حمایت کرده و معتقد است که این همکاری برای حفظ ثبات جهانی لازم است.
اظهارات بایدن در یک گردهمایی در روز سهشنبه، آنهم درست زمانی که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، بهتازگی از سفر پکن بازگشته بود، بیان شد. او همچنین گفت که چین مشکلات اقتصادی جدی دارد. سفر بلینکن بهمنظور شکستن یخ رابطه دو کشور بود که به پایینترین سطح تاریخی خود رسیده است.
مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، نیز اظهارات بایدن را محکوم کرد و آن را «بسیار پوچ و غیرمسئولانه» خواند. یلن که در جریان برگزاری یک گردهمایی دو روزه در پاریس درباره مسائل مالی مربوط به تغییرات آبوهوایی و فقر صحبت میکرد، گفت که از شرکت چین در این اجلاس خوشحال است. وزیر خزانهداری آمریکا همچنین تاکید کرد که تجدید ساختار بدهی، اولویت ایالات متحده است.
مائو نینگ گفت: «این سخنان بهشدت پروتکلهای دیپلماتیک و شان سیاسی چین را نقض میکند.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
وو شینبو، مدیر مرکز مطالعات آمریکایی در دانشگاه فودان در شانگهای، میگوید که اظهارات بایدن بر اعتماد متقابل ازجمله بر روابط بین رهبران تاثیر خواهد گذاشت. او شی را بهعنوان قدرتمندترین رهبر چین از زمان مائوتسته دونگ، بنیانگذار جمهوری خلق چین، توصیف کرده است.
گروههای حقوق بشری همواره رئیسجمهوری چین را «دیکتاتور» خطاب میکنند، زیرا رئیس یک سیستم سیاسی تکحزبی است و قوه قضاییه مستقل و رسانههای آزاد در این کشور وجود ندارند.
نخستوزیر چین، لی کیانگ، در میان دهها تن از سران دولتها، مقامات مالی جهان و فعالانی بود که روز پنجشنبه در پایتخت فرانسه گرد هم آمدند تا راههای اصلاح نظام مالی جهانی و رسیدگی به بدهیها، تغییرات آبوهوایی و بحران فقر، بهویژه برای کشورهای در حال توسعه را بررسی کنند.