رئیس کمیته دفاعی مجلس بریتانیا خواهان همکاری با طالبان است

توبایس الوود می‌گوید برای اینکه تروریسم در افغانستان رشد نکند، باید با طالبان همکاری کرد

توبایس الوود، رئیس کمیته دفاعی مجلس بریتانیا-JUSTIN TALLISAFP

توبیاس الوود، رئیس کمیته دفاعی مجلس بریتانیا و عضو ارشد حزب محافظه کار این کشور، می‌گوید بریتانیا برای جلوگیری از رشد تروریسم در افغانستان و بی‌ثباتی منطقه‌ای، باید با گروه طالبان روابط نزدیکی داشته باشد و سفارت خود در کابل را هم دوباره باز کند.

الوود خاطرنشان می‌کند با سیاست‌های گروه طالبان همسو نیست و آن را به نفع جهان و بریتانیا نمی‌داند، اما معتقد است که کنار گذاشتن طالبان و بی‌‌تفاوتی در قبال افغانستان می‌تواند پیامدهای بدتری داشته باشد.

به گزارش دیلی تلگراف، رئیس کمیته دفاعی مجلس می‌گوید: من نمی‌خواهم طالبان را خوب نشان بدهم. آن‌ها باعث شدند القاعده بتواند در گوشه‌وکنار جهان از جمله بالی در اندونزی حملات تروریستی صورت دهد و مرگ برادرم را سبب شود.

القاعده در سال ۲۰۰۲ یک سلسله بمب‌گذاری در بالی اندونزی ترتیب داد که به کشته شدن ده‌ها تن از جمله ۲۳ شهروند بریتانیا منجر شد. الوود تاکید می‌کند: من دوست ندارم با طالبان برخورد صمیمانه داشته باشم اما واقعیت به‌گونه‌ای است که باید با این گروه ارتباط بیشتری داشت و لازم است برای تداوم ثبات و مهار تروریسم با طالبان گفت‌و‌گو کرد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

توبیاس الوود باور دارد که در افغانستان پیشرفت‌های زیادی حاصل شده که مهم‌ترین پیشرفت از نظر او تامین امنیت در این کشور است. او می‌گوید افغانستان نسبت به دهه‌های پیش امنیت بسیار خوبی دارد و مردم از این نظر از طالبان رضایت دارند.

الوود محرومیت‌های زنان را هم مسئله‌ای موقت می‌داند و می‌گوید زنان در افغانستان دوباره به سر کارهای خود خواهند رفت. زیرا نیاز بازار کار به زنان زیاد است و طالبان این اجازه را به زنان خواهند داد: «ما به تدوین یک استراتژی عمل‌گراتر در قبال طالبان نیاز داریم. به احتمال زیاد هدف طالبان از محدود کردن زنان در افغانستان کشاندن جامعه جهانی پای میز مذاکره است. طالبان شاید از این ابزار برای رسیدن به یک درک مشترک استفاده کرده‌اند.»

او همچنین افزود: ما باید با دقت بیشتری به اوضاع نگاه کنیم و بر وضعیت از نزدیک نظارت داشته باشیم. به همین دلیل من باور دارم که دولت باید سفارت بریتانیا در کابل را دوباره باز کند.

الوود معتقد است حالا زمان فاصله گرفتن از افغانستان نیست و برای کمک به آینده این کشور باید با طالبان معامله کرد؛ زیرا این نگرانی وجود دارد که اگر دیر بجنبیم، افغانستان بار دیگر به چرخه تروریسم و بی‌ثباتی بازگردد و جنگ داخلی در این کشور شروع شود که نخستین پیامد بد آن برای جهان، موج مهاجرت‌های گسترده خواهد بود. الوود از سوی دیگر این نگرانی را مطرح می‌کند که چین افغانستان را به صورت کامل در کنترل بگیرد و از امکانات آن بهره‌برداری کند.

رئیس کمیته دفاعی مجلس بریتانیا تنها سیاستمدار این کشور نیست که خواهان رابطه و تعامل با گروه طالبان است. پیش از این نیز تعدادی از سیاستمداران بریتانیایی از دولت خواسته بودند تعامل با طالبان را بیشتر کند. ۱۰ روز قبل نیز کاردار سفارت بریتانیا برای افغانستان به کابل رفت و با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان، گفت‌وگو کرد.

رابرت دیکسن پس از این دیدارها گفت که بریتانیا برای رسیدن به یک افغانستان امن و مرفه با طالبان همکاری می‌کند. این در حالی است که محدودیت‌ها و برخورد‌های خشن طالبان با شهروندان افغانستان بیشتر از گذشته شده است. این گروه زنان را تقریبا از تمام عرصه‌های اجتماعی محروم کرده و با رویکرد قهقرایی خود، افغانستان را به عقب سوق داده‌اند.

بیشتر از جهان