مک‌کال: طالبان تروریست‌اند و با گروگان‌گیری شهروندان آمریکا مرتکب «جنایت» می‌شوند

کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا قطعنامه‌ای را در محکومیت بازداشت یک شهروند آمریکایی تصویب کرد

مایکل مک‌کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا-AFP

کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه ۱۸ بهمن (۷ فوریه) قطعنامه‌ای در محکومیت بازداشت رایان کوربت، شهروند آمریکایی که در زندان طالبان است، تصویب کرد. این قطعنامه از وزارت خارجه آمریکا می‌خواهد که رایان کوربت را به‌طور رسمی یک «زندانی غیرقانونی» معرفی کند و برای آزادی او از زندان طالبان تلاش‌های جدی‌تری انجام دهد.

قرار است این قطعنامه به مجلس عمومی کنگره آمریکا ارائه شود و در صورت گرفتن رای مثبت، به قانونی برای آزادی شهروندان آمریکایی از زندان طالبان تبدیل می‌شود.

مایکل مک‌کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس آمریکا که روند رای‌گیری برای تصویب این قطعنامه را رهبری می‌کرد، گفت از هیچ تلاشی برای رهایی این شهروند آمریکایی از زندان طالبان دریغ نخواهد کرد. او طالبان را تروریست خواند و گفت: «طالبان تروریست‌های شیطانی‌اند که با گروگان گرفتن شهروندان آمریکا مرتکب جنایات غیرقابل‌درک می‌شوند.»

او تاکید کرد که تا زمان به نتیجه رسیدن این قطعنامه و آزادی رایان کوربت، به مبارزه ادامه خواهد داد و گفت این قطعنامه جدید با حمایت دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات تصویب شده است و این پیام را به طالبان می‌دهد که «آمریکا، چه جمهوری‌خواهان و چه دموکرات‌ها، بازداشت غیرقانونی شهروندان آمریکایی را تحمل نخواهند کرد.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

رایان کوربت، شهروند آمریکایی، در اوت ۲۰۲۲ زمانی که برای پیگیری کارهای تجاری‌اش به افغانستان بازگشت به دست نیروهای طالبان بازداشت شد. طالبان تاکنون دلیل بازداشت او را اعلام نکرده‌اند. اما ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، برای نخستین بار در اوت ۲۰۲۳ در یک نشست خبری گفت شماری از شهروندان خارجی از‌جمله آمریکایی‌ها در زندان‌های امارت اسلامی محبوس‌اند و اتهام آن‌ها مسائل امنیتی است.

کلودیا تنی، نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا که قطعنامه جدید در مورد رهایی کوربت را آماده و به مجلس ارائه کرد، در یک بیانیه که در وب‌سایت شخصی‌اش منتشر شد گفت کوربت از اوت ۲۰۲۲ تاکنون در یک سلول زیرزمینی بدون دسترسی به حمام، نور خورشید و مراقبت پزشکی، نگهداری می‌شود.

رایان کوربت و خانواده‌اش از سال ۲۰۱۰ به افغانستان رفت و آمد داشتند. کوربت در سال ۲۰۱۷ یک شرکت مشاوره مالی در افغانستان تاسیس کرد. او پس از تسلط طالبان بر افغانستان در اوت ۲۰۲۱، از این کشور خارج شد و در اوایل ۲۰۲۲ دوباره به افغانستان بازگشت تا به کارهایش رسیدگی کند. اما نیروهای طالبان در اوت ۲۰۲۲ کوربت را وقتی برای دومین بار وارد افغانستان شد بازداشت کردند.

آنا کوربت، همسر رایان کوربت، برای رهایی همسرش تلاش‌های بسیاری انجام داده است. او اخیرا با نمایندگان جمهوری‌خواه و دموکرات کنگره آمریکا و نیز با راجر کارستنر، فرستاده ویژه آمریکا در امور گروگان‌ها و جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی دولت آمریکا، دیدار کرد.

سیاست‌مداران آمریکایی در نشست‌هایشان با نمایندگان طالبان بارها درباره رهایی گروگان‌های آمریکایی صحبت کرده‌اند. با این حال، هنوز مشخص نیست که چه تعداد شهروند آمریکایی در زندان‌های طالبان‌ محبوس‌اند.

بیشتر از جهان