درگیری مرزی طالبان و نظامیان پاکستانی در پکتیا

طالبان معمولا دلیل درگیری‌های مرزی را «سوءتفاهم» اعلام می‌کنند

خط مرزی میان افغانستان و پاکستان‌‌ــ Shafiullah KAKAR/AFP

منابع آگاه خبر داده‌اند که نیروهای طالبان و نظامیان پاکستان روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت (۱۵ مه) در شهرستان دندپتان استان پکتیای افغانستان با هم درگیر شده‌اند.

به گفته این منابع، در این درگیری‌ دو طرف از سلاح‌های سبک و سنگین استفاده کرده‌اند و شماری از خانواده‌های ساکن شهرستان دندپتان مجبور شده‌اند خانه‌هایشان را ترک کنند تا هدف اصابت گلوله‌ قرار نگیرند.  

گفته می‌شود این درگیری پس از آن رخ داد که نظامیان پاکستان ساخت یک پاسگاه امنیتی در منطقه دندپتان را آغاز کردند؛ اقدامی که با واکنش مرزبانان طالبان مواجه شد.  

از تلفات این درگیری تاکنون گزارشی در دست نیست.  

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

طالبان و نیروهای مرزبانی پاکستان روز دوشنبه هم در شهرستان زازی آریوب پکتیا درگیر شده بودند.

گفته می‌شود پس از این درگیری‌های مرزی، گذرگاه غیررسمی خرلاچی میان افغانستان و پاکستان در پکتیا مسدود شد و مذاکرات مقام‌های طالبان با طرف پاکستانی برای بازگشایی این گذرگاه بی‌نتیجه مانده است.  

از زمان روی کار آمدن دوباره رژیم طالبان در افغانستان، چندین درگیری مرزی میان افغانستان و پاکستان رخ داده است. بخشی از این درگیری‌ها به‌ دلیل تداوم سیاست حصارکشی پاکستان در مرز با افغانستان و ساخت پاسگاه‌های مرزی جدید بوده است. گفته می‌شود اسلام‌آباد قسمت‌ اعظم خط مرزی دو هزار و ۶۰۰ کیلومتری‌‌اش با افغانستان را دیوار کشیده است.  

طالبان معمولا دلیل درگیری‌های مرزی را «سوءتفاهم» اعلام می‌کنند. بیشتر نیروهای طالبان مستقر در گذرگاه‌های مرزی درباره اصول مرزبانی و برخورد با نیروهای مرزی کشورهای همسایه آموزش ندیده‌اند و به همین دلیل گاه با برخوردهای نادرست به درگیری‌های مرزی دامن می‌زنند.  

تحلیلگران نظامی معتقدند کشورهای همسایه به‌ دلیل احساس خطر از جانب طالبان، استحکامات نظامی‌شان را در مرز با افغانستان تقویت کنند. 

پاکستان چندین بار از مناطق مرزی خود به شرق افغانستان موشک شلیک کرده و دلیل پرتاب این موشک‌ها هم مشخص نشده است. طالبان در برخی موارد، به این شلیک‌ها پاسخ متقابل داده‌اند.  

خبرگزاری باختر، تحت کنترل طالبان، هم گزارش داد که گذرگاه تورخم موقتا و تا روز جمعه، به روی مسافران و بیماران مسدود است، اما مقام‌های پاکستانی اطمینان داده‌اند که برای تردد کامیون‌های حامل کالاهای بازرگانی از این گذرگاه مرزی هیچ محدودیتی وجود ندارد.  

پاکستان در مورد بسته شدن مرز تورخم به روی مسافران و بیماران اظهارنظری نکرده است. 

پس از سقوط حکومت پیشین افغانستان و روی کار آمدن طالبان، پاکستان چندین بار گذرگاه‌های مرزی تورخم و سپین‌بولدک را بسته است. 

بیشتر از جهان