یکی از مدیران باشگاه پرسپولیس تهران روز پنجشنبه ۱۴ تیر در گفتوگو با ایندیپندنت فارسی خبر داد که بلیت پرواز خوان کارلوس گاریدو، سرمربی اسپانیایی، و دستیاران او تهیه شده است و او یکشنبه آینده وارد تهران خواهد شد؛ اما از آنجا که مدیرعامل پرسپولیس روز چهارم تیر با گاریدو به توافق رسید و قراردادی اینترنتی میان طرفین امضا شد، برای بسیاری از هواداران فوتبال در ایران این سوال مطرح شد که چرا آمدن او به ایران با ۱۰ روز تاخیر و مخالفتهای اولیه مواجه شد تا آغاز تمرینها و اردوی خارجی سرخپوشان به تاخیر بیفتد و روند جذب بازیکنان دلخواه این سرمربی نیز عقب انداخته شود؟ و چرا شورای برونمرزی وزارت ورزش و جوانان که نیروهای حراست این وزارتخانه و نمایندگان نهادهای امنیتی عضو آناند، باید برای ورود بازیکنان و مربیان خارجی به ایران تصمیم بگیرند؟
منابع مطلع در باشگاه پرسپولیس به ایندیپندنت فارسی میگویند مدیران این باشگاه پیش از گاریدو، با یان فنتشیپ، سرمربی مطرح هلندی که سابقه هدایت آژاکس و تیم ملی یونان را در کارنامه دارد، به توافق نهایی رسیده بودند، اما «شورای برونمرزی وزارت ورزش و نهادهای امنیتی» با طرح این ادعا که این سرمربی یهودی است، مانع عقد قراردادش با پرسپولیس شدند.
این مدیر باشگاه پرسپولیس تهران هم توضیح داده که دلیل تعلل و طولانی شدن روند اعطای مجوز برای مربیگری خوان کارلوس گاریدو در پرسپولیس، این بوده که سرمربی اسپانیایی در یک ماه گذشته با باشگاه مکابی حیفا در اسرائیل هم مذاکراتی داشته و شورای برونمرزی وزارت ورزش و جوانان و نهادهای امنیتی میخواست اطمینان یابد که او در روند این مذاکرات، به اسرائیل سفر نکرده است.
پیش از این یک وبسایت ایتالیایی در روز ششم تیر از «مذاکرات جدی باشگاه مکابی حیفا» با خوان کارلوس گاریدو خبر داد، اما حالا موافقت نهایی نهادهای امنیتی با مربیگری گاریدو در پرسپولیس نشان میدهد که برای این نهادها قطعی شده که سرمربی سابق رئال بتیس و ویارئال به اسرائیل نرفته است.
این حساسیت زیاد درباره سفر یک سرمربی خارجی به اسرائیل در حالی است که چندین نفر از بازیکنان تیم ملی فوتبال فلسطین از جمله علاالدین حسن، عمید محاجنه، رامی حماده، موسی فیراوی و زید قونبار که در سالهای اخیر بارها با تیم فوتبال ایران مسابقه دادند و حتی به تهران هم سفر کردند، تابعیت دائم یا موقت اسرائیل را دارند و در روزهای که غزه بمباران میشد، در باشگاههای اسرائیلی فوتبال بازی میکردند.
خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران، روز یازدهم تیر نوشت: «در جلسه امروز شورای برونمرزی، مجوز فعالیت گاریدو بررسی شد، اما اعضا برای صادر شدن مجوز سرمربی اسپانیایی تیم فوتبال پرسپولیس به جمعبندی نرسیدند و مقرر شد درباره این موضوع بررسی بیشتری صورت گیرد.»
تابناک نیز در گزارشی خبر داده بود که احتمال دارد خوان کارلوس گاریدو به «سرنوشت وینفرد شفر در صنعت نفت آبادان» دچار شود. شفر که طی سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ سرمربی استقلال تهران بود، پس از خروج از ایران و در گفتوگو با رسانههای آلمانی، در مورد افزایش نارضایتیهای مردم ایران از جمهوری اسلامی، اعدام منتقدان و مشکلات متعدد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در ایران صحبت کرد؛ سخنانی که موجب شد تا از ورود شفر به ایران جلوگیری شود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
دخالت نیروهای امنیتی، سیاسی و نظامی در فوتبال ایران در یک سال اخیر به اوج رسیده تا آنجا که پس از ممنوعیت حضور افرادی همچون علی دایی، کریم باقری، وریا غفوری، عارف غلامی، مهدی مهدویکیا یا پرویز برومند در فوتبال ایران به دلیل انتقادهای این افراد از کشتار وسیع معترضان در پاییز ۱۴۰۱، نهادهای امنیتی تصمیم گرفتند از افرادی همچون جواد نکونام و یحیی گلمحمدی برای اعطای مجوز مربیگری در لیگ ایران، تعهدنامه امنیتی و حکومتی بگیرند تا این چهرهها تضمین دهند دیگر از نظام جمهوری اسلامی و مدیران آن انتقاد نخواهند کرد.
در آخرین مورد، برخی رسانهها در ایران خبر دادند که دلیل مدیران باشگاه استقلال تهران برای جذب یک دروازهبان بوسنیایی این بود که نهادهای امنیتی به دلیل اینکه حسین حسینی در بازی فصل گذشته با آلومینیوم اراک یک دختر هوادار استقلال را در آغوش گرفت، مانع از ادامه حضور بهترین دروازهبان فصل گذشته لیگ برتر در باشگاه استقلال شدهاند.