رهبر طالبان و هزینه حدود نیم میلیارد افغانی برای ساخت مساجد در شاهراه‌ها

براساس فرمان ملا هبت‌الله آخندزاده، در هر ۷۰ کیلومتر از مسیر شاهراه یک مسجد ساخته می‌شود

یکی از مساجدی که در مسیر شاهراه هرات-کابل درحال ساخت است- وزارت فواید عامه طالبان

وزارت فواید عامه طالبان اعلام کرد که به فرمان ملا هبت‌الله آخندزاده کار ساخت ۱۴ مسجد در مسیر شاهراه کابل-هرات جریان دارد.  

این وزارتخانه در اطلاعیه‌ای خبر داد که شش مسجد در مسیر شاهراه کابل-قندهار و هشت مسجد در مسیر شاهراه هرات-قندهار به هزینه بیش از ۴۶۷ میلیون افغانی ساخته می‌شود و کار ساخت آن‌ها تا یک سال دیگر تکمیل خواهد شد.  

براساس فرمان ملا هبت‌الله آخندزاده، در هر ۷۰ کیلومتر از مسیر شاهراه یک مسجد در زمینی به مساحت سه جریب ساخته می‌شود که هرکدام ظرفیت ۳۰۰ نمازگزار (۱۷۰ مرد و ۱۳۰ زن) را خواهند داشت. همچنین برای زنان و مردان مکان‌های جداگانه نماز و وضو در نظر گرفته شده است. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

مدارس دینی نقشی کلیدی در تقویت جایگاه طالبان دارند. بسیاری از جنگجویان این گروه در دوران جنگ با حکومت پیشین افغانستان از همین مدارس در افغانستان و پاکستان جذب شده‌اند. این مدارس که اغلب تحت تاثیر ایدئولوژی‌های افراطی فعالیت می‌کنند، مراکزی برای تربیت و آموزش نیروی انسانی طالبان بوده‌اند. 

در چنین مدارسی به جای تمرکز بر علوم مدرن یا مهارت‌های کاربردی زندگی، آموزش‌های ایدئولوژیک و افراطی ارائه می‌شود که ذهنیت جوانان را به سوی تفکرات تندروانه سوق می‌دهد. ناظران بر اوضاع افغانستان بر این باورند که این روند به طالبان کمک می‌کند تا شبکه‌ای گسترده از پیروان متعهد به ایدئولوژی آن‌ها ایجاد شود. 

بازگشت طالبان به قدرت با تمرکز شدید بر گسترش مدارس دینی و ساخت مساجد همراه بود. این اقدامات بخشی از استراتژی طالبان برای گسترش و تقویت ایدئولوژی‌شان در جامعه است.  

آموزش‌های این مدارس اغلب با نیازهای واقعی جامعه و ارزش‌های مدرن ناسازگار است. فارغ‌التحصیلان این مدارس به دلیل نداشتن مهارت‌های کاربردی، توانایی مشارکت در بازار کار یا کمک به توسعه اقتصادی کشور را ندارند. سرمایه‌گذاری هنگفت در پروژه‌های دینی در حالی انجام می‌شود که مردم افغانستان با بحران‌های اقتصادی و اجتماعی جدی، ازجمله گسترش فقر و بیکاری، دست‌وپنجه نرم می‌کنند. 

سرمایه‌گذاری طالبان در پروژه‌هایی که نیازهای واقعی مردم را نادیده می‌گیرد، نشان‌دهنده اولویت‌بندی این گروه براساس اهداف ایدئولوژیک و تلاش برای تثبیت قدرت است، که آینده افغانستان را با چالش‌های بیشتری روبه‌رو خواهد کرد. 

بیشتر از جهان