طرح عربستان سعودی برای ساخت ۱۵ ورزشگاه جدید با معماری شگفت‌انگیز

در طراحی سازه‌ها و امکانات این ورزشگاه‌ها استانداردهای محیط‌زیستی رعایت شده است

طرح گرافیکی ۵ ورزشگاهی که قرار است در عربستان سعودی ساخته شود-فدراسیون فوتبال عربستان

پس از انتخاب رسمی عربستان سعودی برای میزبانی جام جهانی فوتبال ۲۰۳۴، از طرح‌های این کشور برای ساخت ۱۵ ورزشگاه جدید با معماری‌های متفاوت و آینده‌گر رونمایی شد.

طرح‌هایی که پس از انتشار تصاویر گرافیکی سازه‌های آن بسیاری از خبرگزاری‌های جهان آن را «باورنکردنی، شگفت‌انگیز و خارق‌العاده» دانستند، نشان می‌دهند که عزم مقام‌های دولت شاهزاده محمد بن سلمان برای برگزاری بزرگ‌ترین و باکیفیت‌ترین تورنمنت ورزشی تاریخ جدی است.

پادشاهی سعودی تصمیم دارد از میان ۱۵ ورزشگاه جدید، هشت ورزشگاه را با معماری متفاوت و در ۱۰ سال آینده افتتاح کند که اولین‌ آن‌ها با نام «پادشاه سلمان» ساخته می‌شود. ورزشگاهی در ریاض با ظرفیت ۹۰ هزار نفر که میزبان مسابقات افتتاحیه و فینال جام ۲۰۳۴ خواهد بود و پس از پایان این جام به ورزشگاه خانگی اصلی تیم ملی عربستان سعودی تبدیل می‌شود.

طرح اولیه این ورزشگاه مانند واحه‌ای سبز در دل صحرا به نظر می‌رسد و سقفی سبز دارد با دیواره‌هایی که از جغرافیای کوهستانی اطراف آن الگو گرفته است. ‏این ورزشگاه باورنکردنی از چهار اسکوربورد ویدیویی که هرکدام ۱۰۰ ‏متر مربع مساحت دارند نیز بهره خواهد برد. ورزشگاه پادشاه سلمان در قلب پارک ملی ملک عبدالعزیز از حالا «بی‌نظیرترین ورزشگاه آینده جهان» خوانده شده است.

ورزشگاه شاهزاده محمد بن سلمان

ورزشگاه بعدی سعودی‌ها، که به نام ولیعهد این کشور ساخته می‌شود، ورزشگاهی ۴۶ هزار نفری در منطقه قیدیه و در ۲۰ کیلومتری ریاض است که میزبان دیدار رده‌بندی جام جهانی ۲۰۳۴ خواهد بود. این ورزشگاه سازه‌ای چندمنظوره و سه وجهی دارد که شبیه به بنایی در دل یک صخره عظیم است و پس از برگزاری جام ۲۰۳۴ به مرکز ورزش و سرگرمی‌های منطقه تاریخی قیدیه تبدیل می‌شود.

این ورزشگاه همچنین قرار است پس از ۲۰۳۴ ورزشگاه خانگی دو باشگاه النصر و الهلال باشد. طرح ‏اعجاب‌برانگیز این ورزشگاه یادآور قلعه‌های تاریخی در دل صحراهای عربستان سعودی است و بالای صخره تویق با ارتفاع ۲۰۰ متر ساخته می‌شود. استفاده ‏از مصالح متفاوت مانند شیشه‌های فلورسنت و نمای فلزی براق و خیره‌کننده این ورزشگاه ‏را با تمامی ورزشگاه‌هایی که تاکنون در جهان ساخته شده‌اند متفاوت خواهد کرد. دور تا دور زمین چمن این ورزشگاه نیز نمایشگرهای ‏ویویدویی غول‌پیکر با طول یک و نیم کیلومتر نصب می‌شود.

سقف ورزشگاه شاهزاده محمد بن سلمان ‏متحرک است. برای خنک کردن طبیعی و کاهش دمای هوای ورزشگاه، مطابق با استانداردهای محیط‌زیستی، نیز قرار است دریاچه‌ای در کنار این سازه ایجاد شود. همچنین در توضیح طراحی این ورزشگاه آمده است که آب ‏بارانی که در منطقه جمع‌آوری می‌شود به ورزشگاه پمپ شده و با ‏دستگاه‌های برودتی به دیواره‌ای از یخ تبدیل می‌شود تا ‏نقش سیستم خنک‌کننده مرکزی ورزشگاه را ایفا کند. دیواره‌هایی که آن‌ها هم مانند سقف ورزشگاه تاشو هستند.

ورزشگاه نئوم

دیگر ورزشگاه شگفت‌انگیز ورزشگاهی ۴۶ هزار نفری در شهر جدید و آینده‌نگر نئوم است که شاید حیرت‌انگیزترین معماری را در میان ورزشگاه‌های تازه‌ساز عربستان داشته باشد. ورزشگاهی با معماری کاملا پیشرو و سازه‌هایی عجیب که سقف آن درواقع سطح شهر نئوم است و ‏زمین چمن آن هم حدود ۳۵۰ متر پایین‌تر از سطح زمین ساخته می‌شود.

به‌تازگی در شهر جدید نئوم یک باشگاه ورزشی به نام «نئوم اس‌سی» افتتاح شده است که پس از پایان جام جهانی ۲۰۳۴ به ورزشگاه خانگی بدل می‌شود. دور تا دور این ورزشگاه که مشرف به دریای سرخ و سواحل مصر است، دیواری شیشه‌ای کشیده می‌شود. شهر نئوم پروژه بلندپروازنه دولت شاهزاده محمد بن سلمان است که اولین شهر خطی دنیا خواهد بود و رفت‌‏وآمد در این شهر هم با وسایل نقلیه‌ای، که انرژی‌شان ‏تجدیدپذیر است، انجام خواهد شد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

ورزشگاه آرامکو

«ورزشگاه آرامکو» متعلق به غول نفتی عربستان سعودی و بزرگ‌ترین شرکت تجاری جهان است که در شهر الخبر ساخته خواهد شد. این ورزشگاه پیش از مابقی ورزشگاه‌ها و پیش از آغاز مسابقات جام ملت‌های آسیا در سال ۲۰۲۷ افتتاح می‌شود و براساس طرح اولیه آن قرار است ‏اسکوربوردی ویدیویی به مساحت ۳۰۰ متر در آن نصب شود‏. ورزشگاه آرامکو، که در نهایت خانه باشگاه ‏القادسیه می‌شود، در کنار ساحل خلیج فارس ساخته می‌شود ‏و طراحی‌اش هم عناصر بصری خلیج فارس را تداعی می‌کنند.

ورزشگاه ساحل قیدیه

«ساحل قیدیه» ورزشگاهی است که در جده و در کنار ساحل دریای سرخ ساخته می‌شود و طراحی آن شگفت‌انگیز و رنگارنگ است. زمین چمن این ورزشگاه مانند ورزشگاه سانتیاگو برنابئو متحرک است و ‏می‌تواند علاوه بر مسابقات فوتبال میزبان برنامه‌های متنوع دیگر و سایر مسابقات ورزشی باشد. ‏ظرفیت ورزشگاه ساحل قیدیه ۲۵ هزار نفر است.

ورزشگاه شهر اقتصادی ملک عبدالله

ورزشگاه شهر اقتصادی ملک عبدالله نیز در جده ساخته می‌شود و معماری ویژه آن از صخره‌های ‏مرجانی دریای سرخ الهام گرفته است.

ورزشگاه روشن

«ورزشگاه روشن» دیگر ورزشگاه ۴۶ هزار نفری عربستانی‌ها خواهد بود که در ریاض ساخته می‌شود و به‌‏شکل کریستال خواهد بود. ورزشگاه روشن در مرکز اصلی شهر ریاض احداث خواهد شد و معماری فضایی یا رباتی آن رنگ و جلوه‌ای تازه به پایتخت عربستان سعودی می‌بخشد.

ورزشگاه مربعه جدید

و در نهایت ورزشگاه «مربعه جدید» که در یکی از مناطق مرکزی پایتخت عربستان ساخته می‌شود. معماری خاص این ورزشگاه از درخت اقاقیا الهام گرفته شده است. گونه‌ای گیاهی که ‏در منطقه وادی حنیفه این شهر، که محل ساخت مربعه جدید است، به‌وفور یافت می‌شود.

بیشتر از