انتقاد از جانسون به علت «غیبت در پنج جلسه ستاد بحران هیئت دولت»

وقتی نخست وزیر کشوری در صحنه نباشد ممکن نیست آن کشور به جنگ با چیزی برود

بوریس جانسون اخیراً از بیماری کووید ۱۹ بهبود یافته است (عکس آرشیویست ) REUTERS/Hannah Mckay/File Photo

بوریس جانسون با سیل انتقادها مواجه شده است، چون طبق گزارش‌ها در پنج جلسه ستاد بحران هیئت دولت پیرامون ویروس کرونا غایب بوده است. این ویروس در سراسر جهان پخش شده است و به بریتانیا نیز هجوم آورده است.

آقای جانسون که اخیراً از عفونت کووید ۱۹ بهبود یافته است، پیش‌تر اعلام کرده بود که دولتش به «جنگ» با این بیماری که تا کنون جان بیش از ۱۵ هزار بریتانیایی را گرفته و بیش از ۱۱۴ هزار نفر را مبتلا کرده است، رفته است. 

اما بنا به گزارش‌ روزنامه ساندی تایمز، در اولین روزهای شیوع جهانی بیماری، نخست وزیر بریتانیا در واکنش تعلل کرد و در پنج جلسه ستاد بحران هیئت دولت غایب بود و تازه پس از آن که ثابت شد بیش از ۴۰ نفر در بریتانیا مبتلا شده‌اند، در جلسه حاضر شد.

هدف از برگزاری جلسه ستاد بحران هیئت دولت که به اختصار آن را «جلسه کبرا» می‌نامند و در محل جلسات هیئت دولت برگزار می‌شود، این است که پیرامون بحران‌های اضطراری هم‌چون حمله‌های تروریستی صحبت کنند و معمولاً ریاست آن به عهده نخست وزیر است.  

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

 

به گزارش روزنامه ساندی تایمز، آقای جانسون در ژانویه و فوریه امسال، در دورانی که خبر شیوع ویروس کرونا  به خاطر ماجراهای جدایی بریتانیا از اروپا و وقوع سیل‌های بنیان‌کن در سراسر این کشور در پس‌زمینه قرار گرفته بود، در پنج جلسه از این جلسه‌های سران کشور غایب بود. یکی از مشاوران دولت بریتانیا در مصاحبه با این روزنامه گفت: «وقتی نخست وزیر کشوری در صحنه نباشد، به هیچ‌وجه ممکن نیست آن کشور به جنگ با چیزی برود.»

گزارش این روزنامه در حالی منتشر می‌شود که سالیان سال است آقای جانسون را متهم می‌کنند که از حضور در عرصه عمومی بیشتر لذت می‌برد تا از درگیر شدن با مسایل سیاسی، و به دورانی اشاره می‌کنند که جانسون شهردار لندن بود و پیش از آن که وارد جزئیات مسئولیت خود شود، خوش داشت کارها را تفویض کند.

جاناتان اشورث، نماینده مجلس و وزیر بهداشت حزب کارگر در دولت سایه، گفت: «گزارش‌های موجود باعث می‌شود پیرامون واکنش فوری دولت به شیوع بیماری و کندی این واکنش پرسش‌هایی جدی مطرح شود.»

وزیران باید از اشتباه‌های صورت گرفته، مخصوصاً پیرامون لوازم حفاظت شخصی و آزمایش ابتلا به بیماری، درس بگیرند. اکنون باید تجهیزات حفاظتی را فوراً در اختیار سازمان خدمات ملی بهداشت و کادر درمانی قرار دهیم تا از ابتلا به بیماری در امان باشند.»

آنگلا راینر، نایب رئیس این حزب، در ابتدای آن گزارش گفت: «نخست وزیر باید فوری و شفاف عمل کند»، و لیلا موران، از حزب لیبرال دموکرات، نیز در واکنش اولیه این حزب به شیوع جهانی بیماری دولت را به ارتکاب به «مجموعه خطاهایی پرهزینه، بنیان‌کن و نابخشودنی» متهم کرد.

یکی از سخنگویان دولت در پاسخ به این سؤال که آیا آقای جانسون واقعاً در پنج جلسه کبرا غایب بوده است یا نه، گفت: «دولت شبانه‌روز کوشیده با ویروس کرونا مبارزه کند و راهبردی بلندمدت برای حفظ سیستم سلامت ملی و نجات جان هم‌وطنان پیدا کند.» برای کاهش شیوع ویروس، با راهنمایی متخصصان پزشکی و علمی، اقدامات خاصی انجام داده‌ایم که به موقع تأثیر خود را خواهند گذاشت.»

«در واکنش خود حمایت همه‌جانبه از سازمان خدمات ملی بهداشت را در نظر گرفته‌ایم تا مطمئن شویم هرکس نیاز به خدمات درمانی دارد، از این خدمات بهره‌مند شود، از کسب‌وکارها حمایت شود و خیال کارمندان نیز راحت است.»

«نخست وزیر در رأس اقدام علیه ویروس کرونا است و در این دوره بسیار حساس و پرتنش راهبری این ملت را بر عهده داشته است.»

البته وزیر بهداشت، مت هنکاک، در مراحل اولیه مسئولیت راهبری دولت را در مبارزه با ویروس بر عهده داشت و آقای جانسون بر تصمیم‌های کلی‌تر نظارت می‌کرد.

© The Independent

بیشتر از جهان