مشاور ارشد ترامپ چین را به صدور عمدی ویروس کرونا متهم کرد

آمار مبتلایان در آمریکا برای سومین روز متوالی به بیش از ۵۰ هزار نفر در روز رسید

پیتر ناوارو (راست)

MANDEL NGAN / AFP

مشاور ارشد دونالد ترامپ در امور تجاری و بازرگانی گفته است که چین عمدا به هزاران نفر از شهروندان مبتلا به ویروس کرونا اجازه داده تا کشور را ترک کرده «و ویروس را در خارج از کشور بکارند و گسترش دهند».

اظهارات پیتر ناوارو، مشاور دونالد ترامپ، در پی افزایش حملات لفظی کاخ سفید علیه چین مطرح شده، جایی که به نظر منشاء این ویروس است. در حالی که چهار ماه پس از اعلام این اپیدمی عالمگیر در آمریکا، شیوع ویروس همچنان رو به افزایش است. 

با فرا رسیدن تعطیلات آخر هفته چهارم ژوئیه در آمریکا، بیش از ۱۲ ایالت در این کشور شاهد افزایش بی‌سابقه تعداد مبتلایان جدید به ویروس کرونا بوده‌اند. آمار مبتلایان برای سومین روز متوالی به بیش از ۵۰ هزار نفر در روز رسید. 

یک روز پس از آن که هشت ایالت آمریکا شاهد افزایش چشمگیر مبتلایان بودند، بیش از پنج ایالت دیگر نیز روز جمعه، رکوردهای روزانه جدیدی در آمار مبتلایان به ویروس کرونا ثبت کردند. 

آمریکا روز پنج‌شنبه رکورد دیگری را هم شکست و با بیش از ۵۵ هزار مورد شناسایی شده جدید، برای ششمین بار طی دو هفته، بیشترین تعداد مبتلایان در یک روز را به نام خود ثبت کرد. 

از زمان شروع اپیدمی کرونا در آمریکا، بیش از دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر به بیماری کووید ۱۹ مبتلا شده و بیش از ۱۲۹ هزار نفر نیز جان باخته‌اند. 

در حالی که آتش‌بازی، مراسم رژه و سایر برنامه‌ها در سراسر آمریکا لغو شده، رئیس جمهوری که کشورش از اکثر برنامه های لغو قرنطینه کنار کشیده برای شرکت در مراسم چهارم ژوئیه در محل کوه راشمور، راهی ایالت داکوتای جنوبی شد. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

رئیس جمهور آمریکا به غلط بارها ادعا کرده که موارد ابتلا به ویروس در آمریکا تنها به دلیل انجام آزمایش‌های بیشتر افزایش یافته. اما دانشمندان می گویند تعداد آزمایش‌های مثبت روبه افزایش است و این بیانگر گسترش شیوع ویروس است. 

آقای ناوارو در شبکه ام‌اس‌ان‌بی‌سی حزب کمونیست چین را مسئول محبوس شدن آمریکایی ها در خانه و از دست دادن کارشان دانسته است.

این در حالی است که تست و ردیابی افزایش یافته و نیز دولت فدرال به آمریکایی‌ها بیکار برای ماندن در خانه تا زمان کنترل ویروس کمک می‌کند. به هر حال، واکنش جسته و گریخته و ایالت به ایالت، در اعمال قرنطینه مختصر در سراسر آمریکا، که چند ایالت هم آن را در دستور کار خود قرار ندادند، برای کاهش ویروس کافی نبوده. 

او گفت: «همه بر این باور بودند که با فرا رسیدن تابستان و گرما و رطوبت، ویروس ریشه‌کن خواهد شد. گرچه مقام‌های بهداشتی ماه‌ها هشدار داده‌اند که این اتفاق نخواهد افتاد. به نظر نمی‌رسد چنین باشد. به نظر این یک ویروس مسلح شده است.» 

او در پاسخ به این سوال که آیا چین عمدا و دانسته شهروندانش را به کشورهای دیگر فرستاده، از مقام‌های چین به خاطر اعمال محدودیت سفرهای داخلی انتقاد کرده و گفت: «این در حالی است که آنها صدها هزار نفر از شهروندان چین را سوار بر هواپیما به سراسر جهان فرستادند.» 

او افزود: «بگذارید واقعا در این مورد شفاف بگویم. فکر نمی‌کنم اهمیتی داشته باشد... کاری که آنها عمدا کردند این بود که به اتباع چینی مبتلا به ویروس اجازه دادند تا به آمریکا، ایتالیا و هر جای دیگری سفر کنند، در حالی که شبکه داخلی حمل و نقل خود را بسته و قرنطینه کردند.»

این در حالی است که منتقدان می‌گویند حملات مداوم دولت ترامپ به چین، ترفندی است برای منحرف ساختن توجهات از ناکامی خود در غلبه بر ویروس کرونا. 

اظهارات آقای ناوارو در پی پیام توییتری رئیس جمهور در روز ۳۰ ژوئن منتشر می‌شود که گفته بود: «با دیدن چهره کریه شیوع این اپیدمی عالمگیر در سراسر جهان، از جمله آسیب عظیمی که به آمریکا وارد کرده، من هر چه بیشتر از دست چین خشمگین می شوم. مردم این را می بینند و من آن را احساس می‌کنم!» 

رئیس جمهور آمریکا قبلا چند هفته مانده به شیوع ویروس کرونا، از شفافیت چین و نیز روابط خود با شی جین پینگ، رئیس جمهور این کشور تمجید کرده بود، اما اکنون در مواجهه با انتقادها از دولتش به خاطر شکست در واکنش مناسب، تغییر موضع داده. 

او در گفت‌وگویی با نشریه وال استریت ژورنال هفته گذشته گفت که چین «عمدا» ویروس را پخش کرده. این در حالی است که پیش از این تئوری توطئه مبنی بر تولید کووید ۱۹ در آزمایشگاه، در میان مقام های رسمی کاخ سفید مطرح شده بود. 

رئیس جمهوری آمریکا در هفته جاری «خبر فوق‌العاده» کاهش نرخ مرگ و میر در این کشور به رغم افزایش تعداد مبتلایان را اعلام کرد. به گزارش مقام‌های بهداشتی در بهار سال جاری، آمار مرگ و میر روزانه سه هزار نفر بوده و هشت درصد مبتلایان به ویروس کرونا در این مدت جان باخته‌اند.  

در هفته اخیر، نرخ مرگ و میر بر اثر کووید ۱۹ تقریبا به ۵ درصد کاهش یافته. اما مقام های بهداشتی هشدار داده‌اند که آمریکا احتمالا تعداد کل جان‌باختگان را کمتر اعلام کرده است. 

یک گزارش منتشر شده جدید از سوی محققان دانشگاه ییل، به مقایسه تفاوت آمار مرگ و میر در سال گذشته با تعداد درگذشتگان سال ۲۰۲۰ که عامل مرگی غیر از ویروس کرونا داشتند پرداخته و دریافته که آمار «رسمی» مرگ و میر به علت ویروس کرونا شاید «به شکلی چشمگیر کمتر» از آمار واقعی نشان داده شده. 

دکتر آنتونی فاوچی، متخصص ارشد بیماری‌های عفونی و رئیس گروه فدرال واکنش به ویروس کرونا، در ماه مه میلادی به شبکه ان‌بی‌سی گفته بود، احتمال ندارد که تعداد جان‌باختگان کووید ۱۹ بیش از آمار واقعی گزارش شده باشد، اما «این احتمال وجود دارد که بعضی موارد مرگ و میر به علت ویروس کرونا، محاسبه نشده باشند» اگرچه این به اندازه کافی تغییر چشمگیری در روند آمار ایجاد نمی‌کند.

دکتر فاوچی هفته گذشته به یکی از کمیته‌های سنای آمریکا گفت: «مردم آمریکا باید بنا بر مسئولیت فردی و جمعی خود به عنوان اعضای جامعه در پایان دادن به اپیدمی عالمگیر تلاش کنند. ما باید این پیام را به همه مردم برسانیم که ما در مواجهه با این اپیدمی با هم هستیم. من از استفاده از ماسک کاملا حمایت می‌کنم. هر چیزی که پوشیدن ماسک را ترویج کند. چه دادن ماسک رایگان و چه هر سازوکار دیگری.» 

پرزیدنت ترامپ همچنین به نظر از موضع قبلی خود در قبال پوشیدن ماسک در انظار عمومی عقب‌نشینی کرده، آن هم پس از آن که در ماه آوریل گذشته دستورالعمل دولت فدرال را زیر پا گذشت و آتش جنگ فرهنگی و سیاسی را میان هواداران خود با دموکرات‌ها بر سر پوشیدن ماسک به راه انداخت. 

رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه به شبکه فاکس نیوز گفت: «من نمی دانم شما به اجباری کردن آن نیاز دارید یا نه. اما من سراپا حامی استفاده از ماسک هستم. به نظرم ماسک چیز خوبی است.» 

چند فرماندار جمهوریخواه ایالتی که در ابتدا در مقابل تلاش برای اعمال قرنطینه مقاومت کرده بودند، اکنون از طرح بازگشایی عقب نشینی کرده و یا پوشاندن صورت را از هفته جاری در اماکن عمومی اجباری کرده‌اند. 

گرگ ابوت، فرماندار تگزاس، روز چهارشبنه پس از ثبت رکوردی تازه در آمار روزانه مبتلایان جدید به ویروس، که به بیش از هشت هزار مورد در این ایالت رسیده بود، دستور داد تا تمامی ساکنان این ایالت در اماکن عمومی ماسک بزنند. 

داگ دوسی فرماندار ایالت آریزونا نیز پس از جهش آمار مبتلایان به چهار هزار نفر در یک روز، از ساکنان این ایالت خواست تا در اماکن عمومی ماسک بپوشند. 

همزمان، روز پنج‌شنبه آمار مبتلایان در فلوریدا طی یک روز به ده هزار نفر رسید. تنها ایالتی که همچون نیویورک شاهد جهش تعداد مبتلایان در یک روز به ده هزار نفر بوده. 

اگرچه ران دسانتیس فرماندار فلوریدا بعد از تعطیلی میخانه‌ها و سواحل برای دومین بار، تعطیلی‌های بیشتری را در این ایالت در دستور کار خود قرار نداده، قانونگذاران این ایالت فرماندار را برای اجباری کردن ماسک صورت تحت فشار قرار داده‌اند. 

تقریبا ۹،۵۰۰ مورد جدید در سومین ایالت پرجمعیت آمریکا در روز جمعه گزارش شده. این سومین جهش بزرگ در آمار مبتلایان به ویروس کرونا در یک روز در این ایالت بوده. ایالتی که از ابتدای شیوع ویروس کرونا، شاهد حدود ۱۸۰ هزار مورد ابتلا بوده. 

© The Independent

بیشتر از