افزایش موارد ابتلا به تب مالت در کبودرآهنگ در پی آلودگی آب

فرمانداری کبودرآهنگ: آب شرب ۱۳ روستای این شهرستان آلودگی میکروبی دارد

تا هفته گذشته، یک هزار و ۸۶۰ فرد مبتلا به تب مالت در استان همدان شناسایی شد و همدان جزو سه استان نخست ایران در ابتلا به این بیماری شناخته می‌شود‌ــ Reza Zangeneh / Mehrnews agency

در هفته گذشته، تعداد افراد مبتلا به بیماری تب مالت در شهرستان کبودرآهنگ در استان همدان روندی صعودی داشت. مهدی سعادتمند، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری کبودرآهنگ، علت شیوع این بیماری را آلودگی آب آشامیدنی اعلام کرد و از آلودگی میکروبی آب شرب ۱۳ روستای این شهرستان خبر داد. به گفته او، با افزایش کلرزنی این آلودگی تا ۴۸ ساعت آینده رفع می‌شود.

روابط عمومی فرمانداری کبودرآهنگ، روز دوشنبه در جلسه کارگروه سلامت و امنیت غذایی این شهرستان اعلام کرد که با توجه به قطعی‌ مکرر برق در برخی روستاها کلرزنی آب شرب روستایی درست انجام نشده و این به آلودگی میکروبی آب روستاها منجر شده است. 

سعادتمند درباره شیوع تب مالت در کبودرآهنگ گفت: «ما در فصل تابستان با افزایش تب مالت در شهرستان مواجه‌ایم و طبق آمار، تعداد مبتلایان به تب مالت در شهرستان بالا است و رتبه نخست استان را داریم. در بخش گل تپه، آمار مبتلایان بیشتر است.»

سید جلال بطحایی، رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم پزشکی استان همدان، روز دوشنبه اعلام کرد که میزان ابتلا به تب مالت در شهرستان‌های شمالی این استان بیشتر از شهرستان‌های جنوبی است و زنان خانه‌دار روستایی و دامداران به علت تماس بیشتر با دام بیش از سایرین در معرض این بیماری قرار دارند. او با بیان اینکه تب‌ مالت جزو بیماری‌های باکتریایی و مشترک بین انسان و دام است، افزود: «دانشگاه علوم پزشکی همدان یکسری اقدام‌های کنترلی نظیر بیماریابی و آموزش و اطلاع‌رسانی را برای پیشگیری از شیوع تب مالت انجام داده و واکسیناسیون نیز آغاز شده است.»

بطحایی در ادامه هشدار داد: «تا زمان پایداری تب مالت در استان مصرف شیر، پنیر، خامه، ماست و لبنیات فله‌ای و سنتی به هیچ وجه توصیه نمی‌شود و باید فراورده‌های دامی پاستوریزه موردتایید وزارت بهداشت را مصرف کرد.»

روزنامه پیام همدان در روزهای ابتدایی مرداد از افزایش روزافزون بحران آب در این شهرستان خبر داده بود. به گزارش این روزنامه محلی، هر روز به تعداد روستاهایی که دچار بحران آب‌اند اضافه می‌شود و مردم از این موضوع در رنج‌اند اما مسئولان هنوز نتوانسته‌اند برای رفع مشکل بحران آب در این شهرستان برنامه درستی داشته باشند و مردم از ناکارآمدی و عملکرد ضعیف مسئولان و نداشتن برنامه مدیریت صحیح مصرف آب در بخش کشاورزی و... به‌شدت ناراضی‌اند.

به نوشته این روزنامه،‌ در حال حاضر به ۱۳ روستا با تانکر آبرسانی می‌شود و اگر برای مشکل چاره‌ای اندیشیده نشود به طور حتم روزبه‌روز با افزایش تعداد روستاها دارای کمبود آب مواجه خواهیم بود.

فرماندار شهرستان کبودرآهنگ هم پیش از این اعلام کرده بود که ۴۳ روستای بخش مرکزی با تنش آبی مواجه‌اند که از این تعداد ۱۳ روستا با تانکر آبرسانی می‌شود و با تکمیل مجتمع‌های آبرسانی در ماه آینده، مشکل پنج روستا از ۱۳روستا مرتفع خواهد شد.

تا هفته گذشته، یک هزار و ۸۶۰ فرد مبتلا به تب مالت در استان همدان شناسایی شدند و همدان از نظر موارد ابتلا به این بیماری جزو سه استان اول ایران است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این اولین بار نیست که شهرستان کبودرآهنگ با شیوع این بیماری دست‌وپنجه نرم می‌کند. خبرهای مربوط به شیوع این بیماری در شش سال گذشته جسته‌گریخته در رسانه‌های داخل ایران منتشر می‌شدند. مدیر شبكه بهداشت و درمان كبودرآهنگ پیش از این در آذر ۱۳۹۷، اعلام کرده بود که در شش ماه اول آن سال، دست‌کم ۱۱۹ فرد مبتلا به تب مالت در این شهرستان شناسایی شدند.

تب مالت (بروسلوزیس) نوعی باکتری عفونی است که از حیوان به انسان و بیشتر از طریق شیر، پنیر و سایر لبنیات غیرپاستوریزه منتقل می‌شود؛ علائم تب مالت عبارت‌اند از تب، درد مفاصل و خستگی و اغلب با آنتی‌بیوتیک درمان می‌شود. بیماری تب مالت در فصل زادوولد حیوانات، ورود عشایر به مناطق، حضور مردم در طبیعت و تماس با حیوانات افزایش می‌یابد و افرادی که به دامپروری، چوپانی، کشاورزی و سلاخی اشتغال دارند، به‌ویژه روستاییان و عشایر، بیشتر در معرض خطرند.

تماس با ترشحات حیوانات یکی دیگر از عوامل ابتلا به این بیماری‌ است و به نظر می‌رسد استفاده حیوانات از آب‌های جاری منتهی به منابع آب‌شرب روستاهای کبودرآهنگ یکی از عوامل ابتلای ساکنان این شهرستان به بیماری تب مالت بوده است.