پرسپولیس-نساجی بدون حضور زنان؛ سوءاستفاده حکومتی‌ها از فحاشی هوادار سپاهان

روزنامه کیهان نوشت حوادث بازی پرسپولیس و سپاهان دلیل خوبی است تا ورود زنان به ورزشگاه‌ها ممنوع شود

حضور ماموران نیروی انتظامی در میان زنان هوادار پرسپولیس در ورزشگاه آزادی، پاییز ۱۴۰۲‌- فروغ طاهرخانی

پس از پرونده‌سازی‌های متوالی رسانه‌های وابسته به نهادهای حکومتی در هفته‌های اخیر علیه حضور زنان هوادار فوتبال در ورزشگاه‌های ایران که به ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه اراک در مسابقه تیم‌های آلومینیوم و پرسپولیس منجر شد، اکنون ایسنا خبر داده است که با تصمیم شورای تامین استان مازندران، در دیدار تیم‌های نساجی و پرسپولیس در ورزشگاه وطنی قائمشهر در روز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت هم زنان نمی‌توانند تماشاگر باشند.

بنا بر این گزارش، ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاه خانگی نساجی برای دیدار این تیم برابر استقلال در هفته بیست‌وهشتم لیگ برتر ایران نیز اتخاذ شد و به نظر می‌رسد چهره‌های تندرو در نظام جمهوری اسلامی و مقام‌های امنیتی و نظامی پروژه بازگشت به دوران ممنوعیت کامل حضور زنان در ورزشگاه‌های سراسر ایران را با شتاب بیشتری پیگیری می‌کنند.

پس از جنجال اخیر در جریان مسابقه تیم‌های پرسپولیس و سپاهان در ورزشگاه آزادی و فحاشی رکیک یکی از هواداران تیم سپاهان به دختران پرسپولیسی که در نهایت به محرومیت ۱۰ ساله این تماشاگر مسن اصفهانی از حضور در ورزشگاه‌های فوتبال منجر شد، رسانه‌های وابسته به سپاه پاسداران و نهادهای حکومتی که با حضور زنان در ورزشگاه‌ها مخالف‌اند، تلاش کردند تا از این اتفاق نهایت سوءاستفاده را بکنند.

روزنامه کیهان که مدیرمسئول آن را مستقیما علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی انتخاب می‌کند، روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت نوشت: «اتفاق‌های شامگاه چهارشنبه نشان داد که متاسفانه نه‌تنها حضور بانوان در ورزشگاه از شدت فضای مسموم و ناسالم نکاست، بلکه در اتفاقی تاسف‌انگیز شاهد زشت‌ترین و شرم‌آورترین صحنه‌ها و توهین‌ها و زیر پا گذاشتن کرامت بانوان نیز بودیم. این در حالی است که حفظ کرامت زنان، یک اصل مهم و قطعی در فرهنگ ایرانی و اسلامی ما است و نباید بازیچه بی‌تدبیری عده‌ای کارناشناس و برنامه‌ریز به دور از واقعیت‌های جامعه شود.»

ادعای این روزنامه حکومتی درباره لزوم احترام به زنان ایرانی، در حالی مطرح می‌شود که نیروهای گشت ارشاد جمهوری اسلامی از ۲۵ فروردین‌ با بازگشت رسمی به خیابان‌های ایران، به‌طور ممتد به ضرب‌وشتم، بازداشت و آزار جنسی زنان مخالف حجاب اجباری روی آورده‌اند و روزنامه کیهان و تمامی رسانه‌های وابسته به حکومت و دولت جمهوری اسلامی نیز در یک ماه اخیر، به‌طور گسترده از اقدام‌های سرکوبگرانه ماموران نیروی انتظامی و سپاه پاسداران علیه میلیون‌ها زن مخالف حجاب اجباری حمایت کردند.

علاوه بر ورزشگاه‌های مازندران و اراک، ورود دختران هوادار فوتبال به ورزشگاه یادگار امام تبریز هم از اواخر فروردین‌ماه و به بهانه رعایت نکردن حجاب اجباری زنان هوادار تراکتور ممنوع شده بود.

بهانه ممنوعیت حضور زنان در ورزشگاه اراک، این بود که یک دختر نوجوان هوادار تیم استقلال حسین حسینی، دروازه‌بان آبی‌پوشان در مسابقه این تیم مقابل آلومینیوم را در آغوش گرفت. بهانه جلوگیری از ورود زنان به ورزشگاه تبریز هم مخالفت دختران تبریزی با حجاب اجباری ذکر شد، اما هنوز هیچ بهانه یا دلیلی برای ممنوعیت ورود زنان مازندرانی به ورزشگاه وطنی قائمشهر ذکر نشده است.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

در همین رابطه، روزنامه اعتماد، روز ۱۶ اردیبهشت در تحلیلی درباره واکنش‌های گسترده حکومتی‌ها به درگیری زنان هوادار پرسپولیس با هوداران سپاهان نوشت: «پروژه‌ای عجیب برای ممنوع کردن دوباره ورود زنان به استادیوم در حال شکل‌گیری است... اینکه بگوییم به نظر پروژه‌ای برنامه‌ریزی‌شده جریان دارد که می‌خواهد درهای استادیوم‌ها یک‌به‌یک به روی زنان بسته شود، نه توهم است و نه بدبینی. اتفاقا بر اساس شواهد می‌توان گفت این یک پروژه می‌تواند وجود داشته باشد؛ پروژه‌ای که قصدش بازگرداندن همه‌چیز به قبل از فشار نهایی فیفا به ایران برای ورود زنان به استادیوم است. در حالی‌ که هرآنچه کف خیابان‌های شهر، چه خوب و چه بد، جریان دارد، روی سکوهای استادیوم‌ها نیز جریان دارد و جنسیتی کردن این موضوع‌ها، فقط از ذهن عده‌ای انسان خاص برمی‌آید که خط و ربط و اهدافشان مشخص است.»

پس از جنجال‌های دیدار استقلال و آلومینیوم که در نهایت به محرومیت یک‌جلسه‌ای حسین حسینی از همراهی تیمش و جریمه ۳۳۰ میلیون تومانی این دروازه‌بان ملی‌پوش ختم شد، خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، در گزارشی که شبیه به بیانیه‌های امنیتی بود، نوشت: «در جریان بازی استقلال و آلومینیوم اراک، جیمی جامپ دختر بی‌حجاب و واکنش دوازه‌بان استقلال موردتوجه رسانه‌ها قرار گرفت. از مدت‌ها قبل عده‌ای در دفاع از حضور زنان در استادیوم‌های ورزشی استدلال می‌کردند که حضور بانوان می‌تواند فضای بعضا غیرفرهنگی استادیوم‌ها را اصلاح کند، اما با گذشت زمان، نه‌تنها وضعیت استادیوم‌ها اصلاح نشد، بلکه برخی افراد خاص به مصداق همرنگ جماعت شدن، گوی سبقت را در مسائل غیرفرهنگی از مردان ربودند. این امر ناخواسته محرومیت جدیدی را برای بانوان علاقه‌مند به فوتبال به منظور حضور در استادیوم‌ها ایجاد می‌کند.»

به نظر می‌رسد از نظر نویسنده گزارش خبرگزاری سپاه پاسداران، زنان هوادار فوتبال در ایران حق ندارند در همراهی با تماشاگران مرد شعارهای ورزشی سر دهند و مخالفت دختران فوتبالی با حجاب اجباری یا ابراز علاقه به فوتبالیست محبوبشان باید به ممنوعیت مجدد ورود تمام زنان به ورزشگاه‌های فوتبال ختم شود.

این در حالی است که فدراسیون جهانی فوتبال فیفا هنوز به ممنوعیت مجدد ورود زنان به دست‌کم سه ورزشگاه فوتبال در ایران هیچ واکنشی نشان نداده است.

بیشتر از فوتبال