پس از انتشار ویدیویی از جملات توهینآمیز مسعود پزشکیان علیه باشگاههای پرسپولیس، استقلال و سپاهان و حمایت همزمان از تراکتور و مالک آن، روزنامه دولتی ایرانورزشی در گزارشی خبر داد که اعضای کمیته استیناف فدراسیون فوتبال با گذشت هفت ماه از شکایت پرسپولیس به حکم کمیته انضباطی، تا دو هفته قبل جزئیات این پرونده و مستندات شاکی را بررسی نکرده بودند.
در ماههای اخیر گزارشهای مختلفی از فشار اطرافیان مسعود پزشکیان به مهدی تاج، رئيس فدراسیون فوتبال ایران، به دلیل طولانی کردن عمدی روند بررسی اعتراض پرسپولیس به حکم کمیته انضباطی و در نهایت تبرئه دروازهبان تیم تراکتور منتشر شد، اما حالا انتشار ویدیویی از سخنان قبلی رئیسجمهوری ایران در حمایت از محمدرضا زنوزی و توهین به سه رقیب تیم تراکتور، به اتهام «آلوده بودن مسیر قهرمانی تیم تبریزی در این فصل» رنگوبویی جدید داد.
بر اساس این ویدیو، پزشکیان که آن زمان هنوز نماینده مجلس بود، در دفاع از تراکتور میگوید: «پرسپولیس، استقلال و سپاهان غلط میکنند که پول دولت را میگیرند. چون زنوزی نمیتواند با آنها رقابت کند. زنوزی آمده پول خرج کند، ولی به جای آنکه کمک کنیم، شروع کردهایم فحش میدهیم.»
این ادعا در حالی مطرح شد که بنا بر سخنان غلامحسین محسنی اژهای، رئیس فعلی قوه قضاییه جمهوری اسلامی در سال ۱۳۹۱، محمدرضا زنوزی، مالک تراکتور، بخش عمدهای از ثروت هنگفتش که بیش از شش میلیارد دلار براورد میشود، از طریق اختلاس، دریافت وامهای هنگفت از بانکها و واگذاری دهها کارخانه و معدن به او در دولت محمود احمدینژاد به دست آورده است.
در همین حال روزنامه ایران، ارگان مطبوعاتی دولت پزشکیان، با رد ادعای فدراسیون فوتبال در بیانیهای جدید درباره چرایی صادر نشدن رای پرونده بیرانوند، نوشت: «پرواضح است که نه عدالتی در کار است و نه انصافی، چرا که با وجود احراز غیرقانونی بودن فسخ قرارداد بیرانوند در کمیته انضباطی و اینکه او باید چهار ماه محروم میشد، این محرومیت در طول فصل لحاظ نشد تا او با خیال راحت برای تراکتور و تیم ملی بازی کند. حالا در شرایطی که فصل رو به پایان است و قهرمانی تراکتور مسجل و صعود تیم ملی به جام جهانی قطعی شده، دیگر صدور رای نه فایدهای برای پرسپولیس و هوادارانش خواهد داشت و نه میتواند برای رقبای بیرانوند عامل انگیزشی باشد.»
این روزنامه همچنین خبر داد که حدود دو هفته قبل، علیرضا صالحی، رئیس کمیته استیناف فدراسیون فوتبال، به همراه غفاری، دیگر عضو این کمیته، میزبان نمایندگان حقوقی دو باشگاه پرسپولیس و تراکتور بودند که در همین جلسه مشخص شد در هفت ماه گذشته، با وجود حساسیت رسانهها و اهالی فوتبال، « این پرونده اصلا بررسی نشده و دستنخورده است».
بنا بر این گزارش، در این جلسه معاون حقوقی باشگاه پرسپولیس به همراه دو وکیل این باشگاه و وکیل باشگاه تراکتور حضور داشتند که دوباره مسائل و نکات قبلی را به صالحی و همکارانش گوشزد کردند، اما «نکته عجیب اینجا بود که در این جلسه مشخص شد حدود دوسوم مدارکی که پرسپولیس در ماههای گذشته برای این پرونده ارائه داد و سایر مدارک، به دست کمیته استیناف نرسیده است.»
معاونت حقوقی پرسپولیس در سه مقطع لوایحی ۱۸، ۲۴ و ۳۶ صفحهای تنظیم و به این کمیته ارائه کرد، اما بخشی از این لوایح و مدارکی که کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال باید به استیناف تحویل میداد، به دست اعضای این کمیته نرسید. صالحی و همکارانش درباره بسیاری از نکات و مسائلی که وکلای باشگاه پرسپولیس در این جلسه مطرح کردند، نیز اطلاعی نداشتند و اذعان میکردند که مدارک رسیده به آنان ناقص است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
ایران ورزشی نوشته صالحی پس از مشاهده رونوشت مدارک و مستندات قبلی باشگاه پرسپولیس، قبول کرده است برخلاف ادعای علیرضا بیرانوند، او از پرسپولیس هیچ طلبی نداشته و «روش فسخ قرارداد او غیرموجه بوده است».
۵۰ روز دیگر، یک سال از ثبت شکایت اولیه باشگاه پرسپولیس در فدراسیون فوتبال ایران و هفت ماه هم از شکایت دوم پرسپولیس به رای کمیته انضباطی برای تبرئه بیرانوند میگذرد، اما به دستور مهدی تاج با وجود گذشت ۲۷ هفته از لیگ برتر، این پرونده در کمیته استیناف همچنان کاملا بررسی نشده و حکمی هم صادر نشده است.
اوایل مهرماه سال گذشته، پس از آنکه شماری از رسانههای دولتی و مجریان صداوسیما اعلام کردند حکم محرومیت چهار ماهه علیرضا بیرانوند قطعی شده است، محمدرضا زنوزی در مصاحبهای ویدیوی، مهدی تاج، رئيس فدراسیون و جمشید نورشرق، رئيس کمیته تعیین وضعیت این فدراسیون را به «افشای برخی ناگفتهها» درباره آنان تهدید کرد.
زنوزی در یک دهه گذشته، از طریق شرکت هواپیماییاش حامی مالی فدراسیون فوتبال بود و در پوشش پاداش و حمایتهای مالی، مبالغی مختلفی را به حساب مهدی تاج و فدراسیون تحت مدیریت او واریز کرد.
بنا به گفته محسنی اژهای در سال ۱۳۹۱، تنها بخشی از «فساد مالی» زنوزی که به همین دلیل سه ماه بازداشت شد، یک هزار و ۳۸۰ میلیارد تومان در اواخر دهه ۱۳۸۰، معادل یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون تومان در آن زمان بود. با وجود این، مسعود پزشکیان همچنان تلاش میکند از حامی مالی خود در انتخابات ۱۴۰۳ حمایت کند و حتی در اسفندماه سال گذشته، او را با خود به جلسه اقتصادی مهم دولت با وزیر اقتصاد در بانک مرکزی برد.
پزشکیان پس از رسیدن به ریاستجمهوری، به بسیاری از نزدیکان و اعضای خانواده این افراد هم مناصب کلیدی در دولت داد. از جمله شهرام دبیری، شریک اقتصادی محمدرضا زنوزی و فردی که در زمان حضور در شورای شهر تبریز به اتهام فساد مالی بازداشت شده بود، به سمت معاونت پارلمانی پزشکیان رسید.
پزشکیان فروردین امسال ناچار شد دبیری را به دلیل مسافرت شش میلیارد تومانی به قطب جنوب، از سمتش برکنار کند.