مدیران کارخانه ایرانخودرو از رسول خطیبی، مدیرعامل برکنارشده باشگاه پیکان، به اتهام دریافت رشوه، سوءاستفاده مالی، انتصابهای خانوادگی و خودداری از تخلیه منزل سازمانی، شکایت کردهاند.
ایندیپندنت فارسی مطلع شده که یکی از اصلیترین اتهامها علیه رسول خطیبی، دریافت رشوه و پورسانت از دلالان نقلوانتقالات بابت جذب و فروش بازیکنان جوان است. در یکی از این پروندهها آمده که رسول خطیبی حاضر شده است برای یک بازیکن جوان و آیندهدار که از باشگاهی لیگ برتری پیشنهاد ۱۵ میلیارد تومانی برای دریافت رضایتنامه داشت، بهرایگان رضایتنامه صادر کند. او تنها در این مورد به دریافت پنج میلیارد تومان رشوه متهم است.
از طرفی، خطیبی در مدت زمان ۱۷۳ روزی که مدیرعامل پیکان بود، فراز خطیبی، فرزندش را بهعنوان مشاور مدیرعامل باشگاه منصوب کرد و حکم مسئول ورزش زنان باشگاه پیکان را نیز به نام الناز عابدینزاده، همسرش، زد.
رسول خطیبی، مهاجم پیشین تیم ملی فوتبال ایران و باشگاه پاس، که تابستان ۱۴۰۳ چند سخنرانی انتخاباتی در حمایت از همشهریاش، مسعود پزشکیان، ایراد کرد، پس از پیروزی او و ورودش به نهاد ریاستجمهوری، بدون داشتن هیچگونه سابقه مدیریتی، مدیرعامل باشگاه ورزشی پیکان تهران شد. همچنین در اتفاقی بیسابقه، همزمان جایگاه مدیرفنی باشگاه شمسآذر قزوین در لیگ برتر نیز به رسول خطیبی واگذار شد.
با این حال کمی بعد، به دلیل تغییرات مدیریتی در هیئتمدیره ایرانخودرو و خارج شدن بخش عمده سهام آن از اختیار دولت، رسول خطیبی پس از حسابرسی عملکرد مالیاش، از سمت مدیرعاملی پیکان برکنار شد. البته تنها چند روز پس از این اخراج، در روز ۲ اسفند ۱۴۰۳ با دستور مسعود پزشکیان، مدیرعامل باشگاه ورزشی ساپیا شد.
اکنون کمیته حقوقی کارخانه ایرانخودرو بعد از دریافت گزارشهای رسیده از بازرسی این شرکت، با تشکیل کارگروهی شش نفره از رسول خطیبی، مدیرعامل پیشین پیکان، شکایت کرده است. بررسیهای ایندیپندنت فارسی نشان میدهد که دلیل کاهش حمایتهای دولتی از خطیبی در روزهای اخیر و عزم مدیران ایرانخودرو برای ارائه مستندات علیه خطیبی به قوه قضاییه، برکناری شهرام دبیری، دوست و همشهری خطیبی، از سمت معاونت پارلمانی پزشکیان به دلیل سفر شش میلیاردی به قطب جنوب، است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در گزارشی که بازرسی ایرانخودرو در اختیار مدیران ارشد این گروه صنعتی گذاشته، به موضوعهایی از قبیل انتصاب غیرقانونی همسر خطیبی بهعنوان مسئول ورزش بانوان باشگاه پیکان، انتقال چند نفر از ستارههای پرورشیافته در آکادمی باشگاه پیکان به دیگر باشگاهها با قیمتهای ارزان یا تقریبا رایگان، امتناع از تخلیه منزلی که باشگاه پیکان و در زمان مدیرعاملی خطیبی در اختیار او قرار داده بود و همچنین اتهام دریافت پورسانت از دلالها بابت صدور رضایتنامه رضا غندیپور، ستاره فعلی لیگ برتر، که به باشگاه ملوان پرداخته شده است.
به همین دلایل، مدیران ارشد ایرانخودرو کمیته حقوقی این شرکت را موظف کردند که فعالیتهای مالی غیرقانونی و مخفیانه خطیبی در باشگاه پیکان را از مجاری قانونی پیگیری کنند و اکنون شکایت بازرسی ایرانخودرو از خطیبی در دادسرا ثبت شده است.
رسول خطیبی اولین نفر از حلقه نزدیک به مسعود پزشکیان و اطرافیان او نیست که به اختلاس و سوءاستفاده مالی متهم میشود. پیش از او چهرههای دیگری نیز که در دولت چهاردهم به مناصب مهم رسیدند، به اتهام اختلاس یا سوءاستفاده مالی تحت تعقیب قضایی قرار گرفتهاند که از جمله میتوان به احمد دنیامالی، محمدرضا زنوزی، حمید پورمحمدی، شهرام دبیری و اکبر رحیمی اشاره کرد.