اعتراف شریعتمداری و تاجرنیا به ناتوانی در مدیریت استقلال؛ جویباری برکنار می‌شود

اعتراض امروز ساپینتو نیز گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال برنامه‌ریزی سیدورف و جویباری برای دریافت پورسانت‌ها از محل جذب بازیکنان بی‌کیفیت یا مصدوم را تقویت کرد

مدیرعامل، اعضای هیئت‌مدیره و رئیس هلدینگ خلیج فارس‌؛ تجمع اعتراضی هواداران استقلال مقابل ساختمان باشگاه در تهران،تیر ۱۴۰۴- وب‌سایت استقلال

یک منبع آگاه در باشگاه استقلال تهران، روز یکشنبه ۲۹ تیر، در گفتگو با ایندیپندنت فارسی از احتمال برکناری علی نظری جویباری از سمت مدیرعاملی این باشگاه خبر داد.

به گفته این عضو کادر مدیریتی استقلال، ناکامی نظری جویباری در عمل به وعده‌های پیشین و جذب بازیکنان باکیفیت، که باعث برگزاری تجمع‌های متعدد هواداران معترض مقابل ساختمان باشگاه شد، در کنار «ارتباطات گسترده جویباری با چند دلال مشهور و دریافت پورسانت‌های مخفیانه در قراردادها»، از مهم‌ترین دلایل محمد شریعتمداری، مدیرعامل هلدینگ دولتی خلیج‌فارس، برای برکناری مدیرعامل و چند عضو هیئت‌مدیره باشگاه استقلال است.

این درحالی است که علی تاجرنیا، نماینده تام‌الاختیار شریعتمداری و هلدینگ خلیج‌فارس در باشگاه استقلال که همزمان ریاست هیئت‌مدیره باشگاه را نیز برعهده دارد، از مهم‌ترین عوامل ناکامی استقلال در دو پنجره نقل و انتقالاتی زمستان گذشته و تابستان جاری محسوب می‌شود، اما او به دلیل ارتباطات نزدیک و خانوادگی با محمد شریعتمداری از حاشیه امن مدیریتی برخوردار است.

افزون بر این، انتقاد امروز ریکاردو ساپینتو، سرمربی پرتغالی و جدید آبی‌های پایتخت، از عملکرد مدیران باشگاه، در کنار مصاحبه علی تاجرنیا، که کوشید تمامی اشتباهات مدیریتی را متوجه علی نظری جویباری کند، بر احتمال برکناری مدیرعامل استقلال قوت بخشید.

ساپینتو که همراه با اعضای تیمش در اردوی ترکیه به سر می‌برد، با انتشار مطلبی در صفحه اینستاگرامش از اعتراضات دیروز مقابل ساختمان باشگاه حمایت کرد و خطاب به هواداران نوشت: «احساسم می‌گفت که باید منتظر خبرهای خوب درباره نقل و انتقالات می‌شدم، اما باید بگویم در شرایط خوبی نیستیم. من یک مبارزم که هرگز در شرایط سخت تسلیم نمی‌شوم، اما هواداران بدانند که ما در شرایط نابرابر برای مبارزه آماده می‌شویم و این وضعیت شایسته استقلال بزرگ نیست. من راهکارها و پیشنهاداتم را به باشگاه ارائه کرده‌ام، ولی نمی‌دانم چرا تا به امروز با گزینه‌های داخلی و خارجی که پیشنهاد داده‌ام، قراردادی امضا نشده‌ است.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این در حالی است که روز گذشته روزنامه فرهیختگان نیز از بروز اختلاف شدید میان ریکاردو ساپینتو و کلارنس سیدورف، مشاور نظری جویباری، درمورد جذب بازیکنان خارجی پرده برداشت و گزارش داد که سیدورف به خاطر همکاری با دلال‌ها و تلاش برای دریافت حق‌الزحمه‌های مخفیانه، تمامی بازیکنانی را که سرمربی پرتغالی معرفی کرده بود رد کرده است.

این روزنامه افزود: «سیدورف از طریق یک شرکت نقل و انتقالاتی که در امارات دارد، تاکنون سه بازیکن خارجی را به استقلال معرفی کرده است. نکته نگران‌کننده اینجاست که قیمت این بازیکنان به‌طور غیرواقعی بالا بوده و کیفیت فنی آنها نیز پایین‌تر از استاندارد‌های مورد انتظار بوده است. سیدورف به‌دفعات اعلام کرده است که بازیکنان خارجی باید تنها با تایید او جذب شوند. این موضوع در تضاد با نظر ساپینتوست که خود فهرستی متشکل از بیش از ۱۰ بازیکن را ارائه کرده بود، اما هیچ‌کدام از آنها به استقلال نپیوسته‌اند. حتی جذب آشورماتوف هم با تایید ساپینتو انجام نشد.»

فرهیختگان در این گزارش به مدافع ازبکستانی تازه‌وارد استقلال اشاره کرده است. این بازیکن که به‌تازگی با نظر سیدورف و علی نظری جویباری جذب شده و به اردوی استقلال پیوسته است، در نخستین جلسه تمرین ناگهان از درد شدید زانو به خود پیچید و کمی بعد مشخص شد که او دچار پارگی رباط صلیبی است.

این موضوع که او دست‌کم شش ماه از میادین دور خواهد بود، بار دیگر شائبه آگاهی مدیرعامل و اعضای هیئت‌مدیره از مصدومیت قبلی این بازیکن و بی‌توجهی عامدانه به انجام معاینات پزشکی دقیق پیش از امضای قرارداد را تقویت کرده است، اقدامی که به باور برخی، ممکن است با هدف دریافت مبالغ پنهانی از قرارداد گران‌قیمت او صورت گرفته باشد.

از سوی دیگر، علی تاجرنیا نیز امروز به‌طور ضمنی احتمال تغییر مدیرعامل استقلال را تایید کرد و گفت: «مسائل زیادی وجود دارد که صحبت کردن درباره آن دردی را دوا نمی‌کند. اما تا چند روز آینده شرایط نقل و‌ انتقالات تغییر خواهد کرد و اتفاقاتی می‌افتد که می‌تواند به وضعیت استقلال کمک کند. من به‌شخصه امیدوارم در روزهای پیش رو اتفاقات به سود استقلال رقم بخورد.»

تاجرنیا درمورد وعده ناکامش برای ساختن یک تیم رویایی افزود: «همان‌طور که گفتم بنده دخالتی در امور اجرایی و فنی ندارم و وظیفه من مذاکره با بازیکن یا مربی نیست. این موضوع به مدیرعامل و عوامل فنی سپرده شده است.»

اما تحولات اخیر نشان می‌دهد بحران مدیریتی در استقلال تنها به یک فرد محدود نمی‌شود، بلکه حاصل شبکه‌ای از تصمیم‌گیری‌های مبهم، روابط پشت‌پرده، دخالت مستقیم مدیران سیاسی و ناآگاه و همچنین اولویت دادن منافع شخصی بر منافع باشگاه است. برکناری احتمالی علی نظری جویباری ممکن است نخستین گام برای بازسازی اعتماد هواداران باشد، اما تا زمانی که ساختار مدیریتی این باشگاه شفاف‌سازی نشود و روند جذب بازیکنان براساس معیارهای حرفه‌ای و بدون دخالت دلال‌ها و مدیران سیاسی انجام نگیرد، استقلال همچنان در معرض تکرار بحران‌ها و کسب ضعیف‌ترین نتایج تاریخ خود مانند فصل گذشته خواهد بود.

بیشتر از فوتبال