حزب‌الله گفته است که سلاح خود را تحویل نخواهد داد

مسیر صلح‌آمیز بازگشت لبنان به جهان عرب، به دلیل سرسختی حزب‌الله در خلع سلاح متوقف نخواهد شد

موشک‌های حزب‌الله لبنان در میان منازل ویران‌شده روستاییان در جنوب لبنان-خبرگزاری فرانسه

شاخه نظامی حزب‌الله لبنان، گروه شبه‌نظامی لبنانی و وابسته به جمهوری اسلامی ایران، به نبیه بری، رئیس مجلس لبنان اعلام کرده است که حاضر به تحویل سلاح‌ها و ادوات نظامی خود نیست.

منابع خبری العربیه روز چهارشنبه گفتند که حزب‌الله به رئیس مجلس این کشور گفته است حتی در صورت عقب‌نشینی اسرائیل نیز سلاح‌های خود را تحویل نخواهد داد و حتی تهدید کرده که «در صورت اصرار دولت لبنان بر خلع سلاح، آماده رویارویی خواهد بود.»

همچنین این منابع گفتند که بری به تام براک، فرستاده ویژه دولت دونالد ترامپ گفته است که نمی‌تواند وعده خلع سلاح حزب‌الله در شمال رود لیتانی را بدهد. بر اساس این گزارش، حالا خشم زیادی در داخل دولت لبنان نسبت به اصرار حزب‌الله بر آنچه «از دست دادن فرصت» توصیف شده، به وجود آمده است.

این منابع افزودند که در داخل ریاست‌جمهوری و دولت لبنان، اصرار برای ادامه تعهد به قانون محدودیت تسلیحاتی گروه‌های مختلف وجود دارد و دولت لبنان معتقد است که مسیر صلح‌آمیز بازگشت به جهان عرب، به دلیل سرسختی حزب‌الله در خلع سلاح متوقف نخواهد شد.

در همین راستا روز سه‌شنبه هفته جاری، جوزف عون، رئیس‌جمهوری لبنان تاکید کرده بود که اجرای تصمیم خلع سلاح گروه‌های شبه‌نظامی، تصمیمی قطعی و غیرقابل بازگشت است و با آرامش و احتیاط انجام خواهد شد تا وحدت لبنان حفظ شود و به صلح داخلی آسیب نرسد.

تام باراک، فرستاده ایالات متحده در کشورهای ترکیه، سوریه و لبنان نیز روز گذشته گفت همه در تلاش‌اند اوضاع لبنان را سامان دهند، اما اوضاع فعلی را «پیچیده» توصیف کرد. او در دیدار با رهبر مذهبی ارشد مسیحیان مارونی لبنان در شمال بیروت گفت: «دشواری‌های لبنان را درک می‌کنم و امیدوارم ارتباط میان رهبرانش ادامه یابد. دولت لبنان باید درباره سرنوشت خود تصمیم بگیرد و ما آماده کمک هستیم.» باراک بر اهمیت «محدودیت سلاح در دست دولت لبنان، همراه با صبر» هم تاکید کرد.

سفر اخیر فرستاده آمریکایی به بیروت، سومین سفر او در کمتر از دو ماه اخیر بود تا پاسخ رسمی لبنان به طرحی که در سفر دومش ارائه کرده بود را دریافت کند. این طرح شامل دیدگاه دولت آمریکا درباره اجرای محدودیت سلاح در دست دولت لبنان است. او در این سفر تاکید کرد: «هیچ تضمینی از سوی آمریکا برای ارائه به بیروت وجود ندارد و کشورش نمی‌تواند اسرائیل را به کاری مجبور کند.»

نماینده دولت ترامپ همچنین بار دیگر گفت: «موضوع خلع سلاح حزب‌الله یک موضوع داخلی است و واشنگتن می‌خواهد به لبنان کمک کند.»

در عین حال، منابع رسمی آگاه به جزئیات سفر باراک، به العربيه گفتند که پاسخ لبنان به طرح این نماینده آمریکا هیچ جدول زمانی یا گام عملی برای اجرای طرح خلع سلاح در بر نداشت. این منابع رسمی تاکید کردند: «لبنان از واشنگتن خواسته تا بر اسرائیل فشار بیاورد که به‌تدریج از جنوب لبنان عقب‌نشینی کند تا در مقابل، لبنان نیز اقدامات لازم را برای انجصار سلاح در دست دولت انجام دهد.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این منابع افزودند: «فشار واشنگتن بر تل‌آویو باعث می‌شود بیروت بتواند راحت‌تر با حزب‌الله درباره تحویل سلاحش مذاکره کند؛ با این حال، ایالات متحده بر تعیین جدول زمانی برای تحویل سلاح تا پیش از پایان سال اصرار دارد.»

جوزف عون، رئیس‌جمهوری لبنان، روز سه‌شنبه در دیدار با فرستاده آمریکا، پیش‌نویس یادداشت جامعی را که اجرای تعهدات لبنان از زمان توافق آتش‌بس با اسرائیل تا بیانیه دولت کنونی را دربر می‌گیرد، تحویل داد.

تام باراک در سفر نخست خود در روز ۱۹ ژوئن گذشته، پیشنهادهایی برای اجرای ترتیبات امنیتی توقف خصومت میان لبنان و اسرائیل به مقامات لبنانی ارائه داده بود. او در سفر دومش در تاریخ هفتم ماه جاری میلادی نیز پاسخ رئیس‌جمهوری لبنان به آن پیشنهادها را دریافت کرد و در سفر سوم خود به بیروت بازگشت تا جزئیات این طرح را پیگیری کند.

این درحالی است که روز گذشته رئیس ستاد ارتش اسرائیل بر ضرورت ادامه عملیات در کرانه باختری، مقابله با حزب‌الله در لبنان، و هدف قرار دادن پایگاه‌های وابسته به جمهوری اسلامی در خاک سوریه تاکید کرده بود. ایال زمیر گفت سال ۲۰۲۶ برای ارتش اسرائیل، سال «آمادگی، بازسازی توان رزمی و بهره‌برداری از فرصت‌های عملیاتی» خواهد بود.

بیشتر از جهان