بر اساس یک گزارش جدید و مهم، اپل در نظر دارد که پیش از معرفی عینکهای هوشمند واقعیت افزوده (AR) که شایعههای فراوانی درباره آن وجود داشت، یک هدست گرانقیمت واقعیت مجازی (VR) را به بازار معرفی کند. بر اساس گزارش بلومبرگ، نخستین نمونه این هدست نیز همانند محصولاتِ با قیمت و عملکرد بالا مانند مک پرو، به قدری گران خواهد بود که هر اپل استور ممکن است روزی فقط یکی از آنها را بفروشد.
این گزارش میگوید که این محصول ممکن است سال آینده وارد بازار شود و به دنبال آن، عینکهای هوشمندی که شایعه آن پخش شده بود نیز معرفی شود؛ عینکهای هوشمندی که به گفته بلومبرگ، هنوز تا تکمیل مراحل نهایی، چند سال فاصله دارند. در حالی که شرکت اپل، سال ۲۰۲۳ را به عنوان تاریخ محتمل رونمایی از عینکهای واقعیت افزوده خود در نظر گرفته بود، چنین چیزی ممکن است به مراتب بیش از اینها طول بکشد. مارک گورمن از بلومبرگ در گزارش خود مینویسد برخلاف عینکهای واقعیت افزوده، هدست واقعیت مجازی شامل «امکانات همهجانبه سه بعدی دیجیتال برای بازیهای کامپیوتری، تماشای ویدئو و همچنین ارتباطات» است. این هدست فقط گزینههایی محدود برای استفاده از فیچرهای واقعیت افزوده (که اشیاء مجازی را در دنیای واقعی قرار میدهند) دارد.
این نشان میدهد که نسخه اولیه این هدست واقعیت مجازی، بیشتر با هدستهای واقعیت مجازی تحسینبرانگیز از قبیل آنهایی که اچ تی سی (HTC) و پلی استیشن و آکیولس تولید کردهاند، قابل رقابت است تا فناوریهای واقعیت افزودهای که تمرکز اپل در سالهای اخیر روی آن بوده است.
این گزارش میگوید این محصول اما میتواند به مراتب گرانتر و قدرمندتر از هدستهای رقیب باشد. در حالی که قیمت آنها چیزی حدود چند صد دلار است، این هدست جدید میتواند هزاران دلار قیمت داشته باشد و شامل صفحه نمایش و سختافزار پردازش بهتری باشد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
برای سالها، اپل به شایعههای فراوانی دامن میزد که حکایت از این داشت که در حال کار بر روی یک هدست است. این میتواند نخستین سختافزار جدید، از زمان اپل واچ باشد و بر اساس علاقه اخیر این شرکت به تولید همزمان فناوریهای پوشیدنی (مثل عینک و ساعت و هدست) و واقعیت افزوده، تولید شده باشد.
خبرهای پراکنده از آن حکایت دارند که این عینکها میتوانند به عینکهای سنتی شباهت زیادی داشته باشند، اما صفحات نمایش کوچک میتواند اطلاعات را در بالای تصویر دنیای واقعی نمایش دهند. کسی که مسیر نقشه را دنبال میکند ممکن است برای مثال، علامت جهت را بالای خیابانهایی ببیند، که باید در آنها بپیچد.
در حالی که احتمالا این عینکها بیشتر از انواع هدستهای واقعیت مجازی مورد استقبال قرار خواهد گرفت، اما با چالشهای بیشتری نیز روبرو خواهند بود. هیچ شرکت دیگری موفق نشده است که چنین عینکهایی را در مقیاس انبوه به عرضه عمومی برساند. عینک گوگل، آشکارا در جلب توجه بازار شکست خورد و در مسیر تمرکز روی شرایط کاری ویژه، جایگاه خود را از دست داد؛ راهی که پیش از آن، هدستهای واقعیت افزوده هولولنز مایکروسافت رفته بودند.
شواهدی که نشان میداد اپل در پی تولید چیزی با فناوری واقعیت افزوده است، از سالها پیش در نرمافزارهای اپل در دسترس بوده است. اپل برای قراردادن اجسام مجازی در دنیای واقعی، توسعهدهندگان و سازندگان نرمافزار را برای مثال، به بررسی دوربین آیفون و فناوریهای جدیدتری از قبیل اسکنر LiDAR آیفون ۱۲ پرو (که میتواند عمق میدان را نشان دهد) تشویق کرده است. اما این آزمایشها و بررسیها بر پایه سختافزارهای موجود اپل بودهاند. تیم کوک مدیر اجرایی اپل در سال ۲۰۱۷ به ایندیپندنت گفته بود اپل درباره محصولاتی که دارد روی آن کار میکند صحبت نمیکند ولی او گمان نمیکند که سختافزاری در اپل برای چنین محصولی آماده باشد. او افزود: «من میتوانم به شما بگویم که چنین فناوریای، به روشی باکیفیت مطلوب وجود ندارد. در اختیار داشتن فناوری، یعنی ضرورت وجود یک نوع صفحه نمایشی که در آن ابزارهای لازم در اطراف صورت شما جایگذاری شود. چنین چیزی یک چالش عظیم است.»
© The Independent