وزیران خارجه ایالات متحده آمریکا، فرانسه، آلمان و بریتانیا، روز جمعه در باره ایران مذاکره کردند.
ژان-ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه، بعد از ظهر جمعه به وقت محلی در توییتی نوشت: «ما همین الان گفتگوی مفصل و مهمی در باره ایران با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، هایکو ماس وزیر خارجه آلمان و دومینیک راب وزیر خارجه بریتانیا داشتیم.»
آقای لودریان افزود که وزرای خارجه چهار قدرت غربی، در باره دیگر مسائل حاد منطقهای نیز تبادل نظر کردهاند.
رئیسجمهوری فرانسه روز پنجشنبه، ضمن اعلام حمایت از رویکرد دولت جدید آمریکا در برابر ایران در زمینه توافق هستهای ۲۰۱۵، پیشنهاد میانجیگری بین واشنگتن و تهران را مطرح کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، امانوئل مکرون گفت: «من هر کاری بتوانم برای پشتیبانی از هر ابتکاری از سوی آمریکا برای ورود دوباره به یک گفتوگوی مطلوب، انجام میدهم.»
وی در بخشی از سخنان خود در اندیشکده شورای آتلانتیک، پیشنهاد میانجیگری برای گفتوگو بین ایالات متحده و ایران را ارائه داد و خود را یک «میانجی صادق و متعهد» توصیف کرد.
خبرگزاری رویترز نیز در گزارشی در همین زمینه نوشت، رئیس جمهوری فرانسه همچنین خواهان مشارکت اسرائیل و عربستان سعودی در مذاکرات مربوط به برنامه هستهای ایران شد.
آقای مکرون تاکید کرد که «ما حقیقتا نیاز داریم یک گفتوگوی جدید با ایران داشته باشیم.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این در حالی است که ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه گفت که هنوز راه درازی مانده تا بتوان پیشنهادی از سوی ایران را بررسی کرد یا با ایرانیها مذاکره کرد.
به گزارش رویترز، آقای پرایس در یک نشست خبری گفت: «ما هیچ صحبتی با ایرانیها نداشتیم، و انتظار هم ندارم تا زمانی که گامهای اولیه برداشته شوند، با آنها صحبت کنیم.»
اشاره آقای پرایس به مشورت دولت جو بایدن با متحدان و شرکای بینالمللی خود و نیز کنگره ایالات متحده بود.
آقای پرایس گفت: «مراحل [زیادی] در این فرایند وجود دارد...تا بتوانیم به نقطهای برسیم که مستقیما با ایرانیها وارد مذاکره شویم یا مایل به بررسی هر گونه پیشنهادی باشیم.»
توافق هستهای ایران موسوم به برجام در سال ۲۰۱۵ میلادی میان ایران و پنج عضو دائم اتحادیه اروپا (آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، بریتانیا) به علاوه آلمان حاصل شد.
دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸ کشورش را از این توافق خارج کرد و در پی آن، سیاست «فشار حداکثری» و اعمال تحریمهای گسترده یکجانبه علیه ایران را به اجرا گذاشت.