کاوشگر«امید» کشور امارت متحده عربی که روز سهشنبه نهم فوریه (۲۱ بهمن)، به مدار مریخ میرسد، اولین فضاپیما از میان سه فضاپیمایی خواهد بود که در ماه جاری به سیاره سرخ میرسند.
سه کشور امارات متحده عربی، چین و ایالات متحده آمریکا، همگی در ماه ژوئیه سال گذشته، با هدف بهرهگرفتن از فرصتی که زمین و مریخ در نزدیکترین فاصله با یکدیگر قرار میگیرند، فضاپیماهای خود را بهسمت این سیاره فرستادهاند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، اگر امارات متحده عربی در نخستین مأموریت فضایی کشورهای عربی بتواند کاوشگر «امید» را با موفقیت به هدف برساند، پنجمین کشوری خواهد بود که به مریخ رسیده است و چین هم یک روز بعد، در جایگاه ششم قرار خواهد گرفت.
پیش از این، تنها آمریکا، هند، اتحاد سابق جماهیر شوروی و سازمان فضایی اروپا توانستهاند با موفقیت به مریخ برسند.
پروژه فضایی اعزام کاوشگر امید به سیاره مریخ بهمناسبت پنجاه سالگی اتحاد هفت شیخنشین و تأسیس کشور امارات متحده عربی برنامهریزی شده بود. حالا همزمان با رسیدن «امید» که بهزبان عربی «الامل» خوانده میشود، به مریخ، مکانهای دیدنی سراسر امارات متحده عربی شبها با چراغهای قرمز روشن میشوند و حسابهای کاربری دولتی این کشور در رسانههای اجتماعی از هشتگ #ArabstoMars استفاده میکنند.
همچنین در روز رسیدن «امید» به مریخ، برج خلیفه دبی، بلندترین برج جهان، مرکز برگزاری جشنی بزرگ خواهد بود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
به گفته مقامهای امارات متحده عربی، پس از پرتاب «امید» در ماه ژوئیه گذشته از ژاپن، حالا این مأموریت به «مهمترین و پیچیدهترین» مرحله خود رسیده و احتمال ورود موفق کاوشگر به مدار مریخ ۵۰-۵۰ است.
فضاپیما باید با چرخاندن و شلیک هر شش رانشگر تغییر سرعت خود، در مدت ۲۷ دقیقه سرعتش را از ۱۲۱هزار کیلومتر در ساعت به حدود ۱۸هزار کیلومتر در ساعت کاهش دهد تا با این کاهش قابل توجه، بتواند در دام نیروی گرانش سیاره مریخ بیفتد و در مدار حول آن قرار گیرد.
این عملیات که نیمی از سوخت کاوشگر را مصرف خواهد کرد، روز سهشنبه ساعت ۱۵:۳۰ به وقت گرینویچ آغاز میشود و ۱۱ دقیقه طول میکشد تا سیگنال پیشرفت عملیات به مرکز کنترل بر روی زمین برسد.
کاوشگر «امید» دستکم برای یک سال مریخی یا ۶۸۷ روز به دور این سیاره خواهد چرخید، درحالیکه فضاپیمای «تیانون-۱» چین و مریخنورد «استقامت» (Perseverance) آمریکا، هر دو بر سطح مریخ فرود خواهند آمد.
این کاوشگر بهمنظور ارائه تصویری جامع از تغییرات وضعیت جوی مریخ طراحی و اعزام شده است، اما درضمن، گامی درجهت دستیابی به هدفی بسیار بلندپروازانهتر، یعنی ایجاد سکونتگاهی انسانی بر آن سیاره طی ۱۰۰ سال آینده نیز خواهد بود.
«امید» از سه ابزار علمی برای پایش جو مریخ استفاده خواهد کرد و قرار است انتقال اطلاعات به زمین را در سپتامبر ۲۰۲۱ آغاز کند.