جایزه معتبر «سیمون وی» به حبیبه سرابی رسید

جایزه سیمون وی یکی از معتبرترین جایزه‌های فرانسه برای تلاش در راستای برابری جنسیتی است

این جایزه برای خانم سرابی به دلیل تلاش‌هایش برای برابری جنسیتی و کمک به برقراری دموکراسی درست و کامل در افغانستان اهدا شده‌است-رسانه‌های اجتماعی

حبیبه سرابی، عضو هیئت مذاکره‌کننده صلح افغانستان، جایزه «سیمون وی» کشور فرانسه را برنده شده است. ژان ایوو لودریان، وزیر امور خارجه فرانسه، در مراسمی که به صورت مجازی برگزار شد، جایزه خانم سرابی را اهدا کرد.

این جایزه از نام سیمون وی، بانوی سیاستمدار فرانسوی، گرفته شده است. او که از اردوگاه آشوویتس جان به سلامت برده بود، بعدها برای حقوق زنان و برابری جنسیتی، تلاش‌های فراوانی کرد. این جایزه همه ساله به کسانی اهدا می‌شود که برای حقوق زنان و پایان تبعیض و خشونت علیه آنان،  مبارزه و فعالیت می‌کنند.

دیوید مارتینون، سفیر فرانسه در کابل، گفته است که خانم سرابی این جایزه را به دلیل تلاش‌هایش برای برابری جنسیتی و کمک به برقراری دموکراسی درست و کامل در افغانستان دریافت کرده است.

حبیبه سرابی، عضو هیئت مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی افغانستان در گفت‌وگوهای صلح با طالبان در قطر است و برای برابری حقوق زن و مرد در کشور خود، راه درازی را پیموده است. او عنوان اولین استاندار زن در تاریخ افغانستان را نیز در کارنامه کاری خود دارد.

خانم سرابی در سال ۱۹۵۶ میلادی و در خانواده‌ای متوسط در شهر مزارشریف، به دنیا آمد. او هزاره و اصالتا از اهالی استان جنوبی غزنی است. وی در جوانی با خانواده پدری‌ خود بسیاری از شهرهای افغانستان را گشت و سرانجام در کابل ساکن شد. در این شهر، دبیرستان را به پایان رساند و به دانشکده پزشکی کابل راه یافت.

تحولات سیاسی و سرنگونی «امارت اسلامی» طالبان در سال ۲۰۰۱، فضای کار برای زنان را بیش از هر وقت دیگر فراهم کرد. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

این پزشک، سیاستمدار و فعال حقوقی که در سال‌های امارت طالبان، مدارس مخفیانه غیررسمی برای دختران در کابل و اردوگاه‌های مهاجران در پیشاور را مدیریت می‌کرد و زیر برقع فعالیت داشت، پس از طالبان، برقع را برانداخت و شادمانه به کابل برگشت. 

حبیبه سرابی در سال‌های پس از ۲۰۰۱ در بازسازی افغانستان بعد از طالبان نقش مهمی ایفا کرده است. او نخست در دولت حامد کرزی، به وزارت امور زنان رسید و پس از آن هم در سال ۲۰۰۵ اولین والی زن (در بامیان) در تاریخ افغانستان شد. سازمان ملل متحد می‌گوید که او در توسعه بنیادین حقوق زن، محیط زیست و تامین عدالت، نقشی بارز داشته است. 

خانم سرابی حدود هشت سال والی بامیان بود. جهان که بامیان را با تاریخ کهن آن و تندیس‌های ویران شده بودایش می‌شناخت، حالا با فعالیت یک والی زن در جامعه فقیر و مردسالار بامیان را به چشم می‌دید که بهانه دیگری برای آغاز رفت‌وآمد دوباره هیئت‌های داخلی و خارجی به این منطقه در قلب افغانستان شده بود. 

پیش‌تر نیز مجله تایم در سال ۲۰۰۸ حبیبه سرابی را به خاطر نقش وی در ایجاد پارک ملی بند امیر بامیان، در فهرست «قهرمانان محیط زیست» خود قرار داد. 

خانم سرابی در انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۲۰۱۴ میلادی، معاون دوم زلمی رسول، نامزد نزدیک به حامد کرزی شد، اما تیم آن‌ها رای نیاورد. 

او اکنون به نمایندگی از زنان افغانستان، عضو هیئت ۲۱ نفری مذاکره با طالبان شده است. خانم سرابی از دوران کودکی به یاد دارد و آموخته است که برای حفظ و تقویت جایگاهی که زنان افغان و برابری جنسیتی باید تلاش فراوان کرد.