جو بایدن در نظر دارد با هزینه کردن دو تریلیارد دلار (۱.۴ تریلیارد پوند) در نوسازی سیستمهای حملونقل، شبکه برق و سایر زیرساختهای ایالاتمتحده، که برای رقابت این کشور با جاهطلبیهای روزافزون چین به وجود آمدهاند، اقتصاد آمریكا را «موردتجدیدنظر قرار دهد» و «بازسازی» کند.
قرار است آقای بایدن روز چهارشنبه در مراسمی در پیتسبورگ پنسیلوانیا، از مجموعه وسیع خدمات عمومی و اصلاحیه کد مالیات شرکتهای بزرگ آمریکایی رونمایی کند. به گفته یک مقام کاخ سفید، که اواخر روز سهشنبه خبر پیشنهاد این طرح را به خبرنگاران اطلاع داد، این طرحها -که «طرح مشاغل آمریکایی» و «طرح مالیاتی ساخت آمریکا» نامیده شدهاند- همراه با قانون بسته امداد ۱.۹ تریلیارد دلاری (۱.۳ تریلیارد پوندی) ویروس کرونا که اوایل این ماه به امضای آقای بایدن رسید، اجرایی خواهند شد. هدف هر دوی این قوانین، «متحد و بسیج کردن» کشور در مقابل دو «چالش بزرگ» تغییرات آبوهوایی و «جاهطلبیهای چین مستبد» است.
این مقام، پیشنهاد مزبور را سرمایهگذاری در زیرساختهای عمومی در مقیاسی كه از زمان ساخت سیستم بزرگراه در سرتاسر آمریكا و اعزام فضانوردان به کره ماه در دهههای ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ دیده نشده است، توصیف كرد و گفت: «هدف واقعی طرح مشاغل آمریکایی این است که بفهمیم چگونه میتوانیم یک سرمایهگذاری تاریخی در آمریکا انجام دهیم، رقابتپذیری خود را بهبود ببخشیم، میلیونها فرصت شغلی به وجود آوریم، زیرساختهایمان را بازسازی کنیم و اقتصادمان را برای مقابله با بحرانها و تهدیدهای آینده تنظیم کنیم.»
به گفته این مقامات، طرحی كه آقای بایدن روز چهارشنبه رونمایی خواهد كرد، حول چهار عنصر اصلی خواهد گشت: پروژههای زیربنایی حملونقل سنتی مانند جادهها، پلها و حملونقل عمومی؛ سیستمهای موسوم به «زیرساخت مدرن» از جمله اینترنت پهنباند و شبكههای آب و برق؛ طرحهای «زیرساخت رفاهی» مانند مدارس، مراکز نگهداری از کودکان، بیمارستانهای رزمندگان سابق و دیگر ساختمانهای فدرال و همینطور سرمایهگذاری عمده در آنچه این مقام رسمی به عنوان «زیرساخت تحقیق و توسعه (آر-اند-دی) توصیف کرد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
وی گفت که سرمایهگذاریهای قابل توجه در مورد آخر، برای دستیابی به نقاط ضعف در زنجیرههای تامین آمریكا، كه در بدترین ماههای شیوع ویروس كرونا شناسایی شدند و همینطور جلوگیری از سرمایهگذاریهای کلان چین و سایر قدرتهای در حال رشد در همان زمینهها، با بازگرداندن سرمایهگذاری در زیرساختهای عمومی به سطح دهه ۱۹۶۰ به عنوان سهمی از کل اقتصاد آمریکا، ضروری است.
این مقام گفت: «ما جزو معدود اقتصادهای بزرگ هستیم که در ۲۵ سال گذشته، سرمایهگذاری عمومی به عنوان سهمی از کاهش تولید ناخالص داخلی را شاهد بودهایم. ما شاهد افزایش سرمایهگذاریهای بزرگ چین و سایر کشورها هستیم و فرصتی به دست آوردهایم -به خصوص حالا که نقاط ضعف زنجیره تامین و زیرساختهای فناوری خود را برطرف کردهایم- تا در بخش تحقیق و توسعه و طرحهای داخلی، یک سرمایهگذاری تحولآفرین کنیم و نوآوریهای حاصل از تحقیق و توسعه در ایالاتمتحده و سراسر آمریکا را به صورت انبوه تولید کنیم.»
بنا بر پیشنهاد آقای بایدن، آن دو تریلیارد دلار (۱.۴ تریلیارد پوند) هزینه، در طی هشت سال آینده در زمینههای مختلف به کار خواهد رفت؛ از جمله ۶۲۱ میلیارد دلار (۴۵۱ میلیارد پوند) برای تامین بودجه بازسازی پلها و جادههای در حال فرو ریختن در سراسر ایالاتمتحده، ۸۵ میلیارد دلار (۶۱.۷ میلیارد پوند) برای مدرنسازی و توسعه سیستمهای حملونقل عمومی و ۱۷۴ میلیارد دلار (۱۲۶.۳ میلیارد پوند) دیگر برای افزایش سهم ایالاتمتحده در بازار خودروهای برقی با ایجاد طرحهای مالیاتی جدید و تخفیفهای فروش برای خریداران خودروهای برقی، کمک هزینه و دیگر طرحها برای ساخت یک شبکه ملی با ۵۰۰ هزار ایستگاه شارژ خودروهای برقی تا پایان دهه و تعهد به وعده انتخاباتی خود در برقی کردن ناوگان حملونقل فدرال.
بر اساس برگه اطلاعات کاخ سفید، اگر این طرح در کنار برنامه مالیاتی آقای بایدن به تصویب برسد تا کاهش مالیات شرکتها در دولت پیشین را به حالت قبل بازگرداند و نحوه تعیین مالیات شرکتهای چندملیتی در ایالات متحده را اصلاح کند، تا سال ۲۰۳۶، کل هزینه آن پرداخت خواهد شد.
اما هر دو بستههای زیرساختی و مالیاتی، در كنگره نبردی دشوار پیش رو دارند؛ مگر این که دموكراتها بتوانند آنها را طبق قوانین «مصالحه» در مجلس سنا به تصویب برسانند. این کار نیازمند تنها ۵۱ رای یا جلب حمایت ۱۰ نماینده جمهوریخواه در مجلس سنا است كه اکثرشان با طرح دیده نشده مخالف کردهاند.
اما این مقام، ابراز اطمینان کرد که طرح آقای بایدن از هر دو طرف حمایت خواهد شد. اگر هم از طرف کنگره حمایت نشود، بقیه کشور از آن حمایت خواهند کرد. او ضمنا خاطرنشان کرد که رئیسجمهور پذیرای ایدهها و پیشنهادهای دیگر در مورد نحوه پرداخت یا ساختار طرح است و گفت: «شما در این طرح پیشنهادی رویكردی را میبینید که از لحاظ اقتصادی ضروری است و در سراسر كشور مزایای فوقالعادهای برای مردم فراهم میآورد و بر اساس ایدههای پارتیزانی که از قدیم در خارج و داخل واشنگتن مورد حمایت بودند، بنا شده است. بنابراین گفتوگوهای ما از فردا به این سمت سوق خواهند یافت.»
© The Independent