سفر بشار اسد، رئیس جمهور روسیه به تهران و حضور نداشتن اعضا و وزیر امور خارجه ایران در جلسه ملاقات وی با رهبر ایران نه تنها موجب آشفتگی در هیات دولت و نظام سیاسی ایران شد، بلکه موجب توقیف روزنامه قانون نیز شد.
روزنامه قانون با انتشار عکسی از دیدار اسد و آیت الله خامنه ای سه شنبه ۷ اسفند گزارشی از این دیدار با تیتر «مهمان ناخوانده» ارائه کرد که همین تیتر موجب توقیف آن شد. روزنامه قانون پیشتر نیز در سالهای ۹۳ و ۹۵ توقیف شده بود و این بار طبق ابلاغ نامه دادسرای فرهنگ و رسانه مورد تذکر قرار گرفت. در این ابلاغیه آمده است: «طبق ماده ۵۷۶ قانون مجازات اسلامی برای پیشگیری از وقوع جرم، توقیف موقت خواهد بود.»
شورای سردبیری این روزنامه در بیانیهای کوتاه اعلام کرد: «بنا به اعلام دادسرای فرهنگ و رسانه تهران در شماره ۱۲۳۸ مورخ ۷ اسفند ۹۷ با تیتر «مهمان ناخوانده» كه مربوط به حضور بشار اسد در تهران بود جهت پیشگیری از وقوع جرم تا اطلاع ثانوی توقیف شد.»
میرا قربانیفرد، سردبیر روزنامه قانون، در حساب توئیتر خود از تعطیلی این روزنامه خبر داد و در مصاحبه ای با خبرگزاری ایرنا گفت: «ساعتی پیش حکمی از سوی دادسرای فرهنگ و رسانه به روزنامه رسید مبنی براینکه این نشریه با توجه به پیشگیری از وقوع جرم تا اطلاع ثانوی توقیف می باشد. فعلا با ابلاغیهای که از سوی دادسرای فرهنگ و رسانه به دست مسوولان این نشریه رسیده است ما از چهارشنبه روزنامه منتشر نخواهیم کرد.»
قربانی فر در عین حال خاطرنشان کرد در حکم ابلاغی به روزنامه آمده است که «طبق ماده ۵۷۶ قانون مجازات اسلامی، برای پیشگیری از وقوع جرم، روزنامه قانون توقیف موقت شده و از چهارشنبه هشتم اسفند اجازه انتشار ندارد.
سردبیر روزنامه قانون اظهارداشت: «بنا براعلام دادسرای فرهنگ و رسانه این نشریه ازطرفی براساس تبصره 2 ماده 5 قانون مطبوعات مبنی براینکه « مصوبات شورای عالی امنیت ملی برای مطبوعات لازمالاتباع است. در صورت تخلف ، دادگاه میتواند نشریه متخلف را موقتاً تا دوماه توقیف و پرونده را خارج از نوبت رسیدگی کند»، توقیف شده است.»
در صفحه اول شماره ۱۴۲۸ این روزنامه روتیتر«بشار اسد در سفری ناگهانی به تهران با مقامات عالی ایران دیدار کرد» در خصوص این گزارش دیده می شود. این اولین سفر بشار اسد به ایران از سال ۲۰۱۱ یعنی همزمان با آغاز جنگ داخلی روسیه بود و وی طی این سفر در ملاقاتهای جداگانه با رهبر جمهوری اسلامی ایران، علی خامنه ای و حسن روحانی، رئیس جمهور ایران دیدار کرد.
میرا قربانی فر، سردبیر روزنامه قانون، در توئیت دیگری با کنایه به قربانی شدن این روزنامه در آشفتگی سیاسی پس از استعفای جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نوشت: «تو فیلم آژانس شیشه ای ،جایی وسط دعوای اون وری ها و این وری ها، همسر عباس کنار در کرکره ای آژانس و با اون لهجه مشهدی یه دیالوگ میگه که "مو که میدوونوم، ایی وسط گوشت قربونی عباس مونه"! از صبح این دیالوگ مدام تو گوشم تکرار میشه و تکرار میشه!»
برخورد و سانسور رسانه ها در جمهوری اسلامی ایران ید طولایی دارد و از جمله شعارهای انتخاباتی هر نامزد ریاست جمهوری است. حسن روحانی نیز در زمان کاندیداتوری خود خبر از تعهد به حق آزادی رسانه و دموکراسی داد و در نمایشگاه مطبوعات اعلام کرد: «آیا از قلم شکسته و دهان بسته کاری ساخته است؟ بگذاریم در این جامعه آزادی باشد و بگذاریم آزادی مسئولانه باشد.» ولی وی موفق به پیشگیری توقیف رسانه ها و شبکه های اجتماعی نشد. هرچند پس از فیلتر تلگرام در سال ۹۷ در سخنرانی های خود از بسته شدن منبع درآمد بسیاری از جوانان گلایه کرد.
در گزارش سالانه سازمان گزارشگران بدون مرز، ایران رتبه ۱۶۴ از میان ۱۸۰ کشور را در سال ۲۰۱۸ میلادی در خصوص آزادی رسانه کسب کرد که تنها یک ردیف از سال قبلش یعنی ۲۰۱۷ بالاتر بوده. ایران با بازداشت بیش از ۲۰ خبرنگار و ۵۰ شهروند خبرنگار از سال ۹۶ تا کنون، جزو ۵ کشور دنیاست که عنوان بزرگترین زندان برای خبرنگاران را به خود اختصاص داده است.
گفتنی است بیش از ۱۰۰ نشریه طی دو دهه گذشته در ایران توقیف شده اند.