قطر: دلیلی برای عادی‌سازی مناسبات با سوریه وجود ندارد

وزیر خارجه قطر: «فعلا راه‌حلی که برای مردم سوریه قابل‌قبول باشد در افق دیده نمی‌شود»

شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر خارجه قطر- KHALED DESOUKI / AFP

به دنبال اعلام پیروزی بشار اسد در انتخابات ریاست جمهوری سوریه، وزارت خارجه قطر اعلام کرد که این کشور قصد ندارد مناسباتش را با دمشق عادی کند.

این چهارمین بار است که بشار اسد در انتخابات پیروز می‌شود. ‌نیروهای مخالف دولت سوریه و نیز کشورهای غربی، انتخابات هفته گذشته سوریه را نمایشی خوانده‌اند.

رویترز می‌نویسد که قطر و چند کشور منطقه‌ای دیگر، از جمله عربستان سعودی، در یک دهه جنگ داخلی سوریه از شورشیان مخالف دولت حمایت کردند. پس از آن که اسد تسلط خود را بر بیشتر بخش‌های کشور به دست آورد، برخی کشورها، مانند امارات متحده عربی، خواستار عادی‌ کردن روابط خود با سوریه شدند.

شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر خارجه قطر، در مصاحبه‌ با تلویزیون العربی، مستقر در بریتانیا، گفت:‌ «فعلا راه‌حلی که برای مردم سوریه قابل‌قبول باشد در افق دیده نمی‌شود… رویکرد و رفتار دولت سوریه تغییر نکرده است.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

او گفت: «در حال حاضر انگیزه‌ای برای احیای روابط با حکومت سوریه نداریم. حکومت سوریه علیه مردم خود جنایت می‌کند.»

دولت سوریه گفته است که انتخابات روز چهارشنبه ثابت کرد که جنگ موجب از کار افتادن کشور نشده است. جنگ داخلی در سوریه صدها هزار نفر را کشته و ۱۱ میلیون نفر از جمعیت این کشور را آواره کرده است.

کشورهای عرب حوزه خلیج فارس در سال ۲۰۱۲ و پس از آن که حکومت سوریه تظاهرات مردمی را سرکوب کرد، سفارتخانه‌های خود را در دمشق بستند.

امارات متحده عربی در اواخر ۲۰۱۸ سفارتخانه خود را در دمشق بازگشایی کرد. هدف از آن اقدام، مقابله با نفوذ کشورهای غیرعرب، مانند ایران و ترکیه، در سوریه بود. جمهوری اسلامی ایران در کنار نیروهای روسیه از اسد، ‌و ترکیه از شورشیان مخالفت دولت سوریه، حمایت می‌کنند.

امارات در سوریه کاردار دارد و عمان، از معدود کشورهای عرب است که مناسبات دیپلماتیک خود را با دمشق حفظ کرده است و در سال ۲۰۲۰ سفیر خود را به آنجا فرستاد.

وزیر خارجه قطر در سفر هفته گذشته خود به لیبی، گفت که دوحه قصد دارد به زودی سفارتخانه‌اش را در طرابلس بازگشایی کند.

با دوپاره شدن لیبی میان حکومت‌های رقیب، قطر نیز مانند بسیاری از کشورهای دیگر، در سال ۲۰۱۴ سفارتخانه خود را در طرابلس بست.

در تابستان گذشته و در پی پایان درگیری‌ها در لیبی، طرف‌های رقیب با تشکیل یک حکومت وحدت ملی جدید برای متحد کردن موسسات و هموار کردن مسیر برگزاری انتخابات در ماه دسامبر، توافق کردند.