کمیته مشترک واکسیناسیون و ایمنسازی بریتانیا اعلام کرد تزریق واکسن کرونا به همه کودکان ۱۲ تا ۱۵ ساله را ضروری نمیداند. این نهاد علمی مشاور وزارت بهداشت بریتانیا توصیه کرده است به کودکانی که در این بازه سنی قرار دارند، تنها درصورتی واکسن کرونا تزریق شود که بهدلیل ابتلا به بیماری زمینهای در گروههای پرخطر کرونا قرار میگیرند و یا با فردی از گروههای در معرض خطر و آسیبپذیر زندگی میکنند.
به گزارش اسکاینیوز، علت این تصمیم، نبود شواهد کافی برای اثبات مزایای بیشتر واکسن کرونا در مقابل خطرهای ناشی از آن برای کودکان، عنوان شده است.
آدام فین، متخصص کودکان در دانشگاه بریستول و عضو کمیته مشترک واکسیناسیون و ایمنسازی بریتانیا، گفت: «علت این موضوع آن است که کرونا در کودکان نسبتبه بزرگسالان سرایتپذیری کمتری دارد و خطر ابتلای آنان به بیماری حاد کووید-۱۹ بسیار پایین است.»
به گفته او، برخلاف ویروسهای دیگر مانند آنفلوانزا، ویروس عامل کووید-۱۹ کمتر از بزرگسالان کودکان را آلوده میکند، آنها درموارد کمتری بیمار میشوند و خطر بیماری برایشان فوقالعاده پایین است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این متخصص در پاسخ به سوالی در رابطه با واکسیناسیون کودکان با هدف جلوگیری از انتقال گسترده ویروس کرونا از طریق آنان به دیگران، گفت: «اگر واکسیناسیون برای خود کودکان فایدهای نداشته باشد، نمیتوانیم فقط بهخاطر منفعتی که این کار برای بزرگسالان دارد، به کودکان هم واکسن بزنیم.»
ندیم زهاوی، مسئول برنامه واکسیناسیون کرونا در دولت بریتانیا، روز دوشنبه، ۲۸ تیرماه، در مجلس عوام بریتانیا اعلام کرد که بنا به توصیه کمیته مشترک واکسیناسیون و ایمنسازی بریتانیا کودکان ۱۲ تا ۱۵ ساله تنها درصورت ابتلا به مشکلاتی ازجمله اختلالات عصبی شدید، سندرم داون، ناتوانی شدید چندگانه در یادگیری و یا ضعف سیستم ایمنی بدن، باید واکسن کرونا دریافت کنند. همچنین اگر کودکان این بازه سنی با کسی زندگی میکنند که به ضعف سیستم ایمنی دچار است، میتوانند واکسن دریافت کنند.
در حال حاضر در بریتانیا به نوجوانان ۱۶ تا ۱۸ ساله نیز درصورت ابتلا به بیماری زمینهای یا زندگی کردن با افراد آسیبپذیر، واکسن کرونای فایزر-بیونتک تزریق میشود.
این تصمیم متخصصان بریتانیایی در حالی است که در کشور اسرائیل، واکسن فایزر به همه افراد بالای ۱۲ سال ارائه میشود.