جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا که در دو روز اخیر درباره پیشروی سریع شورشیان طالبان در افغانستان سکوت اختیار کرده بود، پس از تصرف کاخ ریاستجمهوری افغانستان در کابل به دست طالبان نیز کلمهای بر زبان نیاورده است.
بایدن که در هفتههای اخیر بارها از تصمیم خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در تاریخ ۱۱ اوت دفاع کرده است، با نزدیک شدن طالبان به پایتخت افغانستان با اعزام پنج هزار نیروی آمریکایی به منظور اطمینان از خروج امن پرسنل و دیپلماتهای آمریکایی از کابل موافقت کرد.
گزارشها حاکی از آن است که رئیسجمهور آمریکا در تعطیلات طولانی آخر هفته در کمپ دیوید به سر میبرد.
بسیاری از جمهوریخواهان که به شدت سیاست خارجی جو بایدن به ویژه سیاست دولت او درباره افغانستان را زیر سئوال بردهاند، این پرسش را در رسانهها و شبکههای اجتماعی مطرح کردهاند که «جو بایدن کجاست؟»
آنها میگویند، «افغانستان زیر و رو شده، آمریکا در بحران است و بایدن به تعطیلات رفته است؟!»
در همین حال تصویری از مقایسه وضعیت سفارت آمریکا در کابل در سال ۲۰۲۱ و سایگون، پایتخت ویتنام جنوبی در سال ۱۹۷۵ در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
کابوس سایگون پس از آن آغاز شد که در سال ۱۹۷۵ نمایندگان آمریکا و ویتنام شمالی به طور رسمی در پاریس توافق پایان جنگ امضاء کردند. آمریکا پذیرفت در مدت دو ماه ۲۳ هزار نیرو را از ویتنام خارج کند. اما کمتر از سه ماه بعد، نیروهای ویتنام شمالی به شهرهای ویتنام جنوبی هجوم بردند و سه هفته بعد، سایگون سقوط کرد. تصاویری که در شبکههای اجتماعی منتشر شده، یک هلیکوپتر بر بام سفارت آمریکا در سایگون در سال ۱۹۷۵ برای خارج کردن ۱۱ نیروهای آمریکایی را با هلیکوپتری که بر بام سفارت آمریکا در کابل در سال ۲۰۲۱ پرواز میکند، مقایسه کرده است.
جو بایدن کمتر از چهل روز قبل در یک کنفرانس خبری گفته بود به هیچ وجه تجربه سایگون تکرار نخواهد شد.