افرادی که واکسن ضد کرونای سینوواک را دریافت کردهاند در مقایسه با افرادی که واکسن فایزر را تزریق کردهاند بیشتر احتمال دارد دچار یکی از عوارض جانبی واکسن که نوعی از بیحسی عضلات صورت است شوند.
بر اساس مطالعه انجامشده جدید در هنگکنگ، خطر فلج بل، نوعی فلج صورت، پس از واکسن سینوواک بیشتر است. به گزارش رویترز، منتشرکنندگان این گزارش با اعلام این موضوع گفتهاند: «اثرات مفید و محافظتی واکسن غیرفعال کووید-۱۹ بسیار بیشتر از خطر این عارضه جانبی است که خودبهخود رفع میشود.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در این مطالعه که در نشریه علمی The Lancet درباره بیماریهای عفونی منتشر شد، ۲۸ مورد فلج بل پس از تزریق واکسن سینوواک ثبت و بررسیشده است. این آمار در میان تقریباً ۴۵۲ هزار فرد دریافتکننده اولین دوز این واکسن بوده است. موارد مشاهدهشده از این نوع فلج موقت صورت در میان افرادی که واکسن فایزر را دریافت کرده بودن ۱۶ مورد در میان ۵۳۷ هزار بود.
بر اساس این مطالعه، «یافتهها نشان میدهد خطر کلی فلج بل بعد از دریافت واکسن کرونا افزایش مییابد» اما دلیل آن مشخص نیست و نیاز به تحقیقات بیشتر دارد.
لیو پیچنگ، نماینده سینوواک در واکنش به این گزارش گفت: «فلج بل بعد از واکسیناسیون نادر است و اکثر علائم خفیف بوده و خودبهخود بهبود مییابد.»
فلج صورت بل، بیماری یا وضعیتی است که بهخودیخود برطرف میشود و هیچ اثر مضر طولانیمدت بر سلامت فرد ندارد.
مقامات سازمان بهداشت جهانی و سازمان دارویی اتحادیه با اشاره به فواید گسترده واکسیناسیون کرونا و احتمال اندک عوارض پس از تزریق، از همه خواستهاند تا در صورت دسترسی به واکسن در دریافت آن خودداری نکنند.
پیشازاین عوارضی نظیر لخته شدن خون باعث شده بود در چندین مورد کشورها انجام واکسیناسیون را برای مدت کوتاهی متوقف کنند.