ایران به درخواست طالبان صادرات سوخت به افغانستان را از سر گرفت

جمهوری اسلامی ایران بارها میزبان طالبان بوده است

طالبان از ایران خواسته به صادرات سوخت ادامه دهد-عکس از آنا

یک مقام جمهوری اسلامی ایران به خبرگزاری رویترز گفت، ایران چند روز پس از درخواست طالبان صادرات سوخت به افغانستان را از سر گرفته است. حسن نصرالله، رهبر حزب‌الله نیز اعلام کرده که نخستین محموله سوخت از ایران به زودی به دست این گروه شبه‌نظامی می‌رسد و محموله دوم نیز در راه است. 

طالبان یکشنبه هفته گذشته به موازات اجرای تصمیم جو بایدن مبنی بر خروج همه نیروهای آمریکایی از افغانستان، کابل پایتخت این کشور را تصرف کرد.

مقامات جمهوری اسلامی همواره خواستار خروج نیروهای آمریکایی از منطقه بوده‌اند و بارها طالبان در تهران میزبانی کرده‌اند.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

به گزارش رویترز، ایران از چند روز قبل صادرات سوخت به افغانستان را از سر گرفته و این اقدام بنا بر درخواست طالبان انجام شده است. بهای هر تن گازوئیل در افغانستان در هفته گذشته به ۹۰۰ دلار رسید و طالبان از ایران خواست مرزها را برای واردات سوخت باز نگهدارد.

بخشی از مردم افغانستان با خودرو از افغانستان فرار می‌کنند و همین امر به افزایش بهای سوخت دامن زده است. همچنین مردم افغانستان در هراس از بازگشت کابوس طالبان روزهاست در اطراف فرودگاه کابل جمع شده‌اند تا راهی برای فرار از طالبان بیابند. طالبان می‌گوید به دنبال ایجاد امارات اسلامی است.

رویترز به نقل از حمید حسینی، سخنگو و عضو هیات‌مدیره اتحادیه محصولات پتروشیمی گزارش داده که طالبان در پیامی به ایران اعلام کرده که به صادرات سوخت ادامه دهد.

بنابراین گزارش طالبان مالیات واردات سوخت از ایران را تا ۷۰ درصد کاهش داده است. صادرات سوخت یکی از مهمترین صادرات ایران به افغانستان به‌شمار می‌رود. در فاصله می ۲۰۲۰ تا می ۲۰۲۱، قبل هجوم دوباره طالبان به افغانستان، ایران ۴۰۰ هزار تن سوخت به این کشور صادر کرده است.

مقامات جمهوری اسلامی در آبان ۱۳۹۸ به یکباره بهای سوخت را برای مردم ایران سه برابر کردند. به دنبال این اقدام معترضان به خیابان‌‌ها‌ آمدند. اما حکومت با قطع اینترنت و قطع ارتباط مردم ایران با جهان به مدت یک هفته به خشن ترین شیوه اعتراضات را سرکوب کرد. رویترز اعلام کرده که در جریان سرکوب اعتراض‌های مردمی آبان ۱۳۹۸، هزار و ۵۰۰ نفر کشته شدند.

بیشتر از جهان