ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، با تهدیدی که چندان در لفافه نبود، سکوتش در مورد اعطای جایزه صلح نوبل به دمیتری موراتف، روزنامهنگار روس، را شکست.
آقای پوتین روز چهارشنبه در پاسخ به این سوال که آیا قول میدهد به موراتف انگ عامل بیگانه بودن زده نشود، گفت: «اگر قانون روسیه را زیر پا نگذارد و اگر خودش بهانهای دست ما ندهد که او را عامل بیگانه بخوانیم، این کار را نخواهیم کرد.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
رئیسجمهوری روسیه در مصاحبه با هدلی گمبل از شبکه سیانبیسی در رویداد هفته انرژی روسیه در مسکو گفت که اگر موراتف «از جایزه صلح نوبل سپری بسازد که پشت آن پنهان شود و قانون روسیه را زیر پا بگذارد، آنوقت به معنی آن است که بهعمد این کار را کرده است تا به دلایل دیگری توجه افکار عمومی را به خود جلب کند.» او افزود که همه فارغ از دستاوردهایشان، باید به قانون روسیه پایبند باشند.
پوتین، رئیسجمهوری، امروز در مسکو به من گفت اگر دمیتری موراتف، برنده جایزه صلح نوبل، قانون روسیه را رعایت کند، به او انگ عامل بیگانه بودن زده نمیشود.
ــ هدلی گمبل(HadleyGamble _@) ، ۱۳ اکتبر ۲۰۲۱
Nobel Peace Prize winner Dmitry Muratov won't be branded a 'foreign agent' if he follows Russian law, President Putin tells me in Moscow today pic.twitter.com/GPfKduiygE
— Hadley Gamble (@_HadleyGamble) October 13, 2021
روسیه طبق قانون جنجالی مصوب سال ۲۰۱۲، با هدف گرفتن نهادهای غیردولتی به بسیاری از این افراد و نهادها انگ «عامل بیگانه» زد و بدین ترتیب، آنها را به افشای منابع مالیشان واداشت. در ماههای اخیر، دولت این کشور با استفاده از این قانون روزنامهنگاران و خبرگزاریها را زیر فشار گذاشته است.
البته موراتف اعلام کرده که مرعوب دولت روسیه نشده است. او در مصاحبه با خبرگزاری اینترفکس گفت: «حکومت میتواند هر کاری بخواهد بکند، ولی ما این جایزه را میپذیریم و آن را رد نمیکنیم.»
او افزود که بوریس پاسترناک نیست، نویسنده دوره شوروی سابق که در سال ۱۹۵۸ زیر فشار حکومت روسیه مجبور شد جایزه نوبل ادبیات را نپذیرد.
اوایل ماه جاری، موراتف و ماریا رسا، روزنامهنگار فیلیپینی، به پاس تلاشهایشان برای صیانت از آزادی بیان، بهطور مشترک برنده جایزه پرافتخار صلح نوبل شدند. کمیته نوبل به مشارکت این دو نفر در دفاع از این آرمان «در جهانی که در آن روزبهروز عرصه بر دموکراسی و آزادی رسانهها تنگتر میشود» اشاره کرده بود.
موراتف سردبیر پرمخاطبترین روزنامه مستقل روسیه، نووایا گازتا، این جایزه را به شش روزنامهنگار این روزنامه که بهدلیل تهیه گزارش درباره اقدامهای افراطی حکومت روسیه به قتل رسیدهاند، تقدیم کرد.
© The Independent