وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران بار دیگر وعده داد که مذاکرات هستهای با ۱+۴ «به زودی از سر گرفته خواهد شد.»
حسین امیرعبداللهیان روز شنبه، اول آبان، در دیدار با دبیرکل جدید سازمان همکاری اقتصادی (اکو)، با اشاره به گفتوگوهای اخیر با اتحادیه اروپا در تهران و ادامه آن در بروکسل، گفت که به زودی مذاکرات هستهای از سر گرفته خواهد شد.
میخائیل اولیانوف نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین در واکنش به این اظهارات امیرعبداللهیان در توییتی نوشت: زود... آیا کسی میداند معنی «بهزودی» از لحاظ عملی چیست؟
“Soon”. Does anybody know what it can mean in practical terms? https://t.co/mlae6iGFMp
— Mikhail Ulyanov (@Amb_Ulyanov) October 23, 2021
انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگکننده مذاکرات احیای برجام، به همراه هیئت اتحادیه اروپا روز پنجشنبه ۲۲ مهرماه با علی باقری کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، دیدار و گفتوگو کرد.
نشریه پولیتیکو در گزارشی سفر انریکه مورا و هیئت اتحادیه اروپا به تهران را برای متعهد کردن دولت جدید جمهوری اسلامی ایران به ازسرگیری مذاکرات احیای برجام، ناموفق ارزیابی کرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این نشریه به نقل از یک مقام ارشد اروپایی نوشت که اتحادیه اروپا نتوانسته است ایران را به از سرگیری مذاکرات وین متعهد کند و «ایران هنوز برای شرکت در مذاکرات وین آماده نیست.»
جمهوری اسلامی ایران و آمریکا با هماهنگی اتحادیه اروپا و سایر اعضای توافق موسوم به «برجام» تاکنون در پایتخت اتریش شش دور مذاکره غیر مستقیم داشتهاند، اما به دلیل برگزاری انتخابات در ایران و تشکیل دولت جدید، آن مذاکرات در خرداد ماه متوقف شد.
ایالات متحده آمریکا بارها هشدار داده است که اگر ایران مسیر دیپلماسی را تغییر دهد، آمریکا گزینههای دیگری را پیگیری خواهد کرد.
چهارشنبه ۲۲ مهرماه، آنتونی بلینکن در یک نشست خبری مشترک با همتایان اسرائیلی و اماراتی خود در واشنگتن گفت: «در حال نزدیک شدن به نقطهای هستیم که بازگشت به توافق هستهای دیگر منافع آن را حاصل نخواهد کرد.»
جمهوری اسلامی ایران بارها به «وقتکشی در مذاکرات» به منظور تقویت برنامه هستهای خود متهم شده است.
روز سهشنبه ۱۹ اکتبر، گیلعاد اِردان، نماینده اسرائیل در سازمان ملل، در یک سخنرانی در نشست شورای امنیتِ آن نهاد بینالمللی گفت که ایران از روند مذاکرات برای «خرید زمان» استفاده میکند تا بتواند اورانیوم را در سطح «نزدیک به تسلیحاتی» غنیسازی کند، و به میزانی از دانش هستهای دست یابد که دیگر «قابل بازگشت» نباشد.