محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، از تذکر علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی به نمایندگان برای رسانهای کردن یک موضوع پیش از اثبات جرم خبر داد و گفت او از نمایندگان خواسته که این اقدام خود را جبران کنند.
قالیباف در آغاز نشست علنی امروز چهارشنبه، ۱۲ آبان، گفت:«ایشان در حاشیه نامهای که در آن به رسانهای شدن گزارش یکی از کمیسیونهای مجلس پیش از بررسی و صدور حکم در دادگاه صالحه اعتراض شده است مرقوم فرمودهاند که شکایت به جا است نباید پیش از اثبات جرم موضوع را رسانهای میکردند. دنبال کنید و به نحوی جبران شود.»
خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، گزارش داده که اشاره علی خامنهای به گزارش کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در مورد پرونده بورسیهها بوده است.
براساس این گزارش، به دنبال قرائت گزارش کمیسیون اصل ۹۰ در باره پرونده بورسیهها که نام تعدادی از متهمان در آن ذکر شده بود، این افراد در نامهای با اشاره به اینکه دادگاه هنوز حکمی برای آنان صادر نکرده، از مطرح شدن نام خود پیش از صدور حکم دادگاه انتقاد کردهاند.
علی خامنهای در حالی از نمایندگان خواسته که در این مورد خاص، نباید پیش از اثبات جرم، موضوع را رسانهای میکردند که رسانههای تحت نظر مستقیم او، از جمله صدا و سیمای جمهوری اسلامی و روزنامه کیهان، در روالی عادی و مکرر، بسیاری از فعالان سیاسی و مدنی را بدون آنکه در هیچ دادگاهی محکوم شده باشند، به انواع اتهامات متهم میکنند.
رهبر جمهوری اسلامی نه تنها به چنین رویهای اعتراض نکرده و مانع تکرار آن نشده، بلکه در موارد متعددی خود با اشارات مستقیم و غیر مستقیم، اتهامات سنگین و اثبات نشدهای را متوجه مخالفان و منتقدان خود کرده است.
با این همه، محمد باقر قالیباف در باره تذکر اخیر علی خامنهای به نمایندگان مجلس گفت: « به نظر میرسد این تذکر که حاکی از توجه به حقالناس است نه فقط برای همکاران اینجانب در مجلس، بلکه برای همه صاحبان رسانهها و تریبونها مخصوصا تریبونهای رسمی و همچنین همه فعالان عرصههای اجتماعی و رسانهای میتواند فصلالخطاب قرار گیرد و نشان میدهد تا زمانی که جرمی به اثبات نرسیده است ذکر اسامی افراد مجاز نیست.»
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
او گفت: «به نوبه خود از همه همکارانم میخواهم ضمن جبران گذشته در گزارشات کمیسیونها، نطقها و تذکرها نسبت به رعایت این رهنمود جدی باشند و امیدوارم دیگر تریبونها و رسانههای رسمی و غیررسمی کشور و همچنین فعالان رسانهای که خود را ملتزم به رعایت رهنمودهای رهبر انقلاب میدانند نیز در رعایت این مسئله کوشا باشند.»
به نظر میرسد علی خامنهای حساسیتی ویژه بر روی پرونده موسوم به بورسیهها دارد که به اعطای غیرقانونی امتیازاتی به برخی افراد مربوط میشود. او پیش از این نیز در چند مورد، به صراحت از نحوه رسیدگی به این پرونده و رسانهای شدن آن انتقاد کرده بود.
به عنوان مثال، رهبر جمهوری اسلامی در روز ۱۳تیرماه ۱۳۹۴ با دفاع تلویحی از متهمان این پرونده، گفت: «یکی از غلطترین کارهایی که در این یکی دو سال اخیر اتفاق افتاد، این مسئله بورسیهها بود. اگر راست هم بود این حرف – که البته بعد تحقیق کردند، معلوم شد به آن شکل، راست هم نیست؛ آن طوری که روزنامهها با آن بازی کردند هم نبود؛ به ما گزارشهای دقیق و بر اساس بررسیها دادند – راهش این نبود که ما مسئله را روزنامهای کنیم.»
او افزود: «اینکه تعدادی برخلاف قانون یک امتیازی به دست آوردند؛ خیلی خب، راه قانونی وجود دارد: لغو کنند آن امتیاز را؛ سروصدا ندارد. جنجال درست کردن، حاشیه درست کردن است و این سم برای محیط علمی است که بایستی با آرامش کار خودش را دنبال بکند. این سم را متأسفانه افرادی بر اساس همان پایههای بینش فکری مبنی بر سیاسی کاری و سیاست بازی به کام دانشگاه کشور ریختند؛ چرا؟ علاوه بر اینکه ظلم هم شد – به خیلیها ظلم شد – هم خلاف قانون بود این کار، هم خلاف تدبیر بود این کار، هم خلاف اخلاق بود؛ آن وقت مدام دم از اخلاق هم میزنند. توبه فرمایان چرا خود توبه کمتر میکنند! این کار اخلاقی بود؟ حاشیه سازی نشود. نگذارید محیط آموزش عالی اسیر حواشی بشود»
سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، روز ۲۰ مهرماه امسال، گزارش این کمیسیون در زمینه آنچه اقدامات غیرقانونی دولتهای یازدهم و دوازدهم درخصوص دانشجویان بورسیه سالهای ۸۵ تا ۹۲ خوانده شده را قرائت کرد.
دولت محمود احمدینژاد متهم است که به سه هزار نفر از افراد نزدیک به حاکمیت به طور رانتی و غیرقانونی بورسیه تحصیل در خارج از کشور داده و این روند در دولت حسن روحانی نیز ادامه پیدا کرده است.
قرائت این گزارش، اکنون بار دیگر به مداخله مستقیم علی خامنهای در این پرونده و دستور محمد باقر قالیباف به نمایندگان برای جبران اقدام خود انجامیده است.