دانیل اورتگا برای چهارمین دوره متوالی بهعنوان رئیسجمهوری نیکاراگوئه انتخاب شد. این انتخاب در شرایطی انجام گرفت که رقبای سیاسی او پیش از رایگیری زندانی شدند و درخواستهای بینالمللی برای برگزاری انتخابات آزاد در این کشور بهجایی نرسید.
پس از اعلام نتایج انتخابات نیکاراگوئه، آمریکا تهدید کرد که این کشور را تحریم میکند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، شورای عالی انتخابات نیکاراگوئه اعلام کرد که شمارش ابتدایی آرا نشان داده است که ائتلاف ساندینیستا اورتگا با حدود ۷۶ درصد آرا پیروز شده است. این در حالی است که در ماههای منتهی به انتخاباتِ روز یکشنبه (هفتم نوامبر) کشورهای غربی و بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین نسبت به عادلانه بودن رایگیری ابراز تردید کرده بودند. این نگرانی بهاین دلیل بود که اورتگا مخالفان خود را بازداشت کرد و به ناظران اتحادیه اروپا اجازه نظارت دقیق بر روند رایگیری را نداد. خبرنگاران نیز از ورود به نیکاراگوئه منع شدند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
در پی اعلام نتایج این انتخابات و پیروزی اورتگا، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالاتمتحده گفت که کشورش با سایر دولتهای دموکراتیک همکاری خواهد کرد و آماده است که از هر ابزاری علیه کسانی که در حمایت از «اقدامات غیردموکراتیک» دولت نیکاراگوئه شریک هستند استفاده کند. تحریمهای احتمالی، محدودیتهای ویزا و اقدامهای مشابه دیگر مواردی هستند که وزیر امور خارجه ایالاتمتحده به آنها اشاره کرده است. همچنین دموکراتها در کنگره ایالاتمتحده از جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا برای تشدید فشار بر اورتگا حمایت کردند و خواستار پیگیری همکاریهای منطقهای بیشتر برای تقویت نهادهای دموکراتیک شدند. ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در یک بیانیه اورتگا را به «حبس، آزار و ترساندن مخالفان، روزنامهنگاران و فعالان سیاسی» متهم کردند.
در این بیانیه آمده است که «این انتخابات تبدیل نیکاراگوئه به یک رژیم خودکامه را کامل میکند.» کانادا، شیلی، کاستاریکا، اسپانیا و بریتانیا نیز خواستار آزادی مخالفان شدند. اما در سوی دیگر، اورتگا در سخنرانی خود به ایالاتمتحده و اروپا پاسخ داد و آنها را «امپریالیست یانکی» خطاب کرد. او خطاب به هوادارانش گفت: «آنها میخواستند در راس شورای عالی انتخابات قرار بگیرند و آرای مردم نیکاراگوئه را بشمارند. چنین چیزی دیگر در نیکاراگوئه تکرار نخواهد شد. هرگز، دیگر هرگز.»
او مخالفانش در زندان را نیز افرادی بیوطن خواند. کوبا، ونزوئلا و روسیه کشورهایی هستند که از اورتگا حمایت کردند. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت: «درخواست آمریکا از کشورهای دیگر برای به رسمیت نشناختن نتیجه انتخابات غیرقابلقبول است.»