وزارت دفاع آمریکا (DOD) فقط چند هفته با اعلام خبر [تولید] واکسنی فاصله دارد که میتواند با کوویدـ۱۹، از جمله سویههای اومیکرون و دلتا و سایر ویروسهای کرونایی مقابله کند که میلیونها نفر را در سراسر جهان به کام مرگ فرستادهاند.
به گزارش دیفنس وان (Defense One)، موسسه پژوهشی والتر رید ارتش، بزرگترین مرکز پژوهشی زیستپزشکی وزارت دفاع، پس از دو سال کار روی واکسنی موثر نه فقط در مقابل گونهها و سویههای موجود بلکه در مقابل سایر سویههای احتمالی، به موفقیت نزدیک شده است.
واکسن والتر رید، که نامش را واکسن کوویدـ۱۹ اسپایک فریتین نانوپارتیکل یا اسپیافان (SpFN) گذاشتهاند، پیشتر در سال جاری مراحل کارآزمایی روی حیوانات را با نتایج مثبت به پایان رساند. به گفته کیوان مجرد، رئیس بخش بیماریهای مسری و عفونی موسسه والتر رید، مرحله اول کارآزمایی روی انسان نیز امسال انجام شد که نتایجش مثبت بوده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
نتایج مرحله اول در دست بررسی است و این واکسن هنوز مرحله دوم و سوم کارآزماییها را پشت سر نگذاشته است.
دکتر مجرد گفت: «برای تمام تیم ما و فکر میکنم برای کل ارتش، بسیار هیجانانگیز است که به این نقطه رسیدیم.»
این موسسه اعلام کرد کارآزماییهای انسانی بیش از حد انتظار طول کشید زیرا واکسن باید روی کسانی آزمایش میشد که نه واکسن زده بودند و نه به کووید مبتلا شده بودند تا میزان اثربخشیاش تشخیص داده شود.
دکتر مجرد گفت: «با اومیکرون، واقعا هیچ راهی برای گریز از این ویروس نیست. نمیتوانید از آن اجتناب کنید. بنابراین فکر میکنم خیلی زود یا کل دنیا واکسینه خواهند شد یا مبتلا میشوند.»
او در ادامه افزود: «باید این واکسن را در محیط و موقعیت واقعی ارزیابی کنیم و سعی کنیم بفهمیم در جمعیت بسیار بزرگتر از افرادی که پیشتر واکسنی دیگر زدهاند... یا بیمارشدهاند چگونه عمل میکند.»
موسسه والتر رید هنوز نام شریک صنعتیاش که کار تولید و توزیع گستردهتر واکسن را بر عهده خواهد گرفت، اعلام نکرده است.
این موسسه پژوهشی گفت تمرکزش روی «بلندمدت» بوده است تا نه فقط به [نحوه] پیدایش اولیه سارس [SARS] بلکه به چگونگی جهش این ویروسها پی ببرد.
© The Independent