ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با تاکید بر کوتاه بودن فرصت توافق با ایران گفت: «چند هفته وقت داریم، نه چند ماه.»
اظهارات ند پرایس تکرار مواضع اخیر دیگر مقامات آمریکایی و اروپایی است که میگویند با توجه به پیشرفتهای هستهای ایران، زمان اندکی برای توافق باقی مانده است. ایران اغلب تعهدات هستهای خود را کنار گذاشته و با استفاده از سانتریفوژهای جدید در حال ذخیر اورانیوم غنیشده با خلوص ۶۰ درصد است. گامی که این کشور را به ساخت سلاح هستهای نزدیکتر میکند.
ند پرایس در کنفرانس خبری روز پنجشنبه گفت که زمان کاملا کوتاه شده و اگر به سرعت توافق انجام نشود، پیشرفتهای هستهای ایران منافع منع اشاعه برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را از بین میبرد.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
پرایس مدعی شد در این صورت «راه دیگری را در پیش خواهیم گفت.»
او البته به اینکه این مسیر چیست اشاره نکرد و با تکرار مواضع سابق خود گفت که پیشرفتهایی حاصل شده و امیدوار است در روزهای آینده به این پیشرفتها اضافه شود.
مقامات آمریکا پیشتر هم به بررسی گزینههایی دیگر اشاره کرده بودند، اما هیچگاه توضیحی در مورد این گزینههای مبهم ارایه ندادند. بسیاری از ناظران بر این باورند که ضعف دولت بایدن در قبال ایران موجب محدود شدن گزینههای آمریکا در برابر جمهوری اسلامی ایران شده است.
دور هشتم مذاکرات احیای برجام بین نمایندگان ایران، بریتانیا، فرانسه، چین، روسیه و آلمان و با حضور غیرمستقیم نمایندگان آمریکا در وین جریان دارد. اخیرا معاون وزیر امور خارجه کره جنوبی که بیش از هفت میلیارد دلار داراییهای ایران در دو بانک این کشور مسدود شده نیز به وین سفر کرده است.
چوی و علی باقری کنی، معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی روز پنجنشبه درباره آزادسازیی این داراییها گفتوگو کردند.
با این وجود ند پرایس قبلا گفته بود که تا زمانی که روی همه چیز توافق نشود، هیچ چیز توافق شده نیست و اگر تعهدات بهطور دوجانبه ازسرگرفته نشود، لغو فوری تحریمها در دستور کار نخواهد بود.
با این حال او تاکید کرده بود که لغو تحریمها در کانون مذاکرات وین قرار دارد.
دور جدید مذاکرات از روز دوشنبه آغاز شده و برخی اظهارات تایید نشده حاکی از آن است که آمریکا پایان ماه ژانویه را به عنوان مهلتی برای به سرانجام رسیدن مذاکرات تعیین کرده است.
مقامات تهران بارها تاکید کردهاند که برای مذاکره و توافق ضربالاجل نمیپذیرند. به گفته آنها در صورت لغو همه تحریمها و تضمین اعمال نشدن دوباره تحریمها، امکان توافق سریع وجود دارد. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران مدعی است که در حال حاضر مذاکرات در مسیر درستی قرار دارد.