وعده تکراری؛ استقلال و پرسپولیس تا یک ماه دیگر خصوصی می‌شوند

کارشناسان معتقدند که دولت به دلیل هواداران زیاد این دو باشگاه و دلایل امنیتی، علاقه‌ای به واگذاری آن‌ها ندارد

در واقع وزارت ورزش و جوانان برای آن که پایان مالکیت مشترک خود بر استقلال و پرسپولیس را به کنفدراسیون فوتبال آسیا گزارش دهد، این دو باشگاه را به دو وزارتخانه دیگر سپرد- جماران

مسئله خصوصی‌سازی استقلال و پرسپولیس سال‌هاست که از زبان مسئولان نظام بیان می‌شود؛ اما این بار و در پی حذف این دو تیم پرطرفدار از رقابت‌های بین‌المللی، به نظر می‌رسد فشار خارجی موثر واقع شده و وزارت ورزش ناچار است به خواسته کنفدراسیون فوتبال آسیا تن دهد. در همین رابطه، حسین قربانزاده، رئیس سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرد که زمان دقیق عرضه سهام این دو باشگاه مشخص نیست اما به فیفا اعلام شده که تا پایان فوریه انجام می‌شود.

به گزارش ایسنا، او با بیان اینکه «هر دو باشگاه صورت‌های مالی حسابرسی شده خود را تحویل سازمان خصوصی‌سازی داده‌اند»، افزود: هفته‌ای سه مرتبه با نمایندگان باشگاه‌ها، سازمان بورس و وزارت ورزش جلساتی برگزار می‌شود تا مدلی که طراحی شده که افزایش سرمایه از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم است برای دو باشگاه اتفاق بیفتد. بر این اساس مردم می‌توانند در ۱۰ تا ۲۰ درصد مردم در افزایش سرمایه دو باشگاه مشارکت کنند. پول هم به دو باشگاه می‌رود.

او پیش‌تر گفته بود که استقلال و پرسپولیس می‌خواستند با وعده ورود به بورس، ای‌اف‌سی را از حذف این دو باشگاه منصرف کنند: «مدیران این دو باشگاه برای رفع ایراد ای‌اف‌سی از ما خواستند نامه‌ای بزنیم و وعده بورسی شدن باشگاه‌ها را اعلام کنیم که ما هم همین کار را کردیم اما گویا مشکل فراتر از آن بود و متاسفانه این دو باشگاه بارها از قبل اخطار گرفته بودند.»

دلیل حذف استقلال و پرسپولیس از آسیا، بدهی‌های انباشته، مالکیت مشترک دولت بر استقلال و پرسپولیس و سرپیچی از اصول باشگاه‌داری در زمینه تیم‌های پایه عنوان شده است.

وزارت ورزش و جوانان با واگذاری صوری استقلال به وزارتخانه صمت و پرسپولیس به وزارتخانه اقتصاد و دارایی می‌خواست به ای‌اف‌سی اعلام کند که وزارت ورزش مالک آن‌ها نیست؛ اما به نظر می‌رسد کنفدراسیون فوتبال آسیا این بار سندسازی را نپذیرفته است.

در واقع وزارت ورزش و جوانان برای آن که پایان مالکیت مشترک خود بر استقلال و پرسپولیس را به کنفدراسیون فوتبال آسیا گزارش دهد، این دو باشگاه را به دو وزارتخانه دیگر سپرد. کنفدراسیون فوتبال آسیا در ارائه دلایل لغو مجوز حرفه‌ای و حذف استقلال و پرسپولیس از لیگ قهرمانان آسیا، در کنار بدهی‌های انباشته شده آن‌ها، به مالکیت مشترک دو باشگاه نیز اشاره کرده بود. بعید به نظر می‌رسد که انتقال مالکیت استقلال و پرسپولیس به وزارتخانه‌های دیگر بتواند ای‌اف‌سی را متقاعد کند

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

وزارت صمت در لیگ برتر و لیگ‌های دیگر تیم‌های پرشماری دارد. تیم‌های صنعتی نظیر فولاد مبارکه سپاهان، فولاد خوزستان و بسیاری دیگر از تیم‌ها در مدارکی که به ای‌اف‌سی (کنفدراسیون فوتبال آسیا) ارائه می‌دهند خصوصی هستند، اما در واقع زیرمجموعه وزارت صمت محسوب می‌شوند.

وزارتخانه دیگری که در فوتبال ایران باشگاه‌داری می‌کند، وزارت نفت است که فقط در لیگ برتر، دو تیم صنعت نفت آبادان و نفت مسجد سلیمان را دارد. مالکیت مشترک هر کدام از این تیم‌ها از منظر قوانین فوتبال پذیرفته شده نیست.

پیش‌تر اعلام شده بود استقلال و پرسپولیس به دلیل ورشکستگی و بدهی‌های کلان، شرایط حضور در بورس را ندارند؛ اما حالا به نظر می‌رسد که دولت پس از فشار از کنفدراسیون فوتبال آسیا، در حال آماده‌سازی فروش بخشی از سهام این دو باشگاه است.

اگرچه بسیاری از کارشناسان معتقدند که دولت به دلیل هواداران زیاد این دو باشگاه و دلایل امنیتی ناشی از آن، علاقه‌ای به واگذاری آن‌ها ندارد.