افراد فلج می‌توانند با کمک ایمپلنت نخاعی راه بروند

این ایمپلنت عضلات را با تکانه‌های الکتریکی شبیه به عملکرد مغز تحریک می‌کند

به لطف ایمپلنت (کاشت) جدیدی که در یک آزمایش‌ بالینی در حال انجام در دست بررسی است، سه بیمار دچار فلج کامل توانستند حرکات جسمی‌شان را به‌سرعت بازیابند.

پژوهشی جدید نشان داده است که این ایمپلنت جدید نخاع را با جریان برق تحریک و ظرف چند ساعت پس از شروع درمان، حرکات بدن بیمار را احیا می‌کند.

این ایمپلنت عضلات را با تکانه‌های الکتریکی شبیه به عملکرد مغز تحریک می‌کند و این ظرفیت نهفته را دارد که به درمان‌هایی جدید برای افرادی که نخاعشان به‌شدت لطمه دیده است و برای ایستادن، راه رفتن یا ورزش مشکل دارند، منجر شود.

ایمپلنت‌های ویژه هر بیمار می‌تواند نقاط خاصی از بدن را تحریک کند و به بیمار امکان دهد به‌رغم آسیب‌های نخاعی شدید، حرکات جسمی گوناگونی داشته باشد. این یافته‌ها روز دوشنبه در نشریه «نیچر مدیسین» منتشر شد. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

هرچند تحریک الکتریکی بازیابی حرکات بدنی افرادی که نخاعشان لطمه دیده، گزینه درمانی امیدوارکننده‌‌ای است، به گفته پژوهشگران، این روش‌ها تاکنون بیشتر با استفاده مجدد از فناوری‌هایی که در اصل برای تسکین درد طراحی شده، همراه بود. 

این دانشمندان از جمله اندریاس روالد، از موسسه فدرال فناوری سوییس «ایی‌پی‌اف‌ال» (Swiss Federal Institute of Technology) گفتند این دستگاه‌های تحریک الکتریکی که تغییر کاربری داده‌اند نمی‌توانند تمام اعصاب نخاع را که با حرکات پا و تنه مرتبط‌ند، تحریک کنند.

دانشمندان در ادامه افزودند که در نتیجه، این‌گونه فناوری‌های مرتبط با سلسله اعصاب بهبود تمام عملکردهای حرکتی را محدود می‌کنند. 

در این پژوهش‌ جدید، دانشمندان یک الکترود باله‌مانند جدید طراحی کردند که تمام اعصاب نخاع مرتبط با حرکات پا و بالاتنه را هدف قرار می‌دهد.

جاسلین بلاک، نویسنده این پژوهش از موسسه ایی‌پی‌اف‌ال، با انتشار بیانیه‌ای، گفت: «بنابراین ما یک رشته الکترود کاملا جدید تولید کردیم که پهن‌تر و بلندتر است. می‌توانیم این رشته الکترود را درست زیر ستون قفرات و روی نخاع پیوند بزنیم.»

دکتر بلاک افزود: «با این فناوری می‌توانیم به ناحیه وسیع‌تری از نخاع دسترسی پیدا کنیم تا نه تنها عضلات پا بلکه ماهیچه‌های بالاتنه را هم تحریک کنیم.»

آن‌ها با استفاده از تجزیه‌وتحلیل‌های رایانه‌ای که می‌تواند به پژوهشگران کمک می‌کند باله‌های الکترودی برای هر فرد در جای دقیق قرار دهند و برنامه‌های تحریک عصبی را برای هر بیمار برحسب فعالیتش تنظیم می‌کند، استفاده از این فناوری جدید را مطابق با وضعیت خاص هر بیمار تعریف می‌کنند. 

دانشمندان در این پژوهش نوشتند: «ما همچنین نرم‌افزاری ابداع کردیم که از پیکربندی سریع برنامه‌های تحریک [الکتریکی] مرتبط با فعالیت پشتیبانی می‌کند که فعال‌سازی طبیعی سلول‌های عصبی حرکتی را بازتولید می‌کند.»

گرگوار کورتین، یکی دیگر از نویسندگان این پژوهش از ایی‌پی‌اف‌ال، ضمن اشاره به اینکه عملکرد این فناوری جدید شبیه کار مغز در فعال‌سازی نخاع است، توضیح داد: «ما یک رایانه کوچک داریم که بیماران می‌توانند آن را با خود حمل کنند و مولد عمل تحریک [عصبی] است و آن را با حرکت مداوم تنظیم و هماهنگ می‌کند.»

دانشمندان با استفاده از این روش بهینه‌سازی‌شده نشان داده‌‌اند که می‌توان راه رفتن مستقل و بدون کمک و دیگر فعالیت‌های حرکتی از جمله دوچرخه‌سواری و شنا را به‌سرعت و ظرف یک روز احیا کرد.

در این پژوهش، این روش روی سه بیمار- همگی مرد و بین ۲۹ تا ۴۱ ساله- که فلج کامل بودند، آزمایش شد.

در این پژوهش آمده است که با درمان‌های توانبخشی بیشتر، بیماران می‌توانند این فعالیت‌ها را در گروه‌های خود هم انجام دهند.

دانشمندان معتقدند این آزمایش‌ بالینی در حال انجام بر اثربخشی بالای روش‌های استفاده از دستگاه‌های ویژه و خاص هر شخص برای تحریک نخاع مهر تایید می‌زند.  

هرچند به گفته پژوهشگران پیش از عرضه این ایمپلنت‌ها در خارج از محدوده آزمایشگاه و آزمایش‌های بالینی، کار بسیار بیشتری باید انجام شود، در ادامه افزودند که روش ارائه‌شده برای بهبود ملموس افرادی دچار آسیب‌های نخاعی گوناگون با شدت متفاوت‌اند، نویدبخش است.

© The Independent

بیشتر از بهداشت و درمان