نفتکش استنا ایمپرو بامداد جمعه بندر عباس را به مقصد بندر دوبی ترک کرد.
رویترز به نقل از ریفینیتیو که دادههای مربوط به تردد کشتیها را جمعآوری میکند، گزارش داد که این نفتکش که از سیام تیرماه در تنگه هرمز توقیف شده بود، آزاد شده است.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دو هفته پس از اینکه نفتکش گریس-۱، حامل دو میلیون بشکه نفت ایران از سوی نیروی دریایی سلطنتنی بریتانیا در آبهای جبلالطارق توقیف شد، استنا ایمپرو را که به پرچم بریتانیا در تنگه هرمز در حال حرکت بود، به اتهام نقض قوانین دریانوردی توقیف کرد. اتهام گریس-۱ نقض قوانین اتحادیه اروپا از طریق تلاش برای تحویل نفت به سوریه بود. این نفتکش اخیرا آزاد شد و گفته میشود که در نهایت بار خود را به سوریه تحویل داده است.
مالک استنا ایمپرو که یک شرکت سوئدی است روز جمعه به رویترز گفته بود که این نتفکش آماده ترک بندرعباس است.
مقامات تهران زمزمه رفع توقیف استنا ایمپرو را در آستانه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک مطرح کردند. سخنگوی وزارت امور خارجه نخست این خبر را اعلام کرد و سپس تاکید کرد که هنوز مراحل اداری آن باقی مانده است.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
استنا ایمپرو در شرایطی رفع توقیف شده که بریتانیا مواضع سختی را علیه ایران اتخاذ کرده است. بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا در راه سفر به نیویورک برای شرکت در هفتاد و چهارمین مجمع عمومی سازمان ملل به خبرنگاران گفت باور دارد که حملههای شنبه هفته گذشته به تاسیسات نفتی عربستان سعودی کار ایران بوده است. او سپس همراه با رهبران فرانسه و آلمان بیانیهای رسمی منتشر کرد و آنها ایران را به عنوان متهم حمله به آرامکو معرفی کردند.
از سوی دیگر بریتانیا پس از توقیف نفتکش استنا ایمپرو به ائتلاف امنیت دریایی خلیج فارس تحت رهبری ایالات متحده ملحق شد. هدف از این ائتلاف تضمین امنیت دریانوردی و کشتیرانی آزاد در خلیج فارس پس از افزایش تهدیدها و تنشها در این منطقه است.
مقامات جمهوری اسلامی همواره تهدیدهایی مانند بستن تنگه هرمز را مطرح کردهاند و حسن روحانی، رئیسجمهور ایران نیز تهدید کرده بود در صورتی که نفت ایران صادر نشود، دیگر کشورهای منطقه نیز نمیتوانند نفت صادر کنند.
از اردیبهشتماه تا کنون که ایالات متحده معافیت از تحریمهای نفتی ایران را لغو کرده، تنشهای متعددی در خلیج فارس ایجاد شده است، از انفجار شش نفتکش تا سرنگونی پهپاد آمریکایی و توقیف نفتکشها.
از سوی دیگر برخی مقامات تهران پس از توقیف گریس-۱ پشنهاد داده بودند که سپاه یک نفتکش بریتانیایی را توقیف کند تا لندن ناگزیر به آزادی گریس-۱ شود.